KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken... 9 pijnpoli KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken...
Artikelen, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken…

Deze week even geen KeeK? De meel is op. Grapje natuurlijk. Maar de puf is er een beetje uit, daarom kwam ik er maar niet aan toe. Wel een super verse KeeK, ik heb hem vandaag geschreven. Lang zitten in wat voor stoel dan ook lukt mij nog steeds niet dus alles gaat in etappes hier. In deze KeeK een update over de pijnpoli, een 100 jaar oude man op NetFlix en natuurlijk mijn Knabbel en Babbel! (Marie en Toulouse)

KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken... 11 pijnpoli KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken...

Update pijnpoli

28 januari “mag” ik naar de pijnpoli. Dat duurt dus nog even. Belachelijk lang hoorde ik al diverse mensen zeggen en het is inderdaad een bizar lange wachttijd.

Ik heb even gegoogeld op wachttijden voor chronische pijn bij diverse pijnpoli:

  • UMC Utrecht- 21 dagen
  • UMC Amsterdam- 28 dagen
  • Radboud UMC -12 dagen

De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde ‘Treeknorm’), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken. Bron: St. Antonius

40% van de Nederlanders lijdt aan chronische pijn

Op dit moment kunnen alle pijnpoli’s samen tussen de 80.000 en 100.000 patiënten per jaar helpen. Dat lijkt veel, maar met twee à drie miljoen chronische-pijnpatiënten is dat lang niet genoeg. Vandaar dat de wachttijden voor pijnpoli’s flink kunnen oplopen, van een minimum van zes weken tot een maximum van wel acht maanden. Bron: Gezondheidsnet

Ik vraag mij af af de lange wachttijd komt omdat er in Tiel zoveel chronische pijn patiënten zijn of dat het ziekenhuis maar 2 anesthesiologen heeft. Ik ben waarschijnlijk geen spoedgeval en ik heb geen koninklijk bloed. Geen idee dus…

Mindgym

Momenteel lees ik het boek Myndgym van Wouter de Jong. Het begin vond ik het meest interessant, maar nu ik bij het onderwerp “compassie” ben raak ik een beetje de weg kwijt. Beter gezegd, ik snap daar geen bal van.


Hij heeft ook een boek geschreven voor kinderen, dat lijkt mij een veel leuker boek! Misschien begrijp ik dat ook beter, haha!

Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor kids

Film NetFlix

The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared


Wij hebben gisteren deel 2 gezien en ik vermoedde al dat er een deel 1 moest zijn. Wat dus klopt toen ik de trailer zocht. Die moeten wij nog gaan zien. Ik heb het boek ook gelezen en die was ook zo leuk! ( 6 miljoen exemplaren zijn ervan verkocht).

Een beetje een maf, kolderiek verhaal over een man van 100 jaar die ontsnapt uit het bejaardentehuis en allerlei gekke dingen meemaakt. Je ziet ook allemaal historische figuren langskomen, Einstein, Nixon, Henry Kissinger en noem maar op. Vermakelijke film!

Marie en Toulouse

En weer wat nieuwe gekke slaapplekken van Marie en Toulouse…

 

Tot de volgende KeeK!

KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken... 21 pijnpoli KeeK op de WeeK 47- Wachttijd Pijnpoli, Een 100- jarige Man die ontsnapt uit het Bejaardentehuis en Nieuwe Slaapplekken...

-bevat affiliate links-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Natascha - Beautyopinie
2 jaren geleden

Jeetje wat moet je toch lang wachten. Ik hoop zo dat je geduld beloond wordt. Helaas ben je niet de eerste die ik hierover hoor trouwens. Zelf had ik het ook een keer, moest ik 2 maand wachten op een specialist in het ziekenhuis. Niet fijn!

Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Oh vreselijk die wachttijden bij de pijnpoli en heel herkenbaar. In het ziekenhuis waar ik zit hadden ze op den duur helemaal geen anesthesioloog meer, dus werden nog eens alle afspraken afgezegd. Vreselijk! Sterkte en hopelijk heb je in januari meer duidelijkheid.

Rory
2 jaren geleden

Dat Mindgym, daar las ik laatst ook al wat over. Maar gek genoeg doet het mij – omdat ik zelf al wat meer ervaring heb met mindfulness, meditatie en jarenlang naar een haptonoom ben gegaan – niet zoveel. Net zoals de spiegelmeditatie die ik gisteren heb gedaan overigens. De uitkomsten worden gebaseerd op je geboortekaart. Maar in de loop der jaren ben ik zo gegroeid en veranderd (yes, ik vind dat ik dat wel over mijzelf mag zeggen) dat de uitkomsten ‘old news’ zijn. Jammer.

bychristiana
2 jaren geleden

Vreselijk, die wachttijden voor de pijnpolie. Ik kan er over meepraten. En hoe je dan vervolgens aan de telefoon te woord voor gestaan. Tegen mij werd toen heel snibbig gezegd; ja mevrouw, er zijn meer mensen met pijn. Ja, dat snap ik natuurlijk zelf ook wel, maar dat mag dan toch iets tactvoller gebracht worden…?

Irene
2 jaren geleden

Die film willen we hier zien. We wisten niet dat ie op Netflix was. Kende het boek van naam maar stond al lang op mijn lijstje. Fijn dat je keek toch gelukt is! Maakte me al zorgen om je. Alvast een fijne week!

Deb
2 jaren geleden

Niet normaal die wachttijden. Fijn dat je in ieder geval een datum hebt, maar dat duurt dus nog wel ff. Erg dat je tegenwoordig zo lang moet wachten wanneer je vergaat van de pijn. Ik vind het echt een raar systeem. Heerlijke foto’s van Marie en Toulouse, die 2 zorgen in ieder geval voor een beetje afleiding.

Tessa
2 jaren geleden

Die lijkt me erg leuk, alleen is dit vervolg heel anders dan het vervolg op het boek (De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden )

annette
2 jaren geleden

Best bizar die lange wachttijden. Ik heb ook net mijn weekoverzicht gemaakt 🙂 maar zit er al een paar weken over te denken of ik het of moet afschaffen of er iets anders van te maken, ik heb niet het idee dat mijn weken heel interessant zijn haha elke week beetje hetzelfde. Dus wellicht vanaf 2020 maar een andere insteek geven? nog even over nadenken.

Tessa
2 jaren geleden

ZIjn er twee films gemaakt over de 100 jarige man? Wat is de titel van de tweede film? Ik ken namelijk alleen de eerste