Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent! 9 smartphone Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent!
Accessoires, Artikelen, Blogtips, Lifestyle

Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent!

Als ik een nieuwe smartphone heb gekocht ga ik altijd eerst kijken hoe de foto’s die hij maakt eruitzien. En wat alle mogelijkheden zijn. Zo vind ik bij mijn Samsung smartphone de portretmodus heel mooi, die geeft zo een blurry achtergrond en ik kan achteraf zelfs nog de sterkte van die achtergrond aanpassen. Er zitten zoveel handige functionaliteiten op, maar de meeste staan vaak niet eens in de beschrijvingen. Dus bij deze voor jullie, allemaal tips & tricks die je vast nog niet kent waardoor je smartphone nog leuker en makkelijker te bedienen is!

Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent! 11 smartphone Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent!

Swipen tussen 2 pagina’s

Laats kwam ik er pas achter dat je door te swipen van pagina kon wisselen, maar wat ook handig is is het scrollen tussen 2 pagina’s. Vaak zoek ik wat tekst uit mijn blogpost op om bij mijn Instagram foto te plaatsen en dat deed ik altijd vrij omslachtig. De betreffende pagina op beautybybabs staat dan open en dan moet ik steeds switchen tussen Instagram en mijn blogpost. Als je klikt op de 3 streepjes links onderin dan switch je automatisch tussen de twee laatste schermen die je op je smartphone geopend hebt waardoor je veel gemakkelijker op en neer kan gaan om copy & paste uit te voeren.

Snel een foto maken?

Je kan met de volume toets aan de zijkant van je smartphone ook een foto maken in plaats van steeds het cirkeltje onderin aan te tikken. Dan kan je je smartphone ook stevig met 2 handen vasthouden.  Zo blijft je beeld stabieler en klik je gewoon op het volume toetsje!

Je kan ook je headset in je telefoon pluggen en dan klik je op de volume toets op het draadje om een foto te maken. Ideaal als je je smartphone in een houder hebt staan en je wilt een selfie maken. Ik heb een hoge standaard die ik aan mijn tafel kan vastmaken zodat ik van bovenaf een foto kan maken (of een filmpje opnemen) en dan gebruik dan vaak mijn “oortjes”. Zo kan ik gewoon blijven zitten en de camera bedienen!

Sneller kiezen tussen foto of video

Als ik een foto of video wil maken dan klik ik natuurlijk op de camera functie en dan verschijnt in beeld onderin de mogelijkheid om te kiezen tussen foto, video etc.  Daarna maakte ik pas de keuze tussen het maken van een foto of video. Wat je ook kan doen, en dat gaat een stuk sneller, is wat langer de cameratoets ingedrukt houden en dan zie je beide keuzes vanzelf verschijnen tussen camera en video. Je klikt aan wat je wil en zo ga je direct naar die functionaliteit! Wist je dat je dat bijna met alle apps kan doen? Probeer maar, ik ben benieuwd of dat jou ook lukt!

Maar… je kan ook de foto of videomodus als een aparte app instellen door de icoontjes naar je (start)scherm te slepen. Super handig als ik Marie of Piet (mijn katten) snel wil fotograferen of filmen. Check bovenstaand filmpje maar!

Snel meerdere foto’s achter elkaar maken?

Ik weet niet of dat voor alle Samsung modellen geldt maar voor mijn Samsung A52 wel. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt (die bijna nooit stil willen zitten als je een foto wil maken) is het vaak lastig om nèt die ene leuke foto te maken. Als je de foto toets (die cirkel) naar beneden sleept dan maakt hij achter elkaar allemaal foto’s totdat je hem weer loslaat. Handig!

Sleep Monitor

Tot slot deze app die ik pas ontdekt heb die heel goed werkt. Ik heb het jullie vaker verteld dat ik ‘s nachts zo vaak wakker word waardoor ik overdag chronisch moe ben. Ik wilde eens vastleggen hoe mijn slaapcyclus eruitzag en dat heb ik afgelopen zaterdag gedaan. Mijn vraag was:  kom ik eigenlijk wel in een diepe slaap?

Een goede nachtrust is zo belangrijk, ik heb het daar ook vaker over gehad. Vooral die diepe slaap.

Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent! 13 smartphone Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent!

Hoe zit dat nu met die diepe slaap?

Slaapfasen

De slaapcyclus bestaat uit 5 slaapfasen. 

  • Fase 1: inslaapfase

In de inslaapfase zweef je een paar minuten tussen wakker en slapen. De hersenactiviteit neemt af.

  • Fase 2: lichte slaap

Zoals de naam al doet vermoeden, slaap je nog niet diep maar word je niet meer wakker van kleine geluiden. Deze slaapfase duurt iets minder dan een uur.

  • Fase 3: overgangsfase

In de overgangsfase van lichte naar diepe slaap ga je steeds vaster slapen. Je ademhaling wordt regelmatig, het hartritme daalt en je lijf ontspant. Deze fase duurt ongeveer 5 minuten.

