Naar de 50 plus beurs, ogen en oren te kort... 9 50 plus beurs Naar de 50 plus beurs, ogen en oren te kort...
Artikelen, Events, Lifestyle, Over mij, Winkelen

Naar de 50 plus beurs, ogen en oren te kort…

Op de website van de 50plus beurs staat: Tijd om te genieten en Ogen en Oren te kort. Dat laatste klopt als een bus; de opticiens en gehoorapparaten waren volop aanwezig.

Ik mag eindelijk naar de 50 plus beurs (slik)! Nou ja, al 6 jaar eigenlijk… Vorige week Donderdag ben ik weer met de trein naar Utrecht gegaan. Een beurs verslagje voor de 50 plussers… 😉

50plusbeurs_plattegrond

De entree was maar €7 en een dagje Utrecht, daar ben ik altijd wel voor te porren. Op Donderdag is het ook koopavond, dus dan kan je eventueel daarna de stad nog in.

Ik vind beurzen altijd wel leuk. Het is eigenlijk één grote gevarieerde winkel, (met entreegeld, dat is weer minder) maar er is veel te beleven. Een beurs heeft zijn plus en ook zijn minpunten. Leuke en ietwat irritante beurs ervaringen op een rijtje…

Leuk:

  • Gesprekjes met mensen en veel informatie binnenhalen.
  • Kijken hoe het publiek dringt bij gratis hapjes. Of is dat irritant? Je ziet het altijd, het lijkt alsof mensen uitgehongerd zijn. Gratis werkt als een magneet.
  • Vaak hoor ik verkopers klagen over de regels… niet naar het toilet mogen gaan of even naar buiten. Ik vang altijd dit soort gesprekken altijd op. Ook in de stad, als mensen met elkaar praten over hun werk. Lijkt net of dit soort gesprekken altijd in mijn buurt plaatsvinden… Ik moet altijd een beetje grijnzen als ik deze gesprekken opvang. Mijn oren, daar is niets mis mee. 🙂

Minder leuk:

  • Dringende mensen waar gratis goodies te halen zijn.
  • Verkopers die je bijna hun stand intrekken…
  • Verkopers die meer aandacht hebben voor hun kroket dan voor jou (ach, die lange dagen die ze maken, dan wordt je wel slapjes op een bepaald moment, toch?)

Opmerkelijk: Mannen lopen heen en weer als gekooide dieren in hun toko… je hoort ze denken, wanneer kan ik naar huis? Waarom kopen mensen die inloopdouche niet voor die “eenmalige ” beursaanbieding van maar €9.995 ?

 

Beursaanbiedingen lijken soms koopjes, maar verkijk je er niet op. Ik vond bijvoorbeeld de bamboo hoofdkussens gewoon te duur. En bij een andere stand fluisterden ze mij toe: “Omdat het eind van de dag is, kan ik je nog méér korting geven, maar niet verder vertellen, hoor”… huh?

Beauty?

Ik ging ook om te kijken wat ze op beauty gebied aanboden voor de wat oudere dames en dat viel vies tegen. Volgens mij stond de standaard ‘anti-wallen-crème maffia‘ er en de wenkbrauwpoeder afdeling. Al moet ik zeggen dat die laatste een mooie (donker) grijze tint hadden gekozen voor mijn wenkbrauwen en dat stond helemaal niet slecht.

Ontharen…

Deze spiraal om haartjes te verwijderen is wel handig. Ik heb er thuis 2 liggen, een grote en een kleine. Die kleine zag ik later bij het Kruidvat en die is veel prettiger. Maar een spiraal op zo’n houder is nog handiger, want dan kan je met één hand rollen en tegelijk de huid spannen.

Ik vond ze veel te prijzig. Straks liggen ze bij de Action of Kruidvat voor een grijpstuiver. Ik heb geduld..

 

Fashion

Tassen, kleding, sjaals en een handige magneetclip om je bril aan te hangen. Die zag er best kek en handig uit, maar mijzelf kennende ben ik die ook zo weer kwijt. Dit soort gadgets verdwijnen bij mij altijd in de rommel lade…

50plusbeurs brilclip

Gezondheid en ouderdomskwalen…

Ook vind ik de gezondheidsafdeling natuurlijk steeds interessanter. Ik mag er dan relatief jong uitzien, mijn lichaam schreeuwt altijd “pijn”!

