deodorant Rexona, Dove en Axe
Artikelen

Nieuw compressed deodorant voor Rexona, Dove en Axe

Na zes jaar onderzoek introduceert Unilever de compressed deodorant: dezelfde hoeveelheid bescherming en verzorging in een kleinere verpakking.

De spuitbussen bevatten tot 50% minder drijfgas en gemiddeld 20% minder  verpakkings- aluminium dan de huidige varianten, maar gaan wel even lang mee. Hiermee zet Unilever weer een belangrijke stap in het Unilever Sustainable Living Plan.

deodorant Rexona, Dove en Axe
Met de compressed deodorant brengt Unilever een compleet nieuw formaat op de markt. De nieuwe deosprays van Rexona en Dove bevatten voortaan 75 ml in plaats van 150 ml, Axe gaat van 150 ml naar 100 ml. Hierdoor is de verpakking 20% kleiner.

De compressed deosprays gaan net zo lang mee als de huidige verpakkingen. Ook blijven de prestaties gelijk. Het innovatieve spraysysteem zorgt ervoor dat bij elke dosering dezelfde hoeveelheid actieve ingrediënten vrijkomt als bij de klassieke sprays, terwijl de formule door 50% minder drijfgas wordt gedragen.

Hierdoor voelt de spray zachter, droger en minder koud aan op de okselhuid.

Wanneer 1 miljoen deospray-gebruikers overstappen op compressed, besparen we jaarlijks evenveel verpakkingsaluminium om 13.000 fietsen te produceren. Ook wordt de CO2-uitstoot jaarlijks met 510 ton verminderd. Dat staat gelijk aan bijna 4 miljoen autokilometers. De nieuwe spray is bovendien praktischer in gebruik en past makkelijk in je hand- of sporttas. Dankzij het aangepaste formaat is de compressed deodorant ook geschikt voor in je handbagage in het vliegtuig.

Het is Unilevers ambitie om haar omzet te verdubbelen en de milieu-impact van haar producten wereldwijd te halveren voor 2020. Om dit te realiseren, lanceerde Unilever in november 2010 het Unilever Sustainable Living Plan met specifieke doelen, voorzien van een tijdsplanning. Met de introductie van de revolutionaire compressed deodorant zet Unilever weer een belangrijke stap voorwaarts.

bron: Unilever

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments