keek op de week 8
Artikelen, Keek op de Week, Reizen

KeeK op de Week 8 – Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken…

Hallo KeeKer fans! Deze week meer over ons dagje in Duitsland, een heul spannende serie weer, mijn miskoop en meer onzinnige informatie

keek op de week 8

Foto: Shutterstock

Vorige week zaterdag zijn wij weer een dagje weg geweest! Wij zouden voor mijn verjaardag nog iets leuks gaan doen en Duitsland lag voor de hand omdat ik de vorige keer daar iets handigs had gezien, maar niet gekocht. En dan blijft het maar in je hoofd rondspoken.

kerk 1

Welke stad zullen wij dit keer aandoen? Kleve, Emmerich en Elten, daar waren wij al geweest. Wij willen altijd het liefst naar plaatsen waar nog oude gebouwen en monumenten staan, mooie kerken die je kan bezichtigen of een leuk dierenpark.

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 8 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Wij kwamen uit in Kamp-Lintford, daar was een oude abdij en een mooie kloostertuin. Die tuin is helemaal symmetrisch aangelegd, kijk maar!

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 10 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Maar heel interessant was het nu ook weer niet, en alles was een beetje kaal en koud…

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 12 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Dus Tom en ik hebben maar wat selfies gemaakt 🙂

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 14 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Deze slideshow vereist JavaScript.

Daarna zijn wij op zoek gegaan naar een DM Drogist. Het fijne is dat ze tot 20.00 uur open zijn. Maar ik wilde ook naar Muller. Daar had ik een vergrootspiegel gezien en volgens mij vergrootte deze maar liefst 15 keer! Ideaal om met mijn kippige oogjes een strakke eyeliner te kunnen zetten. Maar toen sloeg de twijfel toe. Zij hadden alleen spiegels die tot 7 keer vergrootte. Was ik nu abuis? Bestaan die mega vergoot spiegels eigenlijk wel?

spiegel 7

Toch maar gekocht… En dan kom je bij de DM waar ze spiegels hadden die 10 keer vergroten. Het zal ook niet!

 

Bedankt Kruidvat… 😉

Nog leuker… De maandag erna las ik in de folder van Kruidvat dat zij plots spiegels verkochten die 7 keer … Hou maar op, heb ik weer, hahaha! Volgende keer wil ik toch die 15x grote lachspiegel hebben. Leuke queste en een excuus om weer naar Duitsland te gaan. De volledige shoplog van de DM volgt nog.

Koffie gedronken bij de Rewe supermarkt en even naar LIDL.

kamps koffie

 

Kalkar

Daarna zijn wij in Kalkar gaan kijken, zij hadden een leuk pleintje daar hadden wij op internet gezien. En inderdaad, het stadje zag er best leuk uit al werd het alweer donker. Toch maar iets gaan eten daar? Vaak eten wij wat in de auto. Of wij nemen brood mee of kopen een zak patat onderweg. Maar wij wilden een keer toch iets typisch Duits eten. En dan even lekker zitten.

 

Schnitzel oder Wurst?

Een schnitzel of curryworst, dat vinden wij goed Duits klinken. Bij een niet te duur restaurantje naar binnen gestapt waar “gezellig” een grootbeeld televisie aan stond met een voetbalwedstrijd. (Ahum). En in een erkertje zaten 3 hoogbejaarde heren te keuvelen, gezellig aan een biertje en rode wijn. Zag er relaxed uit.

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 18 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Het eten was lekker en best apart. Niet zo een slappe schnitzel die gemaakt is van aan elkaar geplakt vlees, maar een goed stuk vlees. De curryworst was ook lekker en ik had iets met haring in een sausje.

 

Ik moet wel zeggen dat ik de volgende dag wel wat last kreeg van darmkrampjes…

 

Naar huis

Terug bij de auto merkten wij dat 1 koplamp het niet goed deed. Sta je in de kou in een steegje te klooien om die lamp te vervangen. Nou, vergeet het maar. Je krijgt zo een lamp dus echt niet los.

KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken... 22 duitsland KeeK op de Week 8 - Duitsland- Curry, Kalkar, Kerk en Knettergekke bekken trekken...

Maar… Het was een hartstikke leuke dag!

 

Een nieuwe tip van een serie! Op het puntje van je stoel. Nee, zo heet deze serie niet, maar hij is wel heel goed.

