plexr
Artikelen, Anti- aging, Medisch cosmetische behandelingen, Overhangende oogleden

Plexr, een ooglidcorrectie zonder snijden

Introductie ooglidcorrectie zonder snijden

Dokter Meulenaar van de Praktijk voor Injectables in Nijmegen, Sittard en Enschede introduceert in Nederland het Plexr Soft Surgery Systeem. Plexr is een nieuwe behandeltechniek in Nederland die het mogelijk maakt om een ooglidcorrectie zonder snijden uit te voeren. Het PLEXR® Soft Surgery System gebruikt hiervoor plasma energie en ionisatie om de huid te liften en strakker te laten worden.

RM lippen

 

 

“Soft surgery” systeem


Plexr beschrijft zichzelf als een “soft surgery” systeem maar er komt geen mes of injectie aan te pas. Er zijn geen incisies van de huid, geen hechtingen en geen injecties nodig. Plexr is een zeer goed alternatief voor mensen die een zo minimaal invasieve methode zoeken om hun beautyproblemen op te lossen. Het is daarom een uitstekend alternatief voor de chirurgische ooglidcorrectie, een face lift, nek lift, lijnen en rimpels. Het kan ook andere huidproblemen zoals acne, littekens, moedervlekjes, wratten, ouderdomsvlekken, tatoeages en striae behandelen.

RM oog

 

De behandeling


PLEXR® bestaat uit een apparaat die plasma energie gebruikt om gas partikels in de lucht tussen de huid van de patiënt en de tip van het apparaat te ioniseren. Hierdoor komt er een soort elektrisch stroompje die ervoor zorgt dat de bovenste laag van de huid wordt gesublimeerd. Sublimatie is de toestand waarin weefsel van vast naar gas gaat. In dit proces lost de bovenste huidlaag op en zorgt ervoor dat de huid zich terug gaat trekken en strakker gaat worden. Na de behandeling zijn wel voor ongeveer 5-6 dagen kleine korstjes zichtbaar op het behandelde gebied die goed te camoufleren zijn. De behandelde huid moet voor 4 tot 5 weken goed beschermd worden tegen zonlicht. Het is daarom raadzaam om een zonnebrandcrème met SPF 50 te smeren.

 

Effect op kwetsbare huiddelen


De Praktijk voor Injectables was met name onder de indruk van het effect van PLEXR® op kwetsbare en dunne huid zoals die van de ogen en voorheen onbehandelbare gebieden zoals de nek. Dokter Meulenaar van de Praktijk voor Injectables legt uit:

Hals

 

‘’Een van de meest voorkomende problemen die we in onze praktijk tegenkomen is het gebied rond de ogen. Dit gebied is bekend om dat het gaat hangen en dat het vatbaar is voor flinke rimpeling. Tot nu toe konden we redelijke verbeteringen bieden door het gebruik van Light eyes, PRP en bepaalde crèmes maar meestal moest op een gegeven moment gekozen worden voor chirurgie. Het is geweldig dat we nu een goede optie hebben om een significante verbetering te realiseren zonder terug te grijpen op snijden. De resultaten die tot nu toe zijn behaald, zijn zeer goed en zonder complicaties.”

 

Over Dokter Meulenaar

Rogier Meulenaar


Dokter Meulenaar van de Praktijk voor Injectables is cosmetisch arts sinds 2008 en is in het verleden door de consumentenbond verkozen als 1 van de 10 beste cosmetisch artsen in Nederland. In 2013 introduceerde hij de draadjeslift in Nederland. De praktijk voor Injectables heeft vestigingen in Sittard, Nijmegen en Enschede. Sinds 2008 heeft dokter Meulenaar al duizenden behandelingen uitgevoerd en is zeer bekend om zijn vermogen om met zijn behandelingen een zeer natuurlijk resultaat te bereiken. Hierbij helpt het dat hij een achtergrond als portretschilder heeft. Alle consulten en behandelingen worden door dokter Meulenaar persoonlijk uitgevoerd.

