Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review 9 Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review
Anti- aging, Artikelen

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review

Ik zag zo een metamorfose filmpje voorbijkomen waarbij een mevrouw  (50+) met flinke wallen onder haar ogen in 5 minuten tijd “wal-loos” werd en ja, ik ben nog steeds gevoelig voor dat soort instant beauty tricks uit een potje/tube! Deze dame schijnt nogal wat kilo’s te zijn afgevallen en haar wallen zijn als het ware juist “aangekomen”. Erger geworden, meer zichtbaar. Zo zie je maar weer, verlies je lekker veel kilo’s dan verslapt de hele boel en houd je los vel over… Mijn toet is ook flink wat volume kwijt… ach, het hoort allemaal helaas ook bij het ouder worden, maar “liever niet” natuurlijk. Zeker als je ook nooit eens lekker een nacht doorslaapt dan tekent dat direct. Ik vind mijn wallen nu steeds meer opvallen en als ik zo een magische crème zie dan is mijn nieuwsgierigheid toch weer gewekt. Dan wil ik weten of het daadwerkelijk een wondercrème is.

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review 11 Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review
Hier zit een lief zacht filtertjes over, dus geen voor of na foto… 😉

Deze Instant FirmX Temporary Eye Tightener is absoluut niet goedkoop maar toen er een Black Friday korting was heb ik er toch gebruik van gemaakt. Ik weet dat ik zoiets nooit voor de volle prijs zal gaan kopen en ach, ik had weer zo een momentje zullen we maar zeggen.

Wat doet deze Instant FirmX Temporary Eye Tightener van Peter Thomas Roth?

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener is een oogcrème die er voor zorgt dat je in slechts enkele minuten afscheid neemt van fijne lijntjes, rimpels en wallen onder je ogen. Deze crème egaliseert je huid direct en is werkzaam voor enkele uren.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Begin met het reinigen met een olievrije gezichtsreiniger. Zorg ervoor dat de huid helemaal droog is. Gebruik geen crème rond de ogen.
  2. Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op de bovenkant van de hand.
  3. Pak een kleine hoeveelheid van het product op met een make-up penseel.
  4. Verspreid met opwaartse bewegingen een dunne laag gel onder de ogen voor de wallen, over de kraaienpootjes, over de “11” de lijnen tussen de wenkbrauwen en onder en boven het wenkbrauwbot (maar niet op het beweegbare gedeelte van het ooglid).
  5. Laat het product ongeveer vijf minuten drogen terwijl u uw gezicht volledig uitdrukkingloos houd. Frons of lach niet.
  6. Wanneer het product helemaal droog en ingetrokken is, kunt u make-up, poeder of foundation voorzichtig aanbrengen.

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review 17 Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review

Wat vind ik ervan?

Ik heb geen make-up penseel gebruikt, ik doe veel liever met mijn vingers dan voel ik beter of ik de juiste hoeveelheid erop smeer. Je voelt je huid langzaam strakker/ steviger worden. Je huid spant zich aan. Een gek maar geen onprettig gevoel, alles wordt wat harder/steviger.

In het filmpje zie het verschil niet zo duidelijk als op de foto’s vind ik. Ik heb het daarna nogmaals gedaan en in een meer opwaartse beweging de crème opgebracht. Volgens mij werkt dat beter. Ik had toen de prijzen van de andere producten nog niet opgezocht dus wat ik zeg over de prijs moet je maar vergeten….

Het werkt absoluut, je wallen slinken inderdaad. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Alleen moet je enorm oppassen dat je het er niet te dik opsmeert, dan wordt het heel lelijk zoals jullie hier op de foto zien.

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review 19 Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review

Daarna moet je een foundation op waterbasis gebruiken, als er olie in zit lost het goedje weer op. Het is wel een gevoel waar je aan moet wennen, alles voelt plots wat strak aan en als je met je vinger eroverheen gaat voel je duidelijk zo een glad, droog laagje zitten. Alles wordt ge-blurred, ook je poriën verdwijnen net zoals bij die filters op je smartphone of apps waarbij je instant een glad huidje krijgt.

