keek op de week
Artikelen, Keek op de Week, Nieuws, Over mij

Keek op de Week 5- #prayforparis

Vrijdag de 13 de … prayforparis

Deze dag nog lang in ieders geheugen blijven. Vrijdagavond om 23.00 uur deed ik de televisie aan, gewoon om even te kijken of er nog wat ‘leuks’ op was. Bij Pauw hing een vreemde sfeer. Bedrukte gezichten, mobieltjes die afgingen. Een ongewoon tafereel.

De aanslagen in Parijs.

prayforparis

Gezapt tussen de CNN en de NOS. Wat is aan de hand?

Mensen in paniek, ambulances, politie op straat. Wat een normale vrijdagavond had moeten zijn eindigt in een bloedbad.

Nederland is geschrokken. Wat gaat er hier gebeuren? Verschuilen die griezels zich ook hier?

Terroristen herken je niet. Ze kunnen vandaag wel achter je hebben gestaan, in de rij bij de supermarkt. Terroristen eten ook… gevaar heeft geen gezicht. Angstig.

Wij kunnen niks doen. Gewoon doen wat wij altijd doen.

Het enige wat je kan hopen is dat je over een jaar zegt… Jeetje, het is alweer een jaar geleden, die aanslag in Parijs. Ik denk dat iedereen bang is dat het escaleert.

Ik had een parfum van Oriflame (Giordani Gold) gekregen en Tweette: “Ik ga met goud het weekend in”! Die avond zagen wij verslagen en gewonde mensen met gouden folie om zich heen gedrapeerd.

Bizar…

Een mooi nummer…

 

Saamhorigheid/solidariteit

Deze toestand haalt ook het beste bij mensen naar boven. Via Twitter werd er hulp aangeboden. Parijzenaars zetten hun voordeur open om mensen te helpen, bij de bloedbank staan lange rijen om bloed te doneren voor de slachtoffers die in het ziekenhuis liggen. Mensen willen iets doen, helpen.

Ander nieuws zal hierna de voorpagina halen en verdwijnt deze vreselijke dag op de achtergrond. Een zwarte dag, een bladzijde in de geschiedenisboeken van onze kleinkinderen. Laten wij daar voorlopig maar van uitgaan.

Ik merk dat ik verkramp, veel dingen doen er even niet toe. Een nieuwe lipstick? Nou, en?

Maar we weten dat er altijd en overal op deze wereld ellende is en dat dit nooit ophoud. Ik zag net een commercial, over de wintersport. Ik hou niet van sneeuw en kou, maar als ik die bergen zie, dan denk ik weer: Kijk eens hoe mooi de wereld is, wat een puinhoop maakt de mensheid er van.

Pray For Paris, pray for people … bidden, religie zit er toch behoorlijk ingebakken. En verdorie, religie is nu juist iets waar mensen oorlogen om voeren. En toch is het universeel. Of je nu de god van de donder, de oogst of een kaarsje zet bij je boeddha beeld in de tuin.

Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers  en familieleden van de overledenen. Ook de politie, brandweerlieden en ambulancepersoneel die ter plekke waren en de gruwelijke beelden niet meer van hun netvlies afkrijgen…

 

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
5 jaren geleden

Eigenlijk kan ik er geen juiste woorden voor vinden, Gisterenochtend werd ik wakker en toen las ik het afschuwelijke nieuws…Iets waar ik verdrietig van word. Ik probeer er niet in te verzuipen. en hou mijn hoofd boven water door positieve dingen te gaan en blijven doen…maar mijn hart huilt hard binnen in mij…

yust
yust
5 jaren geleden

Heftig. Ik lag al in bed. Werd wakker met dit nieuws. Ik hou het even ver van mijn bed. Vind het te eng.

Annette
5 jaren geleden

Mooi gezegd Babs, Ik kwam ook thuis van een heerlijk avond in het Ziggo dome. Kwam om half 12 thuis, nog even het nieuws kijken dacht ik. Getver zit je gelijk 1,5 uur aan de buis gekluisterd. Wat een ellende en waarom? Ik vraag me af of iemand het exact weet. Een groep mensen die anderen hun wil op willen leggen? Is het religie? Politiek? Je zou toch denken dat de wereld groot genoeg is voor iedereen. 🙁

Debbie
5 jaren geleden

Mooi geschreven Babs. Ik had hetzelfde vrijdagavond. Was bij een vriendin en toen ik naar huis ging kwamen de eerste berichten binnen. Wat is nu weer gebeurd … Thuis heb ik met mijn vriend tot half 2 zitten kijken. NOS, CNN, internet … Ik vond (en vind) het heel eng, bang dat het nog verder escaleert. Dit is precies het gevaar waar de vluchtelingen voor naar hier vluchten.

Natascha
5 jaren geleden

Bizar he, wat leven we soms in een gekke wereld. Toch inderdaad ook heel mooi dat er zoveel saamhorigheid is.

chucky1012
chucky1012
5 jaren geleden

Mooi geschreven en prachtig liedje.