Masker tijd! Demak'Up detox water challenge 9 masker Masker tijd! Demak'Up detox water challenge
Artikelen, Budget, Demak’Up, DIY, Food & Drinks, Huidverzorging, Lifestyle, Merken, Reviews

Masker tijd! Demak’Up detox water challenge

Demak’Up challenge…DIY masker

Vers fruit op mijn snuit… Dat heb ik nog nooit gedaan. Wel komkommerschijfjes op mijn ogen, en een keer op mijn gezicht en rug toen ik verbrand was na een te zonnig avontuur aan zee. Eiwit- en honingmaskers heb ik ooit zelf gemaakt, maar deze combinatie kende ik nog niet. Gaan we proberen!

demak'Up masker

 

Een lekker schoonheidsmasker hoort ook bij een complete beauty routine. In mijn pubertijd zat ik wekelijks met een kleimasker op mijn gezicht. Ook ik had last van puistjes, vooral mijn voorhoofd zat helemaal onder. Ik ging voor zuurstofmaskers, reinigende maskers… het liefst maskers die keihard werden. Wat ik ook altijd leuk vond waren eiwitmaskers. Je kreeg dan zo een hard vliesje op je gezicht. Vond ik lekker. En steevast probeerde de rest van de familie mij aan het lachen te maken.

De laatste tijd pak ik de zachte maskers. Anders, maar net zo fijn.

Het is goed dat Demak’Up deze natuurlijke maskers onder de aandacht brengt, zo worden wij weer enthousiast om weer eens lekker te gaan beauty- kokkerellen!

 

Het recept:

  • 1/4 bakje blauwe bessen en/of frambozen
  • Demak’Up Expert wattenschijfjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing

Prak de blauwe bessen en frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng het tot een glad geheel. Reinig eerst je huid goed. Breng het mengsel voorzichtig in cirkelende bewegingen aan op je gezicht en laat het een paar minuten inwerken. Verwijder met de Demak’Up wattenschijfjes en naspoelen met lauw water.

vruchten yoghurt masker Demak'Up

De voordelen:

Blauwe bessen en frambozen bevatten veel vitamines en antioxidanten. De werkzame stoffen zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering. De vruchtjes zorgen voor een betere elasticiteit en een mooie glans van de huid.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien hydraterend en laat je huid extra zacht aanvoelen. Dit komt doordat het kleverige wondermiddeltje barst van de antioxidanten.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen te hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en lost dode huidcellen op, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

 

masker honing yoghurt framboos bessen

 

Na enkele minuten heb ik het masker er weer afgespoeld en het resultaat ? Mijn velletje voelde prima aan. Lekker zacht en fris!

 

masker op gezicht

En wat ik over had, heb ik lekker opgegeten, ook gezond!

Wat zal ik de volgende keer maken? Een scrub vind ik wel spannend…

Meer leuke recepten vind je op de website van de Demak’Up water detox challenge.

Maken jullie zelf wel eens schoonheidsmaskers?

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
6 jaren geleden

Ik gebruik ook heel vaak yoghurt en honing voor maskers. Het werkt inderdaad echtwel goed, Het gekste ingrediënt dat ik tot nu heb gebruikt is wijn. Joghurt, wijn en honing. Misschien ook leuk voor jouw om te testen!

Bertine
6 jaren geleden

hihi leuk gezicht! ik maak het nooit… maar ook die uit een pakje gebruik ik te weinig eigenlijk!

Astrid
6 jaren geleden

Ziet er goed uit Babs 🙂 Wel lekker ook dat je het restant kon opeten haha!

Nathalie
6 jaren geleden

Ik maak eigenlijk nooit zelf maskertjes maar nu ik dit zo zie moet ik het toch maar eens overwegen, klinkt goed en vooral tof om te maken!

Yvonne
6 jaren geleden

Dit zou bij mij al op zijn en dus niet op mijn gezicht terecht komen, bosvruchten daar kun je mij voor wakker maken hoor zalig!

Annette
6 jaren geleden

hahaha lekker hoor, leuke foto ook 🙂

Natascha
6 jaren geleden

Wat leuk zeg! Een zelf gemaakt masker. Ik doe dat eerlijk gezegd nooit. Heb ooit een lipscrub zelf gemaakt maar daar is het ook bij gebleven.

Jolanda
6 jaren geleden

Leuke post! Ik doe ook mee aan deze challenge, superleuk om zelf aan de slag te gaan met maskertjes en scrubs enzo. Mijn man heeft ook het resterende opgegeten hihi

Sherry
6 jaren geleden

Leuk, zeg. Ik was er ook mee bezig op instagram. Het is wel erg leuk.
xxx

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik maak vaker masker met honing, banaan, of yoghurt als ingredient, maar dit is nieuw voor mij. Ik eet liever blauwe bessen en/of frambozen denk ik. 😉 Wel heb ik frambozen in de tuin, dus ik kan het gaan proberen als het nog lukt dezet zomer. Een scrub dat klinkt interessant. Ik ben benieuwd, ik ga even een kijkje nemen op de website.