spa coconut en duo 1
Artikelen, Lifestyle, Merken

Lekker fris! Spa DUO en Spa Coconut

Hebben jullie op Instagram mijn raadseltjes gezien? Ik kreeg een heel fris en fruitig pakket toegestuurd en vroeg aan jullie of jullie wisten waarover het ging. Het zal nu vast wel duidelijk zijn dat het om de nieuwe smaken van Spa gaat. Drinken, eh… Kijken jullie mee?

spa coconut en duo

Ik liet jullie een bak vol met kokos zien (nee, het waren geen amandelen ) en daarna een halve kokosnoot. En daar zat een kokos cake in, die was super lekker! (ik lust daar wel pap van, we want more!)

toulouse kokos mos spa

Bovenop zat mos… ik denk dat de kokos dan verser blijft. Toulouse vond het heel interessant!

kokos snippers

Toulouse was niet te houden, de kokos snippers/schaafsel begon hij gewoon op te eten! Met zijn neus volgde hij constant het spoor van de doos waar het in zat 😉

Lekker fris! Spa DUO en Spa Coconut 9 spa duo Lekker fris! Spa DUO en Spa Coconut

En dan zo een heerlijk stukje zoetigheid met kokos…

Spa Coconut

Het had dus alles te maken met Spa Coconut. Een heerlijk verfrissend drankje, niet te zoet maar with a touch of coconut. De kokossmaak is heel zacht en zeker lekker verfrissend als het warm is!

Lekker fris! Spa DUO en Spa Coconut 11 spa duo Lekker fris! Spa DUO en Spa Coconut

Maar Spa heeft meer…

Verrassende en natuurlijke koolzuurvrije smaakduo’s!

Vergeet foodpairing, begin met fruitpairing! Spa introduceert een compleet nieuwe lijn koolzuurvrije limonades in de meest verrassende smaakcombinaties. Spa DUO is de unieke combinatie van zuiver Spa water en bijzondere vruchten, gemaakt met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Verkrijgbaar in vier heerlijke smaakcombinaties die de smaakpapillen prikkelen.

Strawberry-Watermelon

Strawberry-Watermelon is een ultiem verfrissende, lichtzoete combinatie.

spa strawberry watermelon

 

Apple-Dalandan

Apple-Dalandan combineert het friszure van appel met de bitterzoete sinaasappel Dalandan

apple dalandan

Lime-Ginger

Lime-Ginger verrast met fris limoen en het oppeppende gember

spa lime ginger

Blackberry-Raspberry

Blackberry-Raspberry combineert de rijke smaken van braam en framboos.

spa blackberry en rasberry

Onweerstaanbare smaken voor een perfect genietmoment gedurende de dag en met 19 kcal per 100 ml ook nog eens laag in calorieën!

 

Bruist niet, verrast wel

Dat Spa haar inspiratie uit de natuur haalt, bewijst Spa DUO maar weer eens. De koolzuurvrije limonades combineren het zuivere Spa water uit het hart van de Belgische Ardennen met originele natuurlijke fruitsmaken.

 

Feiten & fabels over (mineraal)water

 

 • Water drinken kun je het best verdelen over de dag

Dat is waar. Het is beter kleine hoeveelheden gedurende de dag te drinken dan een grote hoeveelheid in één keer. Wacht niet tot je dorst krijgt. Dorst is het eerste signaal dat je lichaam te weinig vocht krijgt. Drink regelmatig een lekker glas water, zodat je vochtbalans op peil blijft en jij je topfit blijft voelen!

 

 • Het maakt niet uit wat je drinkt, het gaat toch om je vochtinname per dag?

Dat is niet helemaal waar. Als je kijkt naar je vochtinname, tellen alle non-alcoholische dranken, koffie, thee, water, groenten en fruit mee. Water is echter de ideale keuze als het om onze vochtinname gaat. Het Voedingscentrum beveelt water niet voor niets aan als gezonde drank.

Het bevat:

✔  geen calorieën

✔  geen suiker

✔  geen kleurstoffen

✔  of andere toevoegingen

Je kunt water nagenoeg onbeperkt drinken. Water past dan ook perfect binnen een gezonde levensstijl, waarin gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen en regelmatig ontspannen belangrijk zijn.

 

 • Van bruisend water word je toch dik?  

Nee hoor, bruisend mineraalwater bevat – net als alle mineraalwaters – geen calorieën. Het is een fabel dat je in gewicht toeneemt door het drinken van bruisende mineraalwaters. Het koolzuur kan wel wat extra lucht in je maagdarmstelsel geven; dit ‘opgeblazen gevoel’ is echter tijdelijk van aard. Alleen heel hoog gemineraliseerde mineraalwaters kunnen veel zout bevatten, wat kan leiden tot het vasthouden van vocht. In Nederland zijn deze waters echter bijna niet te koop; het gemiddelde bruisende of platte mineraalwater bevat weinig zouten. Spa mineraalwater is een van de laagst gemineraliseerde mineraalwaters van Europa, en kan daardoor de hele dag door worden gedronken.

 

 • Oudere mensen moeten toch meer drinken?