 

Meer informatie:

Praktijk voor Injectables – www.praktijkvoorinjectables.nl/plexr

Ik ben altijd blij met nieuwe ontwikkelingen. Zeker omdat ik niet blij ben met mijn oogleden, mijn wallen en kaaklijn.

Alhoewel, als ik naar de prijs kijk, dan zou ik toch voor een ooglidcorrectie naar de chirurg gaan. Weg is weg denk ik dan met die overtollige huid. En voor datzelfde bedrag als de Plexr methode is dat mogelijk. Althans, ik heb een goed adres gevonden… en geen kamertje 3 hoog achter, een specialist. (vrouw)

Voor de kaaklijn en wallen vind ik deze methode voor mijzelf wel perfect, vooral wallen zijn lastig om te behandelen. Nu weet ik niet of dat voor vet- en vochtwallen geschikt is, maar dat hoor ik vast nog wel!

Ach, wie weet… als ik een loterij win dan doe ik alles in een keer 🙂

Waar zouden jullie voor kiezen? Natuurlijk als het je stoort, of nodig is (je blik wordt vertroebelt door overhangende oogleden) en je hebt de financiële middelen natuurlijk….

Aanvulling : mijn walen zijn inmiddels behandeld met fillers. Een fluitje van een cent en ziet er geweldig uit! Dit had ik eerder moeten doen, een blogpost hierover volgt nog. Met voor en na foto’s!

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

42 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Joyce
Joyce
3 jaren geleden

Hallo allemaal, ik heb nu 10 dgn geleden een plexR behandeling ondergaan voor mijn boven-oogleden, en ik moet zeggen dat de korsten nu helemaal verdwenen zijn en het resultaat geweldig is. En i.d.d. de eerste 5 dgn zag het er niet uit. Nooit zo vroeg in de ochtend mijn hond uitgelaten ha ha!! Gelukkig een aantal dagen regen, dus kon heerlijk met mijn capuchon mijn gezicht bedekken LOL!! Maar heel blij dus met het resultaat, maar wat heb ik een pijn gehad pffff. Misschien de verdovende zalf te kort erop gezeten(15 min.) Ben benieuwd hoe lang er bij jullie op… Lees verder »

Marjon
Marjon
4 jaren geleden

Ik lees hier alle verhalen met veel interesse want ik ga op woensdag 1 maart mijn Plexr laten doen voor mijn boven en onder ogen en heb er toch wel gemengde gevoelens bij!
Ik wil er misschien ook nog wel een blog/vlog over gaan maken, want het is vrij nieuw en er is nog niet zo veel over te vinden.

Marianne
Marianne
4 jaren geleden
Reply to  Marjon

Ik overweeg ook een Plexr behandeling voor onder mijn ogen, daar zit overtollig huid. En eventueel ook kraaienpootjes.
Als ik het zo lees, is het nogal verschillend, maar over het algemeen toch wel positief.
Daarom zou ik graag reacties willen lezen over hoe het nu gaat na bv een half jaar of langer

Giorgia
Giorgia
5 jaren geleden

Ik heb de behandeling laten doen bij Skinject in Haarlem en de dermatoloog heet Willeke Kamphof. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het eerste effect waar ik super enthousiast over was wel iets moet terug draaien., nu ik twee en een halve week verder ben. Ik zal het even onderbouwen. De eerste week dat de huid schoon was van de korstjes was mn huid zo glad als een spiegel en alles was strak getrokken, wat mede komt doordat het een week niet in beweging is geweest en heel langzaam komen er toch weer plooien in wat eigelijk best logisch is,… Lees verder »

Ellen
Ellen
4 jaren geleden
Reply to  Giorgia

Dag dames ik heb een PlexR behandeling ondergaan bij betaalbaar mooier voor mijn onderkin-kippennek zoals ik het charmant uitdruk. Ik vindt het resultaat echt nihil en zou het dan ook niemand aanraden . Het is niet een strakker geworden. Mijn huid was na een week al weer hersteld , ik had bij de apotheek crme voor brandwonden gehaald en niet de Vichy camouflage crme die ze geadviseerd hadden , wat ik ook al niet goed snapte, deze is cosmetisch en vol met kleurstoffen . Gr Ellen

