keek op de week 41
Artikelen, Aviko, Boekentips, Events, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 41- De Ballen van Wim & de Rösti van Aviko

Zoals jullie in het persbericht hebben kunnen lezen was ik afgelopen dinsdag naar de kookboek presentatie van Wim Ballieu en Aviko geweest. Dit smakelijke boek vol met recepten is overigens gratis verkrijgbaar, later in het artikel kan je lezen hoe je het kan bemachtigen. Aviko en Wim Ballieu kennen jullie misschien wel van de reclames op televisie over de gezellige buurttafels. In Soest vond op 9 oktober de onthulling van het kookboek Van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon plaats en wij mochten deze onthulling meebeleven en aanschuiven aan de extra feestelijke buurttafel!

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Aviko

Als ik aan Aviko denk, denk ik als eerste automatisch aan die rösti rondjes. Heb jij dat ook? Maar er is natuurlijk veel meer, denk aan patates frites, aardappelschijfjes, aardappelschotels en stoomverse aardappelproducten.

Leuk weetje: Aviko staat voor “Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken“. Het bedrijf werd in 1962 opgericht in Hoog-Keppel.

Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu kende ik nog niet (oeps), hoewel ik best regelmatig naar kookprogramma’s op televisie kijk. Maar dan blijf ik meestal hangen bij Kook mee met Max (ja, die omroep dus) of Cutthroat Kitchen…

Wim Ballieu kennen jullie vast wel van 24Kitchen, zijn restaurant Balls & Glory of zijn beroemde gevulde gehaktballen waar alle ballenjunks mee weglopen.

Alles zag er prachtig uit!

Ik heb Wim zelf heel even ontmoet, toen Jeroen een foto van ons maakte. Een hartstikke leuke man. Warm, spontaan maar hij voelde ook fysiek lekker warm aan, hihi. (vast door het lekkere zonnetje, wij hadden het getroffen met het mooie weer!)

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Hapjes, drankjes, het was heel goed verzorgd. En de locatie was ook prachtig! Google maar eens op “De Wijnboerderij” in Soest, het zit in een sfeervol oude boerderij en als je van wijn houdt dan zit je daar zeker goed. Ook het oude dorp van Soest is de moeite van het bekijken waard. Amai, wat een prachtige boerderijen staan daar! Plus een schattig kerkje.

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Na de onthulling van het boek werd iedereen aan het werk gezet.  😉

Landen thema’s

Je mocht bij de tafels gaan hakken, snijden, bakken, roeren, kortom creatief gaan koken met de ingrediënten die  klaarstonden. Iedere tafel stond voor een land, net zoals Aviko met de foodtruck door de Europese landen gereisd was. Je kon kiezen uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië of Zwitserland.

Ik vond het zo fijn dat Jeroen mee kon, want ik kende daar helemaal niemand. Behalve dan natuurlijk de lieve dames van het PR Bureau die mij uitgenodigd hadden. Gelukkig kwam de altijd lieve en sprankelende Claudia van Beautytag ook nog langs en toen werd het natuurlijk direct gezellig.

Een leuke verrassing was het om Marjolein Hurkmans van Vrouw (Telegraaf) te ontmoeten. Zo grappig, ik herkende haar naam direct, maar waarvan? Blog Society natuurlijk!

AHA- Momentje…

Dan lig je ‘s middags op bed en dan heb je eindelijk je AHA momentje… Toen ik net begon met bloggen (2013-2014) was ik op het Blog Society Event van de Telegraaf aanwezig waar Marjolein Hurkmans allemaal blogtips gaf. Hoe je het best een pakkend verhaal kan vertellen en ik vergeet nooit meer wat zij vertelde hoe belangrijk een titel kan zijn om mensen nieuwsgierig te maken.

Blogsociety

Al die verse groenten, kruiden, wijn en Belgische biertjes…

Wat zijn ze toch leuk, die foodtrucks!

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Alle hapjes die gemaakt werden, werden onder alle gasten verdeeld. Het smaakte ons prima!

Daarrrr zijn ze dan! De ballen van Wim!

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Lieve dames van HappyLifePR, bedankt voor de smakelijke en gezellige middag en wat een geweldige “goodie-krat” heb ik meegekregen! Heerlijke verse groenten, een prachtige olijfolie en wijn… Wij gaan er zeker van smullen!

Event Boek Presentatie Wim Ballieu & Aviko

Toulouse heeft zich overigens het krat toegeëigend …

Gratis boek!

In het 96 pagina’s tellende boek delen 24Kitchen chef Wim Ballieu en Aviko de belevenissen van hun buurttafeltour door Europa van afgelopen zomer. In zes Europese landen bereidde de Vlaamse kok voor de lokale bevolking typische streekgerechten met lokale ingrediënten en een touch of Aviko. ‘Van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon’ bundelt maar liefst 24 overheerlijke gerechten en inspireert met passende recepten voor elke dag van de week.

Cover van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon

Het kookboek ter waarde van € 24,95 is gratis verkrijgbaar via www.jouwkookweek.nl.

 

Welke keuken vinden jullie het lekkerst? De Spaanse, Nederlandse, Franse, Italiaanse, Belgische of Zwitserse keuken?

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

De ballen van Wim, hahaha. Heel leuk. Wat een ontzettend leuk event en ook leuk om je met Claudia op de foto te zien! Altijd lachen en gezellig met haar 🙂

Irene
3 jaren geleden

Wat een leuk evenement en fijn dat Jeroen mee mocht. Ik vind dat ook altijd lastig als ik ergens kom waar ik helemaal niemand kent. Leuk dat je ook de afkorting fan Aviko hebt gedeeld, die kan ik mooi gebruiken op verjaardagen 😉😂

Annette
3 jaren geleden

Wat lekker allemaal. Ik kijk regelmatig naar 24Kitchen dus ik ken Wim daarvan. Mooi verzorgd event zo te zien en nog lekker kunnen smullen ook. Tof!

bychristiana
3 jaren geleden

Wat een super leuk verzorgd event zeg, en jullie hadden echt enorm geluk met het weer ook , leuk is dat he, als je iemand mee mag nemen. Ik ging laatst ook naar een event en toen mocht ik Andre meenemen, super gezellig.

chucky1012
3 jaren geleden

Mooie foto’s van een leuk verslag.
Je zag er mooi uit.
Had je een omslagdoek om?
Ik hou ik er ook van.

Fijne dag Xoxo

Mariska
3 jaren geleden

Wat een leuke foto’s, ik had het al voorbij zien komen op Twitter 🙂 Leuke man ook om te zien, haha!