Paula's Choice Retinol 1% - Review 9 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review
Anti- aging, Artikelen, Huidverzorging, Merken, Paula's Choice, Reviews

Paula’s Choice Retinol 1% – Review

Ik was reuze nieuwsgierig naar de Retinol 1% Booster van Paula’s Choice, want Retinol is een wetenschappelijk bewezen anti-ageing ingrediënt én Paula’s Choice is een merk waar ik al veel goede ervaringen mee heb gehad. Ik ben Paula’s Choice in de loop der jaren wel wat uit het oog verloren naarmate ik meer ben gaan bloggen. Zoveel andere merken kwamen er op mijn pad om te reviewen. Fijn dat ik nu de Retinol Booster mocht testen! Ik ga jullie er alles over vertellen.

Paula's Choice Retinol 1% - Review 11 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Zoektocht naar effectieve producten

Al meer dan drie decennia doet Paula Begoun wat vrijwel niemand in de beauty-industrie doet: de waarheid vertellen. Lang voordat ze haar eigen producten formuleerde, was Paula zelf een consument geplaagd door puistjes en eczeem – wanhopig op zoek naar producten die haar huid zouden verbeteren. Toen al begon haar levenslange carrière van onderzoek doen en effectieve producten formuleren.

Ik heb Paula jaren geleden ontmoet en die vrouw weet werkelijk alles over de huid en huidverzorging! Een sprankelende persoonlijkheid die geen blad voor haar mond neemt. Spontaan kreeg ik een compliment op mijn jurk (niet lachen… gewoon van de Zeeman) en volgens mij meende ze dat oprecht. Paula Begoun vindt het belangrijk dat wij ons niet laten misleiden door de beauty industrie, en dat wij eigenlijk eerst haar boek “Don’t Go to the Cosmetics Counter Without  Me” moeten lezen voordat wij iets van huidverzorging gaan kopen. Want er wordt nu eenmaal een hoop nonsens verkocht en van alles beloofd; je bent een dief van je portemonnee als je je laat leiden door loze beloftes in de beauty industrie!.

Het leukste wat ik mij kan herinneren was dat ze vol verve vertelde dat de zon de allergrootste boosdoener was die je huid verouderde. Dus altijd smeren met een goede zonnebrandcrème, zomer en winter.  Zonnebrand beschermd je tegen verbranding, maar zorgt ook voor een goede hydratatie van je huid.

Rimpels en sproeten vind je toch niet op je “bottom” ?

 

Vandaag de dag heeft Paula’s Choice een van de meest robuuste, wetenschappelijk onderbouwde fundamenten gelegd in de beauty-industrie.

Retinol voor beginners

Retinol (vitamin A) is een van de meest effectieve ingrediënten om huidveroudering tegen te gaan. Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van retinol. Hoeveel je ervan nodig hebt, hangt af van je huidtype, je eventuele huidproblemen en de mate waarin je huid retinol verdraagt. Je kunt het best beginnen met een product met een lager percentage retinol en dit opbouwen om te zien hoe je huid erop reageert.

  • Crèmes met retinol: een lager percentage retinol

Als je nog nooit retinol hebt gebruikt of een gevoelige huid hebt, kun je het best beginnen met een crème met een lager percentage retinol. Je zult al meteen een groot verschil zien, zeker wanneer je het iedere dag aanbrengt. Deze crèmes met een lager percentage retinol zijn ook ideaal te combineren met onze boosters en treatments.

  • Retinol serums: gemiddeld percentage retinol

Als je last hebt van bijvoorbeeld een oneffen huid, een oneffen teint of een zichtbaar slapper wordende huid, voeg dan een product met een wat hoger percentage retinol toe aan je huidverzorgingsroutine. Gebruik dit product, bijvoorbeeld een serum, in eerste instantie twee of drie keer per week (bij voorkeur ‘s avonds) om te zien hoe je huid reageert.

  • Retinol treatments: een hoger percentage retinol

Wanneer je last hebt van hardnekkige huidproblemen, zoals diepe rimpels en pigmentvlekken dan kan je denken om een hoger percentage te nemen, zoals de retinol 1% die ik gebruikt heb.

Nu  gebruik ik al langer retinol, weliswaar met tussenpozen, maar ik weet dat mijn huid veel kan hebben, daarom koos ik voor het hoogste percentage. Ik heb in het verleden zo’n 2 jaar vitamine A/tretoine crème gebruikt dus retinol is voor mij geen vreemde.

Paula's Choice Retinol 1% - Review 13 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Retinol 1% Booster

Deze booster bevat dus het hoogste percentage retinol en herstelt schade door de zon, laat de huid zich jonger gedragen en maakt de huid zachter en gladder.

Ingrediënten:

RETINOL (VITAMINE A)
Krachtig antioxidant dat zeer effectief werkt tegen huidveroudering. Het werkt huidherstellend, verzacht fijne lijntjes en rimpels en vermindert zonneschade.

ZOETHOUTWORTELEXTRACT
Plantenextract met sterke antioxiderende en kalmerende eigenschappen. Kan bijdragen aan de verbetering van een oneffen teint.

HAVER-EXTRACT
Werkt als antioxidant en heeft kalmerende eigenschappen.

