Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's! 9 homewear Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's!
Artikelen, Fashion, Kleding

Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama’s!

Lekker thuis de hele dag rondlopen in loungewear (of pyjama) als je toch nergens naartoe moet. Wie houdt daar niet van? Ik wel. Heerlijke losse kleding, zachte stoffen en behaaglijk warm. Vaak denken mensen dat je er in een huispak al snel onverzorgd bijloopt, maar niets is minder waar. Je hebt cosy huispakken die er heel trendy uitzien en zelfs pyjama’s waar je best de deur mee open mag maken als de postbode aanbelt. Kijk maar mee!

Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's! 11 homewear Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's!

Even een dutje doen (of een powernap…)

Omdat ik als chronisch zieke toch regelmatig overdag even op bed moet gaan liggen heeft het voor mij geen zin om mij uitgebreid aan te kleden. Ik raak snel vermoeid van de pijn in mijn rug en dan moet ik gewoon even liggen. Liefst op mijn bed. Gewoon een dutje doen doet al wonderen, of moet ik zeggen een powernap? Het is bijna hetzelfde alleen klinkt powernap wat hipper. Mijn moeder deed, toen ze wat ouder was, ‘s middags steevast een dutje in de stoel bij de kachel. En ik lag op de grond met een dekentje en kussentje voor de kachel, gezellig en heel knus. Vroeger hadden wij nog een kolenkachel, daarna een elektrische. Een vaste kachel of open haard mis ik wel eens, je zat rondom de kachel en niet zozeer rondom de televisie.

Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's! 13 homewear Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's!

Dokter, waar is het kwik?

Al heb ik als kind nog wel eens mijn billen flink verbrand aan die kachels… Voor mijn gevoel waren er toen altijd strenge winters met veel sneeuw en als je weer warm wilde worden leunde je tegen de kachel aan om weer warm te worden. Soms nèt iets te lang…

Ik vond school niet vervelend maar ik was, en bijna eigenlijk nog steeds, een huismus. Zo vond ik het nooit erg om (school)ziek te zijn en mijn moeder vond het (volgens mij) ook best gezellig als ik thuis bleef. Een griepje ietsje langer uitzieken dan nodig was was geen probleem. Psssst… niet verder vertellen maar ik heb een keer de boel voor de gek proberen te houden. De huisarts kwam langs om te kijken of ik (nog) ziek was en kleine Babs had geen zin om weer naar school te gaan. (Ja, toen kwamen huisartsen nog gewoon op ziekenbezoek!) Dus bedacht ik een truc om nog een paar daagjes thuis te kunnen blijven…

Als ik nu de thermometer boven de kachel hou, dan denken ze allemaal dat ik koorts heb!

Zo gezegd zo gedaan. Alleen hield ik hem ietsje te lang erboven waardoor de kwikthermometer knapte. Oeps! Ik zie mijn moeder en huisarts nog zoeken naar de resten van de thermometer. Ik een knalrode kop van schaamte en dat was niet omdat ik koorts had!

Uit met die strakke kleding!

Onze slaapkamer is op de begane grond dus hoef ik geen trappen op te lopen. Hij ligt tussen de keuken en huiskamer dus ben ik altijd in de buurt. Ideaal als alles gelijkvloers is.

Maar je hoeft natuurlijk niet ziek te zijn of te gaan slapen om nachtkleding te dragen. Het zit gewoon lekker. Kom je uit je werk, werkkleding uit en huispak aan. Zeker in de herfst als de blaadjes vallen, of op zo een koude winterdag, kaarsjes aan en naar je favoriete series kijken. Maar lekker rommelen in huis, een taart bakken (ja, lekker!), creatief bezig zijn of wat schoonmaken, alles is fijner in kleding wat niet knelt. Zalig toch?

Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's! 15 homewear Loungewear om lekker in te relaxen. Mijn Favoriete Huispakken en Pyjama's!