Ja, het is goed voor mensen op oudere leeftijd om voldoende water te drinken (1,5 – 2 liter per dag). Oudere mensen hebben een minder goed ontwikkeld dorstgevoel. Het lichaam van een 65-jarige, en zeker van een 80-jarige, signaleert dorst veel minder snel. Te weinig drinken is een van de factoren die kan leiden tot een vermindering van de cognitieve vaardigheden en tot vergeetachtigheid.

 

 • Bruisend water is slecht voor je tanden

Gelukkig is dit een fabel. Wanneer koolstofdioxide opgelost is in water, vormt dit kleine hoeveelheden koolzuur. De zuurgraad van het water gaat hierdoor iets omhoog. Echter, onderzoek naar de effecten van verschillende mineraal- en koolzuurhoudende waters heeft uitgewezen dat geen van de waters schadelijk waren voor de tanden. Het meeste water bevat kleine hoeveelheden calcium en andere mineralen. Deze mineralen bufferen het effect van het koolzuur en beschermen het tandglazuur.

 

 • Hoeveel water je moet drinken, hangt af van persoon tot persoon

Dat klopt. Als volwassene verlies je zo’n 2,5 tot 3 liter vocht per dag. Het meeste vocht verlaat je lichaam via de urine, een ander deel wordt opgenomen door je lichaamscellen en organen en de rest verlies je door transpiratie, je ademhaling en je stoelgang. En wat je verliest, moet je natuurlijk weer aanvullen! De precieze vochtbehoefte verschilt van persoon tot persoon: je leeftijd, lichaamsgewicht en de mate waarin je fysiek actief bent, bepalen je uiteindelijke behoefte aan vocht. Ook de omgevingstemperatuur speelt een rol. Gemiddeld levert ons voedsel 1 liter water, onze spijsvertering ook nog eens 0,5 liter. De overige 1,5 liter moet dus worden gedronken. Drink je te weinig, dan heeft􏰄 dat onder andere invloed op je humeur en concentratie, maar ook je fysieke capaciteiten dalen flink.

 

 • Mineraalwater is niet duurzaam

Nee, mineraalwater past prima binnen een duurzame levensstijl. Natuurlijke mineraalwaters behoren namelijk tot de meest milieuvriendelijke voedingsmiddelen op de Nederlandse markt. Ze hebben een zeer lage CO2– en waterfootprint en aan de bron wordt nooit meer water gewonnen dan de hoeveelheid water dat jaarlijks op natuurlijke wijze wordt aangevuld. Het is overigens goed de discussie over milieu-impact en waterfootprint in het juiste perspectief te plaatsen. Zo staat de waterfootprint verpakt water per persoon per jaar gelijk aan het eten van 5 gram rundvlees per jaar of het eten van 1 plakje kaas. Ook de CO2-footprint van verpakt water is laag; zo is de carbon footprint van 1 liter melk 5x zo hoog als die van 1 liter verpakt water; die van 1 kg rundvlees is zelfs 100x hoger.

 

 • Kraanwater wordt meer gecontroleerd dan mineraalwater

Het is een fabel dat kraanwater meer gecontroleerd wordt dan mineraalwater. Mineraalwater is onderhevig aan ándere regels dan kraanwater. Dit komt doordat mineraalwater natuurzuiver is aan de bron en dus niet aan dezelfde regels op het gebied van het zuiveringsproces hoeft te voldoen als kraanwater. De controle van mineraalwater begint al bij het uitgebreide dossier dat ingediend moet worden alvorens de erkenning mineraalwater te krijgen. Kraanwater moet op zoveel punten gecheckt worden als gevolg van de diverse oorsprong (duinwater, grondwater, rivierwater) en de – vaak chemische – behandelingen ervan. Mineraalwater is, in tegenstelling tot kraanwater waarvan de samenstelling bijna dagelijks fluctueert, altijd constant van samenstelling en kwaliteit en direct drinkbaar en natuurzuiver aan de bron.

 

 • Het plastic in waterflesjes is ziekteverwekkend (bisphenol A)

Bisphenol A (Bpa) wordt in combinatie met andere chemicaliën gebruikt om plastics van te maken. Het wordt onder meer gebruikt voor de productie van de harde, transparante kunststof polycarbonaat, waarvan weer flessen voor bijv. babyvoeding en zuivel worden gemaakt. Waterflesjes zoals die van Spa, zijn vrij van bisphenol A.

 

Ik vul mijn waterflesje altijd bij. Dat kan toch prima?

Het kan wel, maar bij het hervullen van waterflesjes benadrukken we altijd het oogpunt van hygiëne. Veelvuldig hervullen van flesjes heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het water. Onderzoek naar hervulde flesjes (Universiteit Wageningen, 2007) liet zien dat ruim de helft (53%) meer kiemgetallen bevatte dan slootwater. Spa biedt natuurzuiver mineraalwater in verschillende formaten, ideaal én hygiënisch voor elk moment van de dag.

 

 • Water helpt je geconcentreerd te blijven.