Voeten

Maar eens checken hoe mijn voeten ervoor staan. Bij een stand waar ze inlegzooltjes verkochten hebben ze mijn voeten gemeten. Ik moest op een apparaat staan en zo konden ze precies de lengte en breedte van mijn voeten meten en waar de meeste druk op mijn voet zat.

50plusbeurs.

De rode vlekken die ik op de foto zag waren de drukpunten. Op mijn rechtervoet heb ik altijd meer eelt en dat zag je goed. Zo’n zooltje zit lekker, maar als ik daar een soort abonnement voor moet nemen… dat gaat voor mij niet werken.

 

Brillen

Ik heb een hoop gedoe met mijn ogen. Een multifocale bril ooit geprobeerd, maar ik kan er niet aan wennen. Wordt misselijk van het schakelen van ver naar leesgedeelte. Multifocale lenzen werkten 10 jaar geleden goed, maar nu kan ik of ver goed zien en niet lezen en vice versa.

Dus toen ik de stand van EyeLove zag dacht ik, kom op…meten is weer meer weten!

50plusbeurs Eye_Love

 

De vriendelijke verkoper gaf mij deze waardes:

  • Rechteroog: +3.00 C 0.75 en A=69
  • Linkeroog: +1.50 C 0.25 en A= 100 (weet iemand wat A betekend?)

Ik ken deze zaak niet, ook niet als webwinkel… schijnen ze gewoon bij onze Mediq apotheek om de hoek te zitten! Aha!

50plusbeurs Eye_Love

Food

Koffie!

Tegenwoordig maak ik ‘s morgens Senseo (lekker snel wegslurpen) maar ‘s middags en ‘s avonds zetten we gewoon koffie met een filter. Dus een losse thermoskan met daar bovenop een filter en zelf opschenken.

Tom vindt dat lekkerder dan ‘Senseo’ en andere huismerken (van die pads krijgt ie last van zijn maag)

Ja, dan loop je langs een stand met bijzondere koffiesoorten en dan heb je wel mijn aandacht. . Direct een pak koffie gekocht en ik kreeg daarna nog een cappuccino aangeboden. Man, dat is echt genieten!

50plus_beurs koffie

 

Bonbons

Bij de stand van La Chiara cioccolata vroeg ik of het Belgische bonbons waren. Nee, deze waren aangepast aan de smaak van Nederlanders. Best apart dat daarover is nagedacht. Het is net zoals bijvoorbeeld pizza. In Italië smaakt deze ook anders dan in Nederland. En Chinees? Wij eten heel andere gerechten dan de bevolking in China.

Na een leuk gesprek over alle smaken was ik om en kocht ik een doosje. Kreeg nog 2 extra bonbons erbij, super!

En ze had gelijk, wat zijn ze heerlijk! Zoals de bonbons die een pittige bite hebben, met chili…! Omdat wij alles willen proeven en zuinig (moeten) zijn, snijden wij iedere bonbon in drie kleine stukjes zodat wij allemaal kunnen genieten van de diverse smaken.

Lekker, een andere koffie dan die wij normaal drinken en bonbons waar je van gaat watertanden. Je moet gewoon alles eens proberen, vind ik.

 

Hello Fresh maaltijdbox

Onze Originalbox bevat alle ingrediënten, in exact afgemeten hoeveelheden, voor 3 of 5 gevarieerde maaltijden voor het door jou aangegeven aantal personen. De Originalbox bevat recepten voor vlees-, vis- en vegetarische gerechten en alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt en wordt wekelijks bij jou bezorgd. Liever eenmalig proberen? Bestel dan onze Proefbox.

Bron: Hello Fresh

Die box zie ik vaak voorbijkomen op het internet. Er zijn heel wat maaltijdboxen tegenwoordig. Ach, gemak dient de mens, toch? Wat ik begreep van de uitleg… Iedere dinsdag ontvang je via mail de recepten, in Jip en Janneke taal wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je avondeten kan bereiden en je kan kiezen voor 3 of 5 maaltijden per week. Heel aantrekkelijk… je kan op de kalender aankruisen of je de box wel of niet wilt ontvangen die week. Je bent bijvoorbeeld weg, of het komt even niet goed uit. Of er zitten producten in die je niet lekker vindt. Dat kan natuurlijk ook. Ga je voor de box, dan wordt ie bij je thuis gebracht.

