holland barrett microplastics pers
Artikelen, Holland & Barrett

Microplastics en parabenen uit huidproducten- Holland & Barrett gaat strijd aan met chemische stoffen in verzorgingsproducten

Amsterdam, 14 november 2018 – In veel huidverzorgingsproducten zitten chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Zo zitten in veel scrubs duizenden microplastics en in huidcrèmes vaak parabenen. Winkelketen Holland & Barrett heeft al deze stoffen uit haar verzorging gehaald en vervangen door natuurlijke ingrediënten.

microplastics

Microplastics in cosmetica

Naast scrubs zitten ook in veel reguliere shampoos, tandpasta en andere cosmetica microplastics. Deze worden door producenten bewust toegevoegd om de huid of tanden te scrubben. Die deeltjes komen via het afvalwater in het milieu terecht. Veel consumenten zijn zich hier nog niet bewust van.

Parabenen?

Parabenen zijn chemische conserveringsmiddelen en zitten in veel huidproducten.

Ze kunnen je lichaam binnendringen en sommige (EDC) parabenen kunnen je hormonale systeem veranderen. In de verzorging van Holland & Barrett zitten geen parabenen.

microplastics

 Natuurlijke verzorging

Steeds meer mensen willen bewust leven. Natuurlijke verzorgingsproducten kunnen daarbij helpen. Zowel voor je eigen gezondheid als de aarde. Daarom is alle natuurlijke verzorging in het assortiment  van Holland & Barrett vrij van chemische toevoegingen als SLS, Parabanen en microplastics.

 

Over Holland & Barrett


Holland & Barrett is een Retail keten met 200 gezondheidswinkels in Nederland. Holland & Barrett gelooft in de kracht van natuurlijke ingrediënten. Het assortiment bestaat uit voedingssupplementen, gezonde voeding en natuurlijke verzorging. De winkelformule sluit hiermee aan op de huidige maatschappelijke ontwikkeling, waarin gezond en natuurlijk leven steeds belangrijker wordt. Zo is de natuurlijke verzorging van Holland & Barrett vrij van chemische toevoegingen als SLS, Parabanen en microplastics.

Geschiedenis

Holland & Barrett opende in 1980 haar eerste winkel in Nederland onder de naam De Tuin van Babylon. In 1991 werd: “ De Tuin van” onderdeel van Koninklijke Ahold en werd de naam veranderd in De Tuinen. Vanaf dat moment groeide het aantal winkels flink. In 2003 werd De Tuinen onderdeel van het Britse Holland & Barrett en vanaf 1 mei 2015 zijn de krachten gebundeld en is De Tuinen verder gegaan onder de merknaam Holland & Barrett.

Mooi om te weten en goed nieuws, toch?

 

 

Microplastics en parabenen uit huidproducten- Holland & Barrett gaat strijd aan met chemische stoffen in verzorgingsproducten 8 microplastics Microplastics en parabenen uit huidproducten- Holland & Barrett gaat strijd aan met chemische stoffen in verzorgingsproducten

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Heel goed nieuws! Gaat dan denk ik over hun huismerk? Of ook over alle merken/producten die ze in hun winkels verkopen?

Irene
3 jaren geleden

Zeker goed nieuws. Ik heb ook vaak gedacht om zelf verzorgingsproducten te maken. Maar Volgensmij is dat nog best lastig. Je hebt wel allemaal DIYs op internet, maar ik vind het nog lastig. Laatst probeerde ik suikerhars te maken. Maar dat was niet echt succesvol. Ik zou er ook een blog over schrijven, maat dat heb ik maar niet gedaan 😂

chucky1012
3 jaren geleden

Heel goed dat ze dit uit producten hebben gehaald 👌
Interessant artikel.
Velen kennen de winkelformule niet.
Ik wel.
Ook van de dochters.

Fijn weekend 😉