make-up 10
Artikelen, Lifestyle

Lenzen en oog make-up, gaat dat samen?

Momenteel ben ik bezig met het “passen” van multifocale lenzen. Ik ben het wisselen van mijn leesbril en veraf bril zo zat. Toen ik aan de opticien vroeg hoe dat nu moest met mijn oogmake-up zei ze dat je altijd eerst je lenzen in moet doen en daarna pas je make-up moet opbrengen. Is dat de meest handige manier?

make-up

Foto: Shutterstock

Ja, het is in ieder geval de meest aangeraden manier. Je wast je handen eerst goed en daarna breng je je lenzen in. En met je lenzen in kan je natuurlijk ook beter zien wat je doet als je je make-up opbrengt. Omdat ik nog zoekende ben naar de perfecte sterkte qua lenzen doe ik mijn leesbril altijd op als ik mijn wenkbrauwen bijwerk. En vaak doe ik dan ook direct mijn oogmake-up waarna ik mijn lenzen plaats.

Hygiëne

Ik weet dat de wenkbrauwen van alle opticiens nu vol afschuw de hoogte ingaan maar ik zorg ervoor dat mijn vingers brandschoon zijn en tussen mijn vingers en huid plaats ik een dubbelgevouwen tissue, waardoor de lens niet in contact komt met mijn make-up. Ik zie daar nog een voordeel in, je kan losgaan met poeders zonder bang te zijn dat het op je lens terecht komt.

lenzen en makeup

Foto: Shutterstock

 

De meest gangbare (en goede) tips zijn:

  • Gebruik het liefst hypoallergene make-up. (Vetvrij en niet geparfumeerd, speciaal voor gevoelige ogen)
  • Breng geen eyeliner, kohl of potlood aan op de binnenkant van je ooglid. Dus ook niet “tightlinen” (bovenkant ooglid)
  • Gebruik liever een oogschaduw in crèmevorm (kan ook een potlood zijn). Poeders kunnen in je ogen dwarrelen. Of gebruik eerst een goede oogschaduw primer, dan hecht de oogschaduw ook beter op je ooglid.
  • Pas op met oogmake-up met glitters en verlengende mascara waar vezeltjes in zitten.
  • Het is beter om waterproof mascara te gebruiken en geen eyeliner op waterbasis. (Liefst ook waterproof).
  • Sluit je ogen als je je gezicht afpoedert.
  • Valse wimpers worden afgeraden in verband met de lijm en lijmresten.
  • Daglenzen kunnen een betere optie zijn als je vaak en veel make-up draagt.

 

Dat ik het soms anders doe dan voorgeschreven, dat is natuurlijk voor mijn eigen risico. Ik heb nog nooit last gehad van enige vorm van irritatie, maar ik moet zeggen dat ik altijd behoorlijk hygiënisch werk. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de lens goed schoonmaakt met de lenzenvloeistof. Voordat ze in de houder gaan en als ik ze pak, dan neem ik wat lenzenvloeistof en druppel nogmaals wat op de lens en maak ik de lens nogmaals schoon. Heel zachtjes wrijven tussen je vingertoppen and you are ready to go!

lenzen

Foto: Shutterstock

Sommige meisjes vinden lenzen eng of zijn bang dat zij dan geen leuke make-up meer kunnen dragen maar dat is niet waar. Er is volop keus in hypoallergene make-up, van budget tot high end merk.

Ik hoop dat ik mijn perfecte sterkte ga vinden, zodat ik ook goed kan zien of ik mijn eyeliner mooi strak aanbreng. Ik vind lenzen absoluut ideaal en kan ze iedereen aanraden!

Mocht je lenzen willen aanschaffen dan zijn Lenzen van Lens2day.nl een goed idee. (rijmt ook nog ;)) Al was het alleen al voor deze super schattige lenshouder!

lenshouder-koekje

Wat doe jij, eerst je lenzen in voordat je make-up opbrengt of andersom?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
4 jaren geleden

Ik heb zelf geen lenzen, maar ik heb het altijd wel interessant gevonden hoe mensen dat met lenzen doen. Ik geloof dat ik best panisch zou zijn dat er make-up in mijn ogen zou komen. Maar gelukkig ben jij er nu expert in!

Sonja
4 jaren geleden

Ik beb geen lenzen. Ik ben allergisch, vooral mijn ogen reageren fel op ‘vreemd’ materiaal.

Natascha
4 jaren geleden

Ik doe uberhaupt geen lenzen in haha. Ik heb het zo vaak geprobeerd maar het lukt me gewoon niet. Zodra mijn hand dicht bij mijn oog komt gaat mijn oog dicht haha en kan ik de lens er niet tussen krijgen. Zelfs de opticien heeft uitgebreid de tijd voor me genomen maar het lukte echt niet.

Jolanda
4 jaren geleden

Ik moet wel echt eerst m’n lenzen indoen, want zonder zie ik helemaal niets haha. Dan sta ik voor de spiegel en zie ik op de plek van mijn ogen twee donkere wazige plekken 😂

bychristiana
4 jaren geleden

Ah kijk, dat heb ik me nu dus altijd afgevraagd, HOE dan vrouwen met lenzen make-up op, of hoe doe je, als je brildragend bent en écht slecht ziet zonder bril, make-up op?? Ik heb nu zelfs sinds ongeveer een half jaar een bril, maar die heb ik alleen nodig voor lezen en werken op de computer. Ik kan me dus prima opmaken zonder bril. Ik ben dus heel benieuwd naar de antwoorden van de anderen;-)

chucky1012
4 jaren geleden

Toen ik jaren geleden contactlenzen had deed ik ook eerst de lenzen in en daarna make-up op.
Schattige lenshouders.

Xoxo