keek op de week 39 2018
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 39- Spaghettimonster, Spin en Karppi

Hallo KeeKers. Deze week was het flink schrikken van een enorme spin die ik plots langs het aanrecht naar beneden zag vallen, iewwww! Dus ben je panisch van spinnen, niet verder kijken. Ik heb een life-beauty-hack geprobeerd met een vergiet. Niet om wat af te gieten maar om krullen in mijn haar te krijgen. Werkt het?

keek op de week 39 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Haarkrul hack

Ik kijk graag van die handige lifehacks op YouTube. Zoals ruimtebesparende manieren om kleding op te hangen, hoe je een te strakke spijkerbroek losser kan maken, make-up hacks en dat soort leuke dingen.

vliegend spaghetti monster

Deze haar-hack vond ik zo grappig dat ik hem zelf uitprobeerde. Je wast je haar en droogt het door ondersteboven met je haar in een vergiet te hangen. Nu is mijn haar vrij kort momenteel en in laagjes geknipt, dus ik kreeg niet alles in het vergiet. Maar het resultaat was leuk, er kwam een losse slag in mijn haar. Geen wow- krullen maar toch meer slag!

slag in haar

Ik moest zo lachen, een lezeres vroeg of ik lid was van de kerk van het vliegende spaghettimonster. De wat? Google maar, hahaha. Ik had geen idee dat dat bestond…

Monsterspin

Spinnen… Waarom vinden veel mensen, zeker vrouwen, spinnen eigenlijk zo eng? Ze doen je niets (daar gaan we van uit in Nederland) maar maakt dat je soms echt de kamer niet meer in durft alsof hij je plots zal bespringen haha! Ik ben zo een bangerik, zit er een enge spin, dan piep ik of Jeroen heel snel kan ingrijpen om mij te verlossen van dat enge beest. Want anders loop ik de rest van de dag/nacht met grote, alerte ogen door het huis omdat ik steeds bang ben dat ik hem weer zie.

Ik zal deze griezel in klein formaat zetten voor het geval dat….

spin

Jeroen moest van mij ook snel een foto maken om de gruwel ook aan Tom te laten zien. Held dat ik ben, ik sta dan zenuwachtig een paar meter verder. Door het maken van de spinnen fotoshoot 😉 maakte hij dat ie wegkwam… Hij zit nu ergens achter de keukenkastjes vast te plannen hoe hij mij weer aan het schrikken kan maken…

Serie Karppi/ Deadwind

Finse serie in 12 delen die ook wel vergeleken wordt met The Killing. Rechercheur Sofia Karppi de moord op een vrouw die banden heeft met een bouwbedrijf in Helsinki. Ik blijf de hoofdrolspeelster maar vergelijken met Saga van Broen/ The Bridge, maar deze hoofdrolspeelster is ook heel tof.

Spannend verhaal, mooie beelden, brr… die kou… Wel een aanrader, maar niet vergelijkbaar met The Killing! Ik las dat er een deel 2 komt! Wil ik zeker ook zien!

Tot de volgende KeeK!

Ben jij ook zo panisch van spinnen?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
3 jaren geleden

Ik ben voor bijna geen spin bang, behalve 1 spin die ik tegenkwam bij mijn baan in de thuiszorg. Dat was een rode spin. Ik had hem met een mop in een emmer sop gegooid, maar hij bleek te kunnen zwemmen(spinnen zwemmen toch niet?) Anyway, ik dacht dit klopt niet, misschien is het beest wel gevaarlijk, dus ik heb hem met de mop uit het raam gegooid. Mensen in de buurt daar zullen wel raar gegeven hebben, iemand die opeens een mop uit het raam steekt 😂

bychristiana
3 jaren geleden

Oh bah spinnen vind ik ook echt doodeng. Zeker van die grote zwarte. Toen ik nog studeerde woonde ik in een heel oud huis en daar hadden we er regelmatig last van , ook van die rioolspinnen waar Rory het over heeft. Ik had een wasbak op mijn kamer en op een ochtend zat er daar een in. Echt, ik ging bijna tegen het plafond aan van schrik, Direct de stofzuiger erbij gepakt, en mijn handen helemaal aan het eind van de stang gehouden om maar niet in de buurt van het beest te komen. En daarna de stofzuiger nog… Lees verder »

Deb
3 jaren geleden

Wij hadden vanmorgen ook zo’n spin beneden! Echt een griezel! Vaak zijn ze ook met z’n 2-en.. brrr. Halloween is vroeg begonnen hihi. Kerk van het vliegende spaghettimonster… net even gekeken.. maar nog nooit van gehoord. Hoe komt iemand erbij dat je daar lid van bent?
Ik was al fan van The Killing dus ik denk dat deze serie ook wat voor mij is. Fijne week!

Mariska
3 jaren geleden

Zelf heb ik gelukkig geen angst voor spinnen, haha dus die jaag ik zo weg 🙂

Annette
3 jaren geleden

Spinnen brrrrrr ik laat meestal de stofzuiger erop los vind het zulke angstaanjagers….. Gisteren is er op canvas een nieuwe serie begonnen Rig 45 heel spannend lijkt me ook echt iets voor jullie. Op een booreiland gebeurd een dodelijk ongeluk. Er zijn maar een handjevol mensen omdat het kerst is en natuurlijk komt er dan een storm en valt alle electra uit……

Rory
3 jaren geleden

Ik HAAT spinnen. Klinkt wel heel aanstellerig, maar ik weet nog goed een moment bij mijn ouders thuis. Ze hadden – toen nog – een hele grote witte muur. Ik keek en schrok mij kapot van de grootte van de rioolspin (groot dik en vaak – las ik later – zijn ze met zijn tweetjes). Ik knipperde, keek opnieuw en hij was wèg. Serieus heb ik nog nooit zo snel naar de voordeur gerend. Ik ben de rest van de middag gaan winkelen om even niet thuis te zijn… En Karppi! Hebben we net uitgekeken. Daarna verder gegaan met Sorjonen… Lees verder »

Rory
3 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Op je hoofd?!? Brrrrrrr. Er is bij ons ook weleens eentje in de wc-pot geweest. Je weet wel, dat je als je opstaat kijkt en ‘m ineens ziet hangen. Vlak onder waar je net zat…

chucky1012
3 jaren geleden

Leuk geprobeerd om je kapsel in een vergiet te doen voor een lifehack!
Mooi dat jij toch wat meer slag hebt gekregen.
Iewh….
Spinnen zien is niets voor mij.
Laatsd ook al een flinke gezien.

Fijne dag 😉