Comfortabel

Wat mij betreft staat loungewear voor alles wat comfortabel zit. Of je nu een hoodie, joggingbroek, sweatshirt, sweatvest, pyjama of onesie draagt. Eigenlijk zijn het kruisingen tussen joggingpakken en pyjama’s. En dan geen joggingpak waarin je gaat sporten, maar juist in gaat onthaasten. Of denk aan yoga kleding wat vaak rust en harmonie uitstraalt. Meestal zijn huispakken gemaakt van zachte en “aaibare” stoffen, denk aan fluweel, fleece, flanel of een zachte badstof.

Ook pyjama’s met een knipoog naar herenpyjama’s zijn helemaal trendy.

Vaak kies ik voor een sweater/sweatvest die ik ook gewoon op andere kledingstukken kan dragen, zo heb je er dubbel plezier van. Ik hou enorm van al die zachte pasteltinten, die geven mij instant het gevoel van rust en harmonie. Op straat zou ik niet snel in iets lopen in de kleur zachtroze of mintgroen, maar voor thuis? Helemaal leuk!

 

Zo een wijde broek zit ook zalig!

Zomer en winter

Wat dacht je van dit lieve setje? In de zomer het korte broekje (‘s ochtends in het zonnetje in de tuin met een kop koffie, zie je mij al zitten?) en als het wat frisser is combineer je het shirt met een lange pyjamabroek. Ik zag dat er meer printjes voor de pyjamabroeken zijn als je liever geen streepjes wilt. LASCANA  heeft zoveel keus! (Alles wat jullie zien komt overigens van LASCANA, aanrader!)

Dus gooi je verwaste bigshirt met gaten even aan de kant (ik geef het toe, het zit vaak zo lekker) en hul je in die zalige zachte stofjes. Lekker een dagje tuttelen, wat opruimen als je daar zin in hebt, een maskertje voor je huid of haar, een taart bakken of lekker na je werk je werkkleding aan de kant gooien en dan lekker relaxen! Ik hou daar van!

Wat draag jij als je de hele dag thuis blijft? 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Thuis draag ik het liefst lekker zittende broeken met elastiek 😉 daardoor had ik het in het begin ook niet direct door hoeveel ik was aangekomen. Ik heb tijdens het thuiswerken een net shirt (blouse oid) aan, met een joggingbroek eronder (geen kip die dat ziet tijdens het video bellen) en een paar birkenstocks, heerlijk hihi. En voordat we weer naar kantoor moeten, hoop ik weer goed in mijn nettere broeken en rokken te passen.Ben goed op weg! Wat een leuke anekdote trouwens over de ondeugende jonge Babs die de huisarts wilde flessen haha. Wat zal je geschrokken zijn toen… Lees verder »

Petra
1 jaar geleden

Oh sinds het vele thuiswerken in de corona, heb ik toch mijn sweatpants omarmt. Ik kan mijn spannende jeans niet lang meer aan 😀 Dat wordt nog leuk als ik terug naar bureau zal moeten, haha! Leuke tips, ik neem zeker een kijkje.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik draag nu ook gewoon eenvoudige kleding, maar wel kleding waarin ik naar buiten kan, want we gaan natuurlijk toch elke dag een paar keer naar buiten met Sketch en ik probeer regelmatig ook een uur te gaan wandelen. Maar op zondag gun ik mezelf wel eens een pyjamadag. (dan moet ik me wel steeds omkleden als we met Sketch naar buiten gaan, haha! Is dat raar, of doen meer mensen dat zo?)

Rory
1 jaar geleden

Die wijde broeken (bijna helemaal onderaan) zijn fantastisch! Eigenlijk maak ik er sinds de eerste lockdown een gewoonte van om mij te ‘updressen’. Alleen in maart werd het langzaam aan mooi weer en nu is het gewoon nog koud, koud en koud. Aldus toch veel jeans en truien. Maar… halverwege de dag. Zo rond een uur of 15 is het mijn ‘yoga-tijd’ en ik kleed mij dan nu alleen qua broek om. Van skinny, strakke jeans in mijn yogabroek. En die houd ik dan de rest van de dag aan. Lekker handig met koken, eten en erna chillen op de… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

Dat begrijp dat je hiermee aan de huisdeur op kan doen en ermee gezien mag worden…..
Had al zoveel moois in de webshop gezien…
Prachtige stoffen….

Een fijne dag Xoxo