Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? 9 mondspray Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?
Artikelen, Tandverzorging

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? Zorg voor een langdurig frisse adem met de Mondspray en nieuwe Kauwgum van blue®m!

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? 11 mondspray Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?

We ruiken het bijna allemaal weleens bij een ander en zijn vaak ook bang dat we er zelf debet aan zijn: een slechte adem! Gelukkig is slechte adem niet alleen goed te behandelen, maar ook te voorkomen. Het professionele mondverzorgingsmerk blue®m biedt hiervoor met de Mondspray en de nieuwe Kauwgum twee effectieve producten, die een hele dag lang zorgen voor een aangenaam frisse adem én een gezonde mondflora.

Een slechte adem wordt ook wel ‘halitose’ genoemd. Naast zweetgeur vormt het de grootste afknapper voor mensen. Er rust dan ook nogal een taboe op dit onderwerp. Je spreekt iemand immers niet zo gemakkelijk aan als hij of zij uit de mond ruikt. Een minder frisse adem kan vooral op persoonlijk gebied grote gevolgen hebben. Mensen krijgen last van schaamtegevoelens, onzekerheid of gaan zich zelfs afzonderen.

De oorzaken van een slechte adem

Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, zoals bacteriën op het achterste gedeelte van de tong. Maar ook bepaalde medicatie, voeding (o.a. knoflook, ui, koffie, kaas…) of een slechte mondhygiëne kunnen ervoor zorgen dat je uit je mond gaat stinken. Wat de oorzaak ook is, één ding is zeker, je wilt hier graag zo snel mogelijk vanaf!

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? 13 mondspray Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?

Wist je dat:

  • 90% van de mensen heeft wel eens te maken met halitose (oftewel slechte adem)
  • bijna 40% van de mensen slechte mondgeur als grootste ‘afknapper’ in persoonlijk contact ziet
  • mannen significant vaker dan vrouwen met mensen met halitose worden geconfronteerd
  • bijna 40%, in ieder geval 1 keer per week, iemand in hun omgeving tegenkomt met halitose
  • mensen met een hoog opleidingsniveau en 40-plussers vaker problemen hebben met halitose dan mensen met een lager opleidingsniveau en jongere mensen
  • bijna niemand het durft te zeggen als je uit je mond ruikt, alleen je partner doet dit uit zichzelf.
  • het vrijwel onmogelijk is om je eigen adem te ruiken.
  • als je echt wilt weten of je uit je mond stinkt, je dit het beste kunt vragen aan iemand die je volledig vertrouwt.

Bron: Jongh A de, Baat C de, Horstman M. Psychosociale aspecten van halitose, Ned Tijdschrift Tandheelkunde 2012

Een schone mond, een frisse mond

Een goede mondhygiëne helpt veel problemen ten aanzien van de tanden, het tandvlees en de mondholte voorkomen. Dat geldt ook voor een slechte adem. De tanden en tong regelmatig goed poetsen en vervolgens zorgvuldig naspoelen met mondwater zijn hierbij de eerste stappen. Door het optimaliseren van de mondhygiëne en het aanpakken van problemen in de mond met de Mondspray en de nieuwe Kauwgum, beiden op basis van actieve zuurstof van blue®m, kan het ontstaan van een slechte adem eenvoudig verholpen, alsmede voorkomen worden.

blue®m Mondspray

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? 15 mondspray Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?

De blue®m Mondspray is speciaal ontwikkeld voor mensen met een slechte adem of voor iedereen die zijn adem gedurende de dag lekker fris wil houden. De formule bevat actieve zuurstof uit o.a. biologische honing en is vrij van parabenen, fluoride, kleurstoffen en sulfaten (SLS en SLES). Deze handige en compacte spray kan de hele dag door onbeperkt gebruikt worden voor een aangenaam fris mondgevoel en een dito adem. Door de compacte sprayflacon neem je deze eenvoudig mee in je tas of jas!

NIEUW! blue®m Kauwgum

Onderzoek heeft aangetoond dat het kauwen van (uiteraard suikervrije!) kauwgum na een maaltijd actief bijdraagt aan schonere tanden en een gezondere mond. De nieuwe blue®m dentale Kauwgum is een geavanceerde kauwgum die zorgt voor een frisse adem, helpt tanden schoon te houden en stimuleert de speekselproductie.

Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen? 17 mondspray Opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen?

Met Manuka Honing en speciaal geselecteerde hoogwaardige ingrediënten…

De hoogwaardige samenstelling van de nieuwe blue®m  Dental Chewing Gum bevat actieve zuurstof afkomstig uit biologische Manuka honing, in combinatie met essentiële Manuka olie, baking soda, xylitol en lactoferrine (een melkproteïne die van nature ook voorkomt in ons speeksel en die de vorming van slechte bacteriën effectief bestrijdt). Deze synergetische mix van ingrediënten neutraliseert een onaangename mondgeur, versterkt de natuurlijke mondflora en neutraliseert de zuren in tandplaque.

De samenstelling is vrij van aspartaam en gluten. Door het kauwen op deze speciale kauwgum wordt bovendien droogte in de mondholte voorkomen, omdat het de aanmaak van speeksel bevordert. Het resultaat? Een langdurige frisse adem, een gezonde mondflora én een plezierige smaak in de mond. Zo kun je weer letterlijk zonder zorgen opgelucht ademen, zónder dat mensen om je heen op je afknappen!

Wat vind ik ervan?

Fijne producten, vooral de kauwgom vind ik heel lekker. De laatste tijd heb ik ook veel last van een droge mond. Of het nu komt omdat mijn neus constant verstopt is of dat er een andere reden voor is, dat weet ik eigenlijk niet. Dus zit de mondspray en de kauwgom steevast in mijn tas.

Het is inderdaad gênant als iemand niet fris uit zijn mond ruikt, en ik denk dat bijna niemand een ander snel daarop zal attenderen. Je verteld eerder dat bv. iemands mascara is uitgelopen. (Dat mag je altijd tegen mij zeggen, ik vind het zo een stom gezicht als alles donker onder mijn ogen is, en dan zie ik het vaak pas terug als er foto’s gemaakt zijn)

Het kan natuurlijk ook zijn dat die persoon een maagprobleem heeft, vaak ruik je dan ook niet fris uit je mond. Of dat je iets gegeten hebt waardoor iemand met zo een “walm”rondloopt.

 

Distributie & advies verkoopprijzen:

blue®m is een Nederlands merk, dat wereldwijd geadviseerd wordt door de beste dentale specialisten. De producten worden op de markt gebracht door Bluem Europe uit Zwolle en zijn verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten, apotheken en online drogisterijen.

Consumenten adviesprijzen (inclusief BTW):

  • blue®m Mondspray €  5,95/15 ml.
  • blue®m Kauwgum € 14,95/30 stuks (NIEUW!)

Meer informatie:

Voor consumenten zijn de producten tevens verkrijgbaar via de website met webshop: https://www.bluemcare.com/nl/

Voor meer informatie over de producten en het gebruik daarvan kan de consument contact opnemen met de klantenservice van blue®m via e-mail: info@bluemcare.com, telefoonnummer: 085-3031149 of kijken op de website: https://www.bluemcare.com/nl/

Toch best een taboe dit onderwerp…

Heb jij het wel eens meegemaakt dat iemand zo erg uit zijn mond “stonk” dat je die persoon erop geattendeerd hebt?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jinthe
3 jaren geleden

Flossen, tongschrapen en regelmatig op gaatjes controleren zou voldoende moeten zijn.

Als je nog onzeker bent kan dit spul je wel wat meer zelfvertrouwen geven

chucky1012
3 jaren geleden

Dit wil ik zeker eens proberen…..

Priscilla
3 jaren geleden

Ik heb het zeker wel eens bij een ander geroken, maar iemand erop aanspreken vind ik wel moeilijk! Ik heb zelf ook een aantal producten liggen van dit merk. Heerlijk!

Annette
3 jaren geleden

Altijd lastig om iemand daarop aan te spreken maar soms doe ik het toch maar, vooral als het me al eerder is opgevallen. Zelf ben ik niet zo’n kaugom kauwer dus ik houd het meestal bij een pepermuntje (al helpt dat niet echt goed).

Simone
3 jaren geleden

Lijkt me heel fijn spul!