Ideetje voor Beauty Boxen?

Waarom kunnen ze dat niet doen? Gewoon eerst laten weten wat er die maand in de box zit en dat je zelf kan bepalen of je hem wel of niet wilt ontvangen?

De kans is natuurlijk dat mensen hem afwijzen, en de verrassing is er een beetje vanaf… maar je voorkomt dat mensen teleurgesteld zijn. Weer een handcrème? ik heb er al 10 liggen…

Ik vond de student van Hello Fresh een prettig persoon. Eerlijk en niet te opdringerig. Het is dat dit financieel ook niet kan, verdorie…bij hem had ik dus wél een abonnement afgesloten als ik er financieel beter voor stond. Ik zag de stap voor stap maaltijd bereiding en ik, die absoluut niet van koken houd… dit sprak mij wel aan. En dat wil heel wat zeggen.

 

Geneesmiddelen onderzoek:  Centre for Human Drug Research

Hier heb ik ook even staan klessebessen. Ik sta bij het CHDR ingeschreven en ik zei direct (flapuit die ik ben)..”Waarom mogen er alleen gezonde mensen deelnemen?” Ik heb chronische pijn, laat die pillen maar op mij los. Dan kan ik direct voelen of ze werken. Maar ik begrijp het wel, het heeft te maken met waardes in je bloed en dan mag je niet aan de ‘drugs’ zitten.

Wellicht komt er binnenkort een onderzoek naar pijnbestrijding voor mensen die wel pijnstillers gebruiken. Prima, kom maar op!

Ik kreeg een geinige stressbal mee in de vorm van een paracetamol. Lekker even knijpen tussendoor, niet vanwege stress, maar omdat mijn handen soms stijf aanvoelen. En ik kreeg een notitieboekje, altijd handig!

50plusbeurs proefpersonen

Luxe voor de pensionada’s met een dikke knip…

Vakanties, auto’s, elektrische fietsen,  traprenovaties, nieuwe plafonds en jacuzzi’ s… stands waar ik niet naar omkijk… die zijn voor de ouderen die er warmpjes bijzitten.

Ach, dat heb ik dan ook weer allemaal gezien. Met het gezang van een (wat oudere zangeres, ik kan niet op haar naam komen) verliet ik met vermoeide voetjes de beurs… Nee, ouder worden met al zijn kwaaltjes. Ik vind er niets aan. De stad ingaan, daar was ik weer te moe voor..

Nog even een foto gemaakt van de nieuwe trappen bij het Jaarbeursplein…

En dan weer richting Tiel…

Thuis waren ze overigens helemaal in hun nopjes met de koffie en heerlijke bonbons! Ze zijn bijna op… oeps..

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Marie
6 jaren geleden

Wat een leuk verslag! Ik ben met mijn 47 nog hartstikke jong natuurlijk (hahaha) maar ik vind het leuk te lezen wat je op zo’n beurs nou kan verwachten. En voor 7 euro is het ook gewoon een leuk dagje uit toch?

Vlijtig Liesje
6 jaren geleden

Wat een leuk verslag zeg! Ik heb nu een goed beeld van die beurs volgens mij. En 7 euro vind ik een vriendelijke prijs voor de entree.

Annette
6 jaren geleden

Klinkt best oke die beurs, vooral de bonbons eigenlijk hahaha. Jammer dat er over beauty zo weinig was je zou toch denken dat ze juist daar moeten zijn met al hun anti-age lijnen etc. Ik heb sinds vandaag zo’n touwtje aan mijn leesbril (voel me dus nu officieel een ouwe doos) want ik vergat hem OF mee te nemen en als ik dan op de computer bij iemand moest kijken of iets te lezen kreeg zag ik wazig OF ik liet hem weer eens ergens liggen. Nu bungelt hij dus vrolijk met mij mee 😉