  • Fase 4: de diepe slaap

De diepe slaap duurt ongeveer 20 minuten en is eigenlijk de belangrijkste fase omdat je er goed van uitrust.

  • Fase 5: De REM-slaap

De REM-slaap volgt na de diepe slaap en wordt ook de droomslaap genoemd. Bron: Psyq.nl

Per nacht doorlopen we zo’n vijf slaapcycli van ongeveer 1,5 uur per deel. De eerste drie vormen de kernslaap, met de diepe slaap die zo’n kwart van de totale slaap vormt. Dat is dus ongeveer anderhalf tot twee uur. De laatste twee cycli noemen we de restslaap en die bevatten voornamelijk lichte slaap en de REM-slaap.

Rustige nacht

Nu was zaterdagnacht een heel rustige nacht voor mij, Piet had niet zijn zogenaamde “gekkenuurtje” ofwel de kolder in zijn kop. Iets wat kittens nog wel eens dagelijks kunnen doen. Dan sprinten zij als een gek door het huis om hun overtollige energie kwijt te raken.

Je ziet hoe vaak ik wakker ben geweest maar het verbaasde mij wel dat ik maar liefst 4 uur in een diepe slaap geweest ben!

Onrustige nacht….

Ik heb de slaapmonitor ook gebruikt in de nacht van zondag op maandag… Piet hield mij wakker en het was een stuk onrustiger. Kijk maar wat een verschil met zaterdagnacht! Het is natuurlijk een indicatie, als je het exact wilt weten dan zou je naar zo een slaap onderzoekscentrum moeten gaan. Ook grappig is dat hij geluiden opneemt, dus als je snurkt of praat in je slaap dan neemt hij dat op.Ook wel een beetje “creepy”… ik heb vast teveel naar enge films gekeken maar ik ben altijd bang dat je plots een eng geluid of enge stem terug hoort, haha!

Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent! 15 smartphone Leuke en handige tips voor je smartphone die je vast nog niet kent!

 

Ik had een Samsung A50 en nu de Samsung A52 en die bevalt mij meer dan goed. De batterij is niet zo snel leeg, hij is razendsnel, en voor mij het belangrijkst, hij maakt mooie foto’s. Je kan de automatische stand gebruiken maar je kan ook zoals bij een “echte” camera alles ook handmatig doen. Maar dat laat ik aan de professionals over. Ik ben daar nog niet zo handig in en heb eerlijk gezegd het geduld er ook niet voor. Als je benieuwd bent welke leuke apps ik nog meer op mijn telefoon heb, klik dan op de link!

Wat voor een smartphone heb jij en welke app of toepassing gebruik jij regelmatig? 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
10 maanden geleden

Handige tips Babs! Ik heb een iPhone XR. Ik denk dat ik qua apps Instagram het meest gebruik, picmonkey gebruik ik soms ook voor het bewerken van foto’s en het plaatsen van een watermerkje. Verder gebruik ik niet echt heel bijzondere apps.

Rory
10 maanden geleden

Wat een tips! En van dat slapen ook wel heel handig, al ben ik het met je eens dat ik dat opnemen toch wel een tikje creepy vind. Brrr. Afijn, ik heb sinds enige tijd een iPhone 12 Max Pro en het was een rib uit mijn lijf. Daarentegen was dit de beste aankoop die ik had kunnen doen, want ik doe er alles mee. Waanzinnige foto’s maakt die ook.

Iris
10 maanden geleden

Leuke tips! Vooral die van het wisselen van foto naar video. Deze kende ik nog niet.

Petra
10 maanden geleden

Handige tips! Ik heb iphone dus eens op zoek gaan naar zo een slaapmonitor, lijkt me superhandig!

bychristiana
10 maanden geleden

Ik heb een iPhone waar ik echt heel blij mee ben, die maakt ook mooie foto’s! Maar verder ben ik er om heel eerlijk te zijn niet zo handig mee, al die functies die jij noemt…haha, ik had geen idee van de mogelijkheden;-)

Annette
10 maanden geleden

Ik heb een Iphone, als ik iets niet snap – wat regelmatig is haha – vraag ik het mijn kids die zijn er zo razendsnel mee. Ik blijf een beetje onbeholpen met de mobiel. Ik gebruik Instagram het meest denk ik, maar ik speel ook graag een spelletje op mijn telefoon.

chucky1012
10 maanden geleden

Fijne en zeer goede tips!
Ik ga het zeker even checken…..
Zodat ik weet hoe het allemaal werkt 😉

Xoxo

Ilona
Ilona
10 maanden geleden

Heb de Samsung A20E pas sinds juli dus ben nog in de ontdekkingsfase….Whatsapp. gebruik ik regelmatig, de to good to go, OV-app, bank, AH, Lidl, en natuurlijk de corona check app. Die slaap app ga ik ook plaatsen, handig. Ben ook veel wakker ‘s nachts maar denk dat ik toch wel redelijk slaap.