INGREDIËNTEN:
Aqua, Glycereth-7 Triacetate (emollient/texture-enhancing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oleosomes (emollient/skin-soothing), Isopentyldiol (hydration), Polyglyceryl-10 Behenate/Eicosadioate (texture-enhancing), Butylene Glycol (hydration), Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract (antioxidant), Polysorbate 20 (texture-enhancing), Retinol (skin-restoring), Polyglyceryl-10 Laurate (texture-enhancing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (skin-soothing), Ceramide NP (hydration/skin replenishing), Palmitoyl Tripeptide-1 (skin-restoring), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Allantoin (skin-soothing), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (skin-soothing), xilaS Alba (Willow) Bark Extract (skin-soothing), Arctium Lappa (Burdock) Root Extract (skin-soothing), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring), Caprylyl Glycol (emollient), Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate (texture-enhancing/emollient), Bis-Glyceryl Ascorbate (antioxidant), Ethylhexyl Methoxycrylene (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Xanthan Gum (texture-enhancing), Phenoxyethanol (preservative), Sorbic Acid (preservative).

Paula's Choice Retinol 1% - Review 15 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Wat vind ik ervan?

Het serum zit in een flacon met pompje, doseren gaat zuinig. Het voelt aan als een bodylotion, lichtgewicht en dun van substantie. Met 2 pompjes heb ik ruim voldoende voor mijn gezicht en hals. Je kan het ’s ochtends en/of ’s avonds aanbrengen na het reinigen, tonen en exfoliëren. Je kan de booster mengen met de crème die je op dat moment gebruikt, maar je kan het ook puur op de huid aanbrengen. Ik koos ervoor om het iedere avond op te brengen. En zoals ik al had verwacht, ik ben een echte pro met retinol, ik had geen last van irritaties of iets dergelijks. De geur is niet bepaald lekker, maar storend vind ik het ook niet.

Paula's Choice Retinol 1% - Review 17 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Ik heb het nu 3 weken gebruikt, de foto hieronder heb ik na 2 weken gebruik gemaakt. Ik vind de rimpels al wat zachter ogen, let overigens niet op de rode vlek op de rechterfoto, ik zag een mee-eter en die moest ik weer even verwijderen). Ik heb zelfs het idee dat mijn pigmentvlekken wat lichter zijn geworden, terwijl ik de afgelopen week toch vaker dan normaal in de zon heb gezeten.

Paula's Choice Retinol 1% - Review 19 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Na 3 weken heb ik weer een foto gemaakt, links zie je de voor foto (na 2 weken gemaakt) en rechts 3 weken gebruik.

Paula's Choice Retinol 1% - Review 21 paula's choice Paula's Choice Retinol 1% - Review

Ik dacht even dat het verschil heel klein was maar als ik kijk naar de allereerste foto (links op de eerste rij) en dan naar de laatste foto zie ik toch wel een verschil.

Ik vind de Retinol 1% Booster echt een aanrader als je iets goeds zoekt tegen pigmentvlekken, rimpels en een oneffen teint. Ik denk wel dat je moet blijven doorsmeren voor een nog beter resultaat. Er zitten, denk ik, nog 2 pompjes in,  dus met een flacon van 15 ml doe je ruim 3 weken. Update: Ik zei 2 pompjes, maar ik kon nog zeker 2 weken doorsmeren!

Wil je nogmaals lezen welke boosters Paula’s Choice nog meer heeft, check dan haar “Skincare Ingredient Bible” met de meest effectieve ingrediënten voor een gezonde huid!

Flacon 15ml/ €57

Tip! Is de prijs te hoog voor jouw budget, dan kan je ook denken aan de retinol serums van The Ordinary. Deze heeft 2 verschillende sterktes namelijk 0.2% en 0.5% , ook ideaal voor de “beginner”!

Gebruik jij Retinol of heb je het wel eens gebruikt? Ik ben benieuwd in hoeverre jij een verschil opmerkte!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 jaren geleden

Paula Begoun heb ik een paar jaar geleden ook in het echt ontmoet, echt een leuke en spontane vrouw. Ik vond haar oprecht aardig en lekker down to earth. Ik houd daar wel van. Voelde me gelijk op mijn gemak ondanks dat het best een beroemdheid is. Dit product lijkt me heel interessant. Ik gebruik al jaren producten van PC, haar dagcreme zit in mijn vaste huidverzorgingsritueel. Zijn ook producten die ik 100% vertrouw, hoef eigenlijk de INCI lijst ook niet te scannen. Dit product lijkt me heel interessant én niet onbelangrijk je ziet duidelijk verschil.

Rory
2 jaren geleden

Dank Babs! Huib had het van het weekend over een ingrediënt waar ik huiverig voor was. Ik dacht dat hij een vitamine bedoelde, hij had het over collageen 🙈 (mannen 🤣). Maar het gaat dus om Retinol. Ik heb gewoon een heel gevoelige huid.

annette
2 jaren geleden

Ik vind het goed zichtbaar verschil geven. Ik ben net door al mijn retinol producten heen 🙂 dus ik ben nu aan de peptides begonnen maar ga zeker ook weer retinol gebruiken. Heb gelukkig nog geen irritatie gehad en denk er dus over maar eens wat ‘sterkers’ te gaan proberen, wel spannend.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik heb zelf vroeger een roaccutane kuur gehad tegen acne. Daar helpt vitamine A dus ook bij, in bepaalde concentraties. In skincare heb ik het volgens mij nog niet echt gebruikt.

chucky1012
2 jaren geleden

Dit is een zeer fijne en goede review.
Het verschil voordat je Dit product gebruikt had en het resultaat erna is heel goed te zien…..
Ik moet het maar ook eens gaan kopen….
Kende het niet maar weet dat merk zeer goede beautyproducten verkoopt….

Xoxo