Mariska
Mariska
4 jaren geleden
Reply to  Ellen

Hoi Ellen, ik heb dezelfde behandeling gehad bij dezelfde kliniek. Inmiddels 3 behandelingen gehad en nog geen strakke hals/kin wel heeel veel pijn en heeel veel hersteltijd. En ik weet t nu niet meer 🙁 Trouwens wel heel vervelend dat betaalbaar mooier mij steeds zegt dat ik ècht de enige ben die slechte en nare ervaring heb met deze behandeling en dat anderen die dezelfde behandeling hebben gehad bij betaalbaar mooier allemaal tevreden en na 1 behandeling klaar waren!

Ellen
Ellen
4 jaren geleden
Reply to  Mariska

Ik ga in elk geval geen tweede keer meer , Mariska. En betaalbaarmooier is en blijft een commercieel bedrijf, dus ik had ook niet verwacht dat ze een eerlijk advies zouden geven . Maar na drie keer nog geen resultaat , blijkt het toch maar weer eens dat het te mooi is om waar te zijn.

Mariska
Mariska
4 jaren geleden
Reply to  Ellen

Ja dat begrijp ik maar Ik heb weinig keus. Het is na de eerste behandeling erger / slapper geworden dan voor de behandeling. Tweede behandeling met de importeur van plexr erbij aanwezig was gelukkig minder pijnlijk en minder lange hersteltijd. Ik heb na de eerste behandeling dagen een ‘ in de brand staan gevoel ‘ gehad. 3 nachten niet geslapen van de pijn, ik weet niet hoeveel pijnstillers geslikt, het hielp niets. Brandwondenzalf, zinkzalf, ijskompressen, de pijn bleef en de verbrande huid lucht ook en enorme zwelling en veel wondvocht. Mijn hals was 3 x zo dik door vocht. Ik… Lees verder »

Monique Vonken
4 jaren geleden
Reply to  Ellen

Beste Ellen, Zou je ons je naam en een foto willen sturen? Als een klant niet tevreden is, wat helaas weleens kan gebeuren, zullen wij altijd eerlijk kijken wat er aan de hand is. Niet elk lichaam reageert hetzelfde en onze artsen zijn ook mensen dus ook die kunnen fouten maken. Maar de klant moet ons wel een eerlijke kans geven natuurlijk. Ook is het niet altijd handig een na behandelings advies zonder overleg niet te volgen uiteraard. Dat er geschreven wordt dat wij geen eerlijk advies zouden geven vind ik echt erg! Met mariska zijn wij in overleg omdat… Lees verder »

Mariska
Mariska
4 jaren geleden
Reply to  Monique Vonken

Ik heb niet gezegd dat maar 50 % na 1 behandeling klaar is Dat zou ik een te groot risico hebben gevonden en die cijfers staan ook nergens op internet op geen enkele site, wel heb ik gezegd dat er op de Facebook pagina van betaalbaar mooier, toen er iemand kritisch op het onderwerp plexr reageerde en zei dat er altijd meerdere behandelingen nodig zijn, betaalbaar mooier daarop reageerde dat er in de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig is Ik heb daar nog een screenshot van gemaakt met m’n telefoon Maar hoe dan ook, ik heb ondertussen heel veel… Lees verder »

Thanya
Thanya
4 jaren geleden
Reply to  Giorgia

Hallo, ik herken veel in je verhaal en heb de behandeling een week geleden laten doen. Op zich is het me allemaal meegevallen en het ziet er goed uit. Alleen zie ik nu dat de hardnekkige groeven toch weer wat terug komen zoals jij ook beschreef. Ik ga zeker nog een x terug hoor want ga er niet vanuit dat ik de mazzel heb met 1x en dat geeft ook niet maar ik vroeg me af hoe het verder met jou is afgelopen ? Nog steeds tevreden? Grtjs Thanya