Jazeker! Water draagt namelijk bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies (denk aan concentratie en geheugen). Drink je te weinig, dan heeft dat onder andere invloed op je humeur en concentratie, maar ook je fysieke capaciteiten dalen flink.

 

 • Kraanwater en mineraalwater komen uit dezelfde bron

Nee hoor, er is een duidelijk verschil in oorsprong tussen kraan- en mineraalwater. Het verschil tussen kraanwater, bronwater en mineraalwater is wettelijk vastgelegd. Natuurlijk mineraalwater en bronwater moeten afkomstig zijn van een erkende bron, veilig zijn om te drinken bij de bron en bij de bron worden gebotteld. Natuurlijk mineraalwater moet daarnaast beschikken over een stabiele minerale samenstelling. Voor bronwater is dat niet verplicht. Kraanwater kan uit verschillende bronnen afkomstig zijn en moet worden behandeld alvorens het veilig drinkbaar is. Natuurlijk mineraalwater wordt direct verpakt bij de bron, waardoor – in tegenstelling tot kraanwater waar vaak kilometerslange distributiesystemen nodig zijn –  geen risico’s op verontreiniging tijdens distributie kunnen optreden. Spa bijvoorbeeld is afkomstig uit een uniek, beschermd natuurgebied in de Belgische Ardennen en ondergaat een natuurlijk filteringsproces van jaren. Spa mineraalwater is laag gemineraliseerd en heeft een unieke zuiverheid.

 

 • 8 glazen water per dag drinken spoelt goede voedingsstoffen uit je lichaam

Een fabel! Water hebben we juist nodig voor heel veel processen in ons lichaam.

Het is nodig om ons eten te verteren. Water is ook nodig om alle voedingsstoffen naar die plekken van het lichaam te brengen waar ze nodig zijn. Dat gaat via het bloed, dat niet alleen naar je benen gaat om te kunnen hardlopen of fietsen, maar ook naar je hoofd om complexe problemen op te lossen. Tot slot is water belangrijk om afvalstoffen uit te scheiden en om de lichaamstemperatuur constant te houden. Juist te weinig water drinken, heeft een ongewenst effect voor je lichaam. Zo spoelt water giftige stoffen weg uit vitale organen en helpt hersenen en nieren naar behoren te functioneren.

 

* Water draagt bij aan de instandhouding van de normale cognitieve functies

** Water draagt bij aan de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur.

 

NATUURLIJK: SPA

spa touch of coconut

Spa DUO combineert het beste uit de natuur en bevat uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals stevia, suiker en natuurlijke aroma’s. Kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en conserveermiddelen zul je dus niet terugvinden op de ingrediëntenlijst. Een bewuste keuze, want Spa heeft er haar missie van gemaakt om op een zo natuurlijk mogelijke manier in elke hydratatiebehoefte te voorzien. Met de innovatieve frisdranken beantwoordt Spa DUO aan de zoektocht van de consument naar puur natuur producten die met een laag caloriegehalte passen binnen een gezonde leefstijl.

 

Verkrijgbaarheid en prijs:

Spa DUO is vanaf juli verkrijgbaar bij alle supermarkten, uitgezonderd Albert Heijn. Consumentenadviesprijs 1 liter: € 1,52 en 0,5 liter: € 1,10.

Lime Ginger is mijn favoriet! En ik heb er dorst van gekregen! 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Aileen Out
5 jaren geleden

Ohhh wat een lekkere smaken! Wat leuk dat ze iedere keer weer met iets nieuws komen.

priscilla
5 jaren geleden

Ik ben super benieuwd naar de nieuwe smaken. Zelf ben ik helemaal verslaafd aan de spa rood met citroen. Kokos lijkt mij ook wel wat.

Irene
5 jaren geleden

Wat een hoop goede info. Ik drink vaak de hele dag thee en water, maar ik vind deze spa’s ook heel interessant.

Rachel
5 jaren geleden

Ik drink dit eigenlijk bijna nooit.. alleen maar groene thee en water, maar het ziet er wel lekker uit!

Sylvia
5 jaren geleden

Ze klinken wel heel lekker. Voor mij de Cocos en aardbei😄 alhoewel ik de overige natuurlijk ook gewoon moet proeven😉

Yust
5 jaren geleden

Oooooh Coconut! Rent naar de Jumbo! Ja waar ik winkel hebben ze geen Spa. Hihihi
Ik drink met sporten al 2 liter. En daarna mijn gewone dagelijkse vocht. Zo weer een liter soep! 😉

Natascha
5 jaren geleden

Ik ben gek op drankjes met gember dus super dat Spa nu ook met deze smaak komt. Die ga ik zeker eens proberen!

Elke
5 jaren geleden

Oeeeh, nu maak je me echt super benieuwd hiernaar! Ik wil al deze smaken zeker en vast eens proberen!

Loes
5 jaren geleden

Ik kende deze smaakjes nog niet! Ze klinken wel erg lekker. Leuk ook om die feiten en fabels te lezen! Heel interessant.

chucky1012
5 jaren geleden

Het klinkt zo goed!
Ik zal dit zeker gaan kopen 😉

Xoxo