Nederlandse vrouw meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media 9 social media Nederlandse vrouw meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media
Artikelen, Huidverzorging

Nederlandse vrouw meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media

Wanneer make-up loze selfies, zwangere buiken met striae en andere imperfecties worden gedeeld op social media, draagt dat voor vier van de tien Nederlandse vrouwen (41%) bij aan het eigen zelfvertrouwen. Huidklachten die het zelfvertrouwen het meest aantasten zijn acne (33%), huidveroudering (17%) en een droge of schilferige huid (13%). Van de groep die last heeft van acne, is maar liefst 40% zich daar meerdere keren per dag – soms zelfs constant – van bewust. Toch zijn huidklachten voor de meerderheid geen reden om minder selfies op social media te delen (60%). Dit blijkt uit een onderzoek van Bio-Oil onder ruim 1000 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder.

Bio-Oil-daily-use

Zelfvertrouwen

Bio-Oil-groepsfoto-3-varianten49% van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat wanneer ze last heeft van huidklachten, dit haar zelfvertrouwen negatief beïnvloedt. Bij vrouwen onder de 30 jaar ligt dat percentage zelfs op 71%. In deze leeftijdsgroep geeft 38% aan ook weleens negatieve reacties uit de omgeving te krijgen. Een derde van deze (jonge) vrouwen wordt liever niet aangeraakt wanneer ze last heeft van haar huid (39%). Met name acne is bij deze groep de boosdoener, bij de groep 60+ is huidveroudering de grootste klacht. Huidklachten zijn dus iets van alle leeftijden, maar er verandert wel wat door de jaren heen.  Advies over huidverzorging zoeken vrouwen verder eerst bij winkelpersoneel van de drogist/parfumerie (36%), dan bij de huisarts of specialist (29%) en op de derde plaats komen vrienden of vriendinnen (27%).

 

Regionale verschillenBio-Oil-125ml-flesje

Als we kijken naar de vier regio’s in Nederland, zien we dat huidklachten in het noorden van het land een minder grote impact hebben op het sociale leven (10% vs. 18% in de rest van het land). Met name in Overijssel en Limburg geven vrouwen aan niet minder actief te zijn op social media wanneer ze last hebben van huidklachten (11% vs. 22%). Wanneer de impact toch dusdanig is dat men actie wil ondernemen om de huid te verbeteren, halen vrouwen in Friesland advies uit tijdschriften (23% vs. 12%) en in Overijssel meer van winkelpersoneel 48% vs. 35%).

Zwangerschap en huidklachten

Voor bijna een vijfde van de vrouwen onder de 40 jaar zijn striae en huidstriemen het meest van invloed op het zelfvertrouwen. Deze huidproblemen ontstaan bij veel vrouwen gedurende hun zwangerschap. Een van de speerpunten van Bio-Oil is het helpen voorkomen van huidstriemen. Door de olie vanaf de start van het tweede trimester aan brengen daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen, zoals op de onderbuik, borsten, lage rug, heupen, billen en dijen, wordt de kans dat huidstriemen tijdens de zwangerschap ontstaan, verkleind.

Bron:

Onderzoek uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Bio-Oil onder ruim 1000 vrouwen in Nederland in de leeftijd van 18 jaar en ouder, in december 2015. Het onderzoek is uitgevoerd op basis van een reële spreiding naar leeftijd, arbeidsparticipatie, gezinssituatie, regio, provincie en opleidingsniveau.

Bio-Oil-stenen

Over Bio-Oil

Bio-Oil is het nummer één medicinale huidverzorgingsproduct in Nederland. Deze huidolie uit Zuid-Afrika bevat het unieke ingrediënt PurCellin™ Oil, waardoor de olie niet vet is en snel intrekt. Vitamines A & E en natuurlijke plantenextracten geëxtraheerd uit onder meer rozemarijn, lavendel, goudsbloem en kamille worden diep in de huid opgenomen, waar ze direct aan het werk gaan. Bio-Oil vermindert niet alleen de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken, maar is tevens geschikt voor een droge en verouderende huid. In Nederland wordt Bio-Oil op de markt gebracht door de Remark Groep B.V. te Meppel.

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Vanessa
5 jaren geleden

Leuk en interessant om te lezen! Ik kan me heel goed voorstellen dat dit helpt bij het zelfvertrouwen.

Natascha
5 jaren geleden

Ik kan me heel goed voorstellen dat dit helpt bij het zelfvertrouwen! Gelukkig is niet iedereen perfect 😉

Anna Gerrie
5 jaren geleden

Wat leuk al die feitjes! Ik heb bio oil een tijdje gebruikt, maar deed voor mijn huid helaas niet zoveel.

Melike
5 jaren geleden

Dit is een product dat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Het werkt gewoon en ik vind het in verhouding ook zeker goed geprijsd. Grappig dat verhaal over imperfecties, ik had er eigenlijk helemaal niet zo over nagedacht.

Jouvence
5 jaren geleden

Goed artikel. Ik heb met vlagen last van onzuiverheden (met name rond de menstruatie), ik heb Bio-Oil nog nooit gebruikt, toch maar eens proberen, want ben wel benieuwd geworden. xx

DisneyChicks.nl
5 jaren geleden

Wat een leuk artikel! Ik heb Bio Oil een tijd gebruikt bij littekens, dat hielp naar mijn idee heel goed. 🙂

Florentine
5 jaren geleden

Wat een interessant onderwerp en wat een mooi artikel heb je geschreven! Ik ben altijd erg benieuwd naar deze olie 🙂

Irene
5 jaren geleden

Wat interessant om te lezen! Zelf sta ik liever niet met puistjes op een selfie, moet ik toch wel eerlijk toegeven.

Hennie
5 jaren geleden

Ik ben ook op een punt gekomen dat ik me veel minder druk maak. Geen size zero, geen goede skills, a-sportief, maar het is prima zo.

Aileen
5 jaren geleden

Jeetje, wat een interessant onderzoek. Ik heb last van acne maar maak ook zeker niet minder selfies 🙂