blogging
Artikelen, Blogtips

Oproep: Lezers die het leuk vinden om een review voor beautybybabs te schrijven!

Ik vind het leuk om jullie de gelegenheid te geven om zelf te ervaren hoe het is om een review te schrijven die (indien goedgekeurd) dan op beautybybabs gepubliceerd wordt. Het kan zijn dat je je wel eens afvraagt hoe het is om te bloggen, maar die stap nog niet hebt durven nemen. Nu is je kans! Al heb je geen intentie om een blog te beginnen, maar eenmalig aan iedereen wil vertellen welk product voor jou onmisbaar is geworden, dat mag je mij jouw verhaal/review sturen.
bloggers gezocht
Young woman with makeup products using laptop at table. Beauty blogger. By New Africa/Shutterstock

Vaak zie ik oproepen voor bloggers staan. Bloggers vragen aan elkaar of zij een gastblog willen schrijven, maar ik doe het anders. Ik vind het leuk om jou, de lezer van beautybybabs, die kans te geven. Je bent dus geen blogger, maar misschien wil je gewoon eens kijken of het iets voor je is of wil je heel graag iets delen met de wereld. Leuk? Ik vertel je er graag meer over!
 Er zijn natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals:
 • Je schrijft een artikel over een beauty product (huidverzorging, haarverzorging, make-up), als het maar met beauty te maken heeft
 • De tekst moet ongeveer 350 woorden of meer bevatten.
 • Maak zelf 2- 3 foto’s van een goede kwaliteit van het product, eventueel met een foto van jezelf. (lever géén afbeeldingen aan van Google i.v.m copyright!) 
 • Het merk van het product wordt natuurlijk genoemd, maar ik link niet naar een bedrijf of andere website.
 • Kies een product die nog verkocht wordt. Het zou zo jammer zijn als het een super tip is en dat wij het meer kunnen kopen…
 • Let zoveel mogelijk op je taalgebruik en spelfouten. Ik zal daar waar nodig de tekst aanpassen.
 • Verhalen die voor mijn gevoel een commerciële inslag hebben worden niet geplaatst. Dus het promoten van je eigen bedrijf of producten die jij of kennissen verkopen is een no-go.
 • Verder moet het natuurlijk lekker leesbaar zijn en het moet interessant zijn voor de lezers. Een beetje humor in een verhaal vind ik altijd leuk, grof taalgebruik niet natuurlijk. 
 • Geen teksten van andere bloggers kopiëren, maar in jouw eigen woorden je ervaring vertellen. Bij twijfel controleer ik het.
 • Als ik het niet helemaal vertrouw, dan wordt het stukje niet geplaatst. Met andere woorden, er kunnen geen rechten aan worden ontleend over het wel of niet plaatsen van jouw artikel. Plaats ik het, dan mail ik je. Plaats ik het niet, dan is daar verder geen correspondentie over.

Wat handvatten bij het schrijven:

 • Vertel wat over de verpakking, hoe ziet het eruit. Is het praktisch of juist niet, denk aan een klikdop, een dispenser, een tube, een pipet etc.
 • Crèmes: Hoe voelt het aan? Waar ruikt het naar? Doet het iets voor je huid? (Een anti-aging product, voedend, hydraterend, verzachtend etc.)
 • Make-up: Blijft het mooi zitten, pigmentatie, gebruiksgemak etc.
 • Waarom je fan bent van dit product.
 • De prijs en waar het te koop is.
 
Het zijn richtlijnen, je hoeft niet precies alles te bespreken, maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel. Als je nog vragen hebt, laat het maar weten.
 
Stuur je verhaal/ review naar info@beautybybabs.com met als onderwerp: Mijn review over …. (product)
 
Ik ben reuze benieuwd naar jullie inzendingen en mijn plan is om iedere maand een gastblog van een van mijn lezers te plaatsen. Het lijkt mij echt heel leuk om eens te kijken waar jullie nu heel blij van worden!
 
Succes!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ivon
4 jaren geleden

Wat lief dat je jouw lezers hiertoe de mogelijkheid voor geeft! Ben heel benieuwd naar de lezers-reviews die gaan komen 😀
Misschien stuur ik er zelf ook wel eentje in 😉 ….

Deb
4 jaren geleden

Wat leuk dat je je lezers hiervoor de mogelijkheid geeft, ben benieuwd of je veel aanmeldingen krijgt en natuurlijk naar de uiteindelijke review.

bychristiana
4 jaren geleden

Wat een origineel initiatief Babs! Ik denk inderdaad dat er genoeg vrouwen zijn die het best wel zien zitten om te starten met bloggen, maar de eerste stap niet (durven) zetten. Tijdgebrek, onzekerheid? Ik kan het me allemaal heel goed voorstellen. Ik ben benieuwd naar de reacties.

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Wat ontzettend tof zeg dat je dit doet. Ik ben zeer benieuwd naar de gastbloggers. Ik heb het ook even gedeeld 🙂 .

Liefs!

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Wat een leuk idee. Zelf ben ik niet zo iem die veel met make up doet dus weet niet. Maar het lijkt me ook moeilijk om een artikel te schrijven. Ik wil wel maar weet nog niet even over nadenken, ik zou ook niet weten waarover. Maar een super leuk idee.👍💋

Annette
4 jaren geleden

Leuk idee Babs, ik ben benieuwd of je veel respons krijgt.

chucky1012
4 jaren geleden

Leuk dat jij dit dit doet!
Goed om anderen die willen bloggen meer bekendheid te geven en zodat ze meer over het leven van wat bloggers zoal doen leren kennen…..

Xoxo