keek op de week
Artikelen, Budget, DIY, Keek op de Week, Out of The Box, Over mij, Winkelen, Wonen

KeeK op de week 16- IKEA Hacks

Vorige week vertelde ik jullie dat ik naar de BeautySpot beurs en naar Ikea was geweest. Ik zal laten zien wat ik gekocht heb en wat ik ermee gedaan heb. Ik zoek altijd naar goedkope spullen die ik vervolgens voor een heel ander doel gebruik. Vaak is dat heel budgetvriendelijk en het resultaat is best verrassend! KeKen jullie weer mee?

 

keek op de week

Ik zal als eerste vertellen dat deze ‘hacks’ uit nood geboren zijn. Ik koop het liefst natuurlijk een gewone kast, een leuk meubel voor in de douche, maar die zijn simpelweg voor mij niet te betalen. Dus moet ik wel creatief denken om alles opgeruimd en functioneel te krijgen. En het werkt prima.

Herinneren jullie nog die schoenen-zak, die ik nu omgedoopt heb tot handdoekenhouder?

wc handdoeken

 

 

Make-up opbergen…

Ik wil heel graag zo een leuke make-up toren. Zo’n draaiplateau waarin je al je make-up kan opbergen. Maar voorlopig heb ik deze plastic opberg dozen ervoor gesloopt 🙂

Mijn bureau… nou ja, bureau… het is een kast voor in de keuken met een metalen blad. Bovenop staat het vol met make-up en andere dingen.

toilettafel voor
VOOR

Op het metalen blad heb ik folie gelegd die je normaal gesproken op je ramen plakt tegen het binnenkijken. Want ik kan er niet tegen als metaal er zo vlekkerig eruitziet. Op een bepaald moment kwam ik ruimte tekort op mijn “veredelde kaptafel” dus bedacht ik dat ik iets moest doen om meer ruimte te creëren. Niet horizontaal, maar verticaal.

Bij Ikea vonden wij deze handige opbergers met deksel en ze kosten €3,99 per stuk. (Glis bak en deksel)

Direct 2 stuks meegenomen, de deksels ervan afgehaald en bovenop elkaar gezet. Best aardig gelukt, toch? Links staan de kastjes 🙂

 

kaptafel met doosjes
NA

Groentenmandje badkamer + Hofta Ladeverdeler

Wij zochten eigenlijk een badkamerkastje of zo een hang-ding om alle badspullen in te zetten. Die hangers, daar kan je meestal niet veel in kwijt (het hoognodige) en een kast is te duur.

Bij de Action zagen wij deze groentenmandjes (met wieltjes, maar die braken bij het in elkaar zetten al af…) en dus deze gevuld met douche-en haarproducten.

Wat gebeurde er? Je ziet het al… wat een chaos! Ook omdat het raster aan de onderkant helemaal verboog waardoor alles steeds om viel…

Dus denk, denk… zou zo een plastic ladeverdeler werken?

 

HOFTA ladeverdeler IKEA

Nou en of…! Knippper-de-knip en hup, het resultaat!

En de deksel van het “kastje” (die op mijn toilettafel nu staat) heb ik in het middelste mandje gelegd zodat de bodem daar weer vlak is.

Tadaaa!

deksel plastic kastje ikea in groentenmand

Met deze Hofta Ladeverdeler  staat alles er weer fier bij.

 

Een schoenenrek als laptop standaard : LUSTIFIK

Ik zet mijn laptop altijd op een stapel boeken of een kartonnen doos. Omdat ik niet de hele tijd met een gebogen nek wil zitten. Au! Ik heb een extern toetsenbord want een paar toetsen zijn kapot. Hierdoor lag mijn toetsenbord op de rand van de tafel… want die doos zat ervoor, waardoor mijn armen en polsen geen ondersteuning kregen. Dus op zoek naar een andere verhoging voor mijn laptop waarbij mijn onderarmen ook konden rusten op de tafel… Ik moet geen handleidingen gaan schrijven, wordt net zo dik als dat boek van Tolstoj (Oorlog en Vrede, dàt boek)…pfff.

 

Wij zagen kartonnen laptop standaards, die waren op zich het goedkoopst (€13,95). Maar verderop zag Jeroen een schoenenstandaard/kapstok en die kost €5,99 …”Huh, hoe had je dat bedacht? Hoe kan je daar je laptop op zetten en waar moet mijn toetsenbord dan liggen?”

schoenenrek ikea

 

 

Amai… ik bevestig 1 buis niet… haal gewoon het doek eruit,  zet hem op zijn kant et voilà!

Kijk maar, dit is wat duidelijker!

laptop standaard ikea

Ach, en zo bespaar je weer €8 …. Het is onderhand een sport geworden.

 

Gebruiken jullie ook wel eens spullen totaal anders dan waar zij bedoeld voor zijn?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
6 jaren geleden

Lekker hacken Babs 🙂 heerlijk toch. Goed gevonden allemaal. Ja ik wil ook nog weleens creatief uit de hoek komen en denken oh dat kan ik mooi daar en daar voor gebruiken. 🙂

Marushi
6 jaren geleden

Wat een super handige hacks zeg! Die bakjes voor de makeup zijn echt geweldig hihi. -x-

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden

Wat een fantastische opbergers voor de make-up! En superhandig dat je ze zo rechtop in de hoek kan zetten, dat scheelt een hoop ruimte zeg!

Yvonne
6 jaren geleden

Babs, je bent goed bezig wat een goede oplossingen heb je (uit)gevonden, Het is altijd fijn om weer wat meer georganiseerd te zijn.

Natascha
6 jaren geleden

Wat ben je creatief Babs! Dat heb je toch allemaal maar mooi gefixed zo. En het ziet er ook nog eens super leuk uit!

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik vind dat je best creatief bent voor je budget. 🙂 Ik droom voor een extra make-up kamer al kom dit toch niet uit. 😉 Ik heb niet eens een make-up tafel. Gelukkig heb ik een make-up+ computerhoek met ligbank waar op die hoek overal vol met make-up en huidverzorging en dozen staan. Ik vind dat Ikea erg goede systemen heeft als het om opbergen gaat.

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Ik vind het geniale vondsten! En het is nog superleuk geworden ook.
Die schoenenzak waar je nu handdoeken in hebt vind ik geweldig! Die ga ik overnemen denk ik. Creatief meisje ben je, Babs!

YuStSoMe
6 jaren geleden

Wat mooi bedacht! En daarom moeten ze nou creatieve vakken blijven geven in het onderwijs, zodat we creatieve denkers behouden!
Mijn motto is ‘gaat het niet linksom, dan maar rechtsom’…

chucky1012
6 jaren geleden

Wat een leuke en zeer budget geprijsde tips 😉
Zo handig allemaal.