Bancroft

Elizabeth Bancroft is een geniale, moedige en meedogenloze politieagente. Ze heeft alles opgegeven voor haar baan bij de politie. Daarom wordt ze aanbeden door haar collega’s en kan ze een promotie verwachten.

Bancroft vecht tegen de meedogenloze Kamara-bende. Met dubieuze methodes probeert ze deze bende op te rollen, maar de bende regeert met ijzeren vuist over de stad… Bron: tvserieskijken.nl

Haar nieuwe, jonge collega Elizabeth wordt aan de Cold Cases gezet en begint met het onderzoeken van de moord Laura Fraser van 27 jaar geleden, waar nooit de dader van gevonden is. Bewijsmateriaal verdwijnt en andere vreemde zaken komt zij op het spoor… Alleen het eind, geen idee of er een deel 2 komt. Ik hoop echt van wel, want het voelt niet helemaal “af” aan. Maar spannend is deze serie zeker!

Misschien herken je acteur Adrian Edmondson, hij speelde samen met “Richie”de hoofdrol in “The Young Ones” speelde.

 

Bedankt weer voor het lezen van deze KeeK, tot de volgende WeeK!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
4 jaren geleden

Leuk zo’n dagje Duitsland, zo te zien ook mooi (maar wel koud) weer gehad. Ben heel benieuwd wat je allemaal hebt geshopped bij DM. Zo’n heerlijke winkel, wil er ook weer eens heen. Maar eerst naar maar eens naar Barcelona ;-).

Deb
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Het is daar zeker een stuk warmer dan hier. Brrr.. ben die kou zo zat, bah! Ik loop een beetje achter met het lezen van blogposts. Ik ga straks even je shoplog bekijken. Daar was ik nog niet aan toegekomen. Ps. Leuke foto’s van jou en Tom trouwens, was ik nog vergeten te zeggen.

Sonja
4 jaren geleden

Wij eten altijd in Duitsland een stuk gebak of een lekker broodje. Vaak zijn wij in Goch te vinden. DM en Müller bij elkaar en de Kaufland. En shoppen voor kleding bij Fritz.
En daar zit een klein restaurantje waar je de lekkerste Schnitzels kunt eten, net iets buiten het centrum.

Annette
4 jaren geleden

Ben echt dol op curryworst en neem het idd altijd als ik in Duitsland ben, is een soort moetje 🙂 Je koplampen vervangen kan ik ook niet hoor, gelukkig roept mijn garage ook dat dat tegenwoordig bijna niet meer zelf te doen is door alle electronica die tegenwoordig in een auto zit dus huppatee naar de garage dat ding 🙂

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Hier in nederland heb je ook steden of dorpen met mooie gebouwen en kerken.
Leuk die gekke bekken.
Grappig van die spiegel, misschien benaderd nog wel eens n bedrijf met een superspiegel.👍😊

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Wat een super gezellig dagje hebben jullie gehad wel jammer van de spiegel, maar inderdaad weer een excuus om nog eens naar Duitsland te gaan haha. Owww heerlijk schnitzellll en curryworst yummie!!

Liefs!

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Wat Leuk zo’n dagje uit naar Duitsland. Ik ben echt waar nog nooit bij de dm geweest. Volgens mis ik echt wat haha. Echte Duitse currywurst is zo lekker. Hier op de markt staan ook Duitsers die de worsten verkopen. Zo leuk om dat in Lanzarote tegen te komen. Balen van het lampje in de auto. Ik zou er helemaal niks van snappen haha. Heerlijke week weer gewenst!

Rory
4 jaren geleden

Curryworst, oooooooh nu maak je mij jaloers. Moet ineens denken aan toen mijn vriendin (woont nu in Londen) nog in Frankfurt woonde. Regelmatig – nou ja, dat viel eigenlijk best mee – ging ik langs. Daar had je van die leuke marktjes. Je leende een (schoon) glas waarmee je bij verschillende standjes Sekt kon kopen. Heerlijk. Combineer dat met een lekkere curryworst en ik was blij. Zou ik eigenlijk best weer eens willen doen.

Hennie
4 jaren geleden

Dank voor deze serie tip! Je weet dat wij je aanraders hoog hebben zitten. Duitse schnitzels zijn heerlijk. Ze weten wel wat lekker is. Geldt ook voor die grote supermarkten daar. Chocola tot zover het oog kan zien!

chucky1012
4 jaren geleden

Gezellig dagje uit in het buurland!
Wat een pech van de spiegel.
Ben heel benieuwd wat je allemaal geshopt had behalve spiegel…

Xoxo