Ik vind deze eye tightener vooral fijn als ik foto’s van mijzelf maak, ik stoor mij momenteel teveel aan mijn wallen en daardoor alleen al gooi ik de meeste foto’s hup, in de prullenbak. Laten we zeggen dat ik mij wat zekerder voel zodat ik wat meer Babs kan laten zien…

Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review 21 Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener- Review

Zoals jullie hieronder zien heb ik dit soort producten al vaker getest en welke vind ik het best presteren zal je je afvragen?

My Perfect Eyes vond ik heel fijn, die voelde meer aan als een serum dan een crème als ik het mij goed herinner. Die van Peter Thomas Roth is wat pasteuzer, wat steviger. Beide smeren wel prima uit. Als ik naar de prijs kijk, My Perfect Eyes kost  € 29.95/10 g en Peter Thomas Roth Instant FirmX Temporary Eye Tightener kost momenteel bij Douglas €31,08/ 30 ml. (Ik had nog geld van mijn spaarpunten dus was het te doen). Qua prijs zou ik dus kiezen voor meneer Roth. Het is duur maar mijzelf kennende is ie nog lang niet leeg als de houdbaarheidsdatum al verlopen is.

Hieronder zien jullie mijn vorige tests met “wallen-vervagers”.

Instantly Ageless van Jeunesse – Weg met die wallen!

NIEUW! ‘MY PERFECT EYES’- Wallen en kringen verdwijnen in 1 minuut!- Review

Remescar tegen wallen en donkere kringen & Elimin Turn & Go- Review

Voor de wat oudere dames een vraag: hebben jullie ook het idee dat bij het afnemen van je volume in je gezicht ook wallen (en donkere kringen) meer zichtbaar worden? 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 maand geleden

Helaas heb ik ook last van wallen 🙁 , de ene dag wat meer dan de andere dag. Soms stoor ik mezelf eraan. Dus misschien is dit ook wel wat voor mij. Het is prijzig, maar altijd nog goedkoper (en minder ingrijpend) dan een ooglidcorrectie 😉

Iris
1 maand geleden

Oh wat een mooi verschil! Ik heb momenteel nog geen last van wallen, maar wel van donkere kringen. Ook zo vervelend.

Elizabeth
Elizabeth
1 maand geleden

Ik gebruik deze https://www.kruidvat.nl/kruidvat-skin-science-instant-effect-eye-serum-30/p/4542931 van het eigen merk van kruidvat wel eens. Werkt best prima.

bychristiana
1 maand geleden

Nou wat een verschil zeg, echt super! Ik ben niet heel oud, maar heb soms wel eens last van wallen. Daar kun je inderdaad qua creme gewoon niet tegen op smeren, bij kringen kun je in ieder geval nog iets camoufleren met concealer;-)

Rory
1 maand geleden

Ik vind het resultaat wel heel mooi eruit zien hoor Babs. Ik weet alleen niet of ik het heel prettig zou vinden met alle restricties (zonder olie reinigen, foundation op weer een andere basis). Maar voor foto’s is dit wel heel gaaf. Wat je zegt over dat straktrekken. Dat herken ik bij een product van Oolaboo dat ik nu test. Het SMART serum. Dat is een product dat je ook kunt gebruiken na een gezichtsbehandeling met botox bijvoorbeeld. Ik gebruik het dus alleen maar ‘as it is’. Maar wat mij opvalt is dat na het aanbrengen mijn hele huid straktrekt.… Lees verder »

Annette
1 maand geleden

Ja ik teken best snel in mijn gezicht, vooral als ik moe ben of niet lekker in mijn vel zit. Zit ook wel in de genen want ik zie dat bij mijn vader ook bijvoorbeeld. Ik heb ook wel van dit soort producten getest en inderdaad als je net iets teveel aanbrengt krijg je van die schubben hahaha.

Ilona
Ilona
1 maand geleden

Niet zozeer wallen maar wel die donkere kringen en ik heb lang niet altijd zin om daar iets op te smeren. Peter Thomas Roth heeft sowieso wel goede huidverzorgingsproducten. Je ziet echt duidelijk verschil maar ik zou dat (denk ik) niet prettig vinden. Ik heb dat Remescar eens gekocht en het voor de grap niet alleen onder mijn ogen gesmeerd maar overal waar ik vond dat het wel wat “strakker” kon. Ha, ha niet te doen. Ook onder mijn ogen vond ik het heel onnatuurlijk voelen dus ik zou zoiets niet snel kopen. Heel gek heb ik nu wel baat… Lees verder »