Thanya
Thanya
4 jaren geleden
Reply to  Thanya

O ik had een vraag voor Giorgia, dus sorry ging beetje fout maar schrik toch wel van een aantal verhalen…

Giorgia
Giorgia
4 jaren geleden
Reply to  Thanya

Hai Thanya, Ja redelijk tevreden,ik heb inmiddels de tweede behandeling ook gehad en alles is weer normaal, maar ik had aangegeven dat ik voor een derde x ook nog wel zou willen. Het resultaat is echt heel subtiel en de huid wat er gekrompen is ook heel subtiel. Eerlijk!!ik had er meer van verwacht… De huid is zeker gladder geworden en de structuur mooier. Maar ik had gehoopt op ietjes meer. Maar ik kan niet anders zeggen dat Willeke echt ontzettend goed meedenkt want ze wil ook een mooi resultaat en adviseert om een andere laser eroverheen te gebruiken maar… Lees verder »

Thanya
Thanya
4 jaren geleden
Reply to  Giorgia

Hartstikke bedankt voor je snelle reactie. Ik heb deze week vrij genomen om alles te laten genezen en ook dat gaat best snel dus ja ik ben internet aan het afstruinen voor toch wel bevestiging want wat ik soms lees is best pittig en ook heel sneu voor die of gene.. Ik heb vorige week donderdag mn onderoogleden laten doen ivm met wat overschot zakje/wal en zoals ik al zei het viel me erg mee, ja je ziet er idd 3 dgn niet uit maar ik ben op zich al best tevreden. Tis niet gelijk strak en had ook niet… Lees verder »

Giorgia
Giorgia
4 jaren geleden
Reply to  Thanya

En je zal zien dat als de huid helemaal korstvrij is het nog steeds aan het genezen is. De twee weken daarna werd mijn huid schraal en bleef een beetje gezwollen. En kwamen er ineens plooitjes bij maar die trekken langzaam weer weg na een aantal weken. Geduld moet je wel hebben en na 6 weken is de huid weer redelijk rustig. Wat heel goed hielp bij mij om het te verzorgen was de rozenbottel olie van pai, die trok de roodheid eruit en maakte de huid rustig en zacht. Dat is echt een aanrader. Nou succes verder en hoop… Lees verder »

Thanya
Thanya
4 jaren geleden
Reply to  Giorgia

Goedemorgen, bedankt voor de tip van de olie ga em gewoon proberen, altijd lekker rond de ogen .. En ben nog steeds erg tevreden en mn man is ook opgelucht dat er iig iets gelukt is want het maakte me best onzeker….

O en ik ben niet bij deze arts Willeke geweest hoor maar een andere en die was ook heel bertokken.

Wordt vervolg ????

Grtjs Thanya

Ingrid
Ingrid
5 jaren geleden

Beste Giorgia, waar heb jij de behandeling laten doen en bij wie? Alvast bedankt voor je reactie!

Giorgia
Giorgia
5 jaren geleden

Ook ik heb een plexr behandeling laten doen, maar dan onder de ogen. De eerste twee dagen leek ik wel een karikatuur!!… Zo veel zwelling!!!!.. En idd zorg dat je een week vrij bent en de eerste twee dagen de deur niet uithoeft want poeh hee. Dat was wel even afzien. Na vijf dagen begonnen er wat korstjes los te laten en na 7 dagen was het helemaal schoon. Maar in een woord WAUW!.dit effect had ik niet verwacht. Ik heb door eczeem vroeger een rommelige, rimpelige huid overgehouden en stoorde me hier al jaren aan en heb het een… Lees verder »

Diana
Diana
4 jaren geleden
Reply to  Giorgia

Waar ben je geweest als ik vragen mag? Groet, D.

Johanna
Johanna
5 jaren geleden

Zelf was ik ook op zoek naar deze info! Omdat ik niet wilde “laten snijden” in mijn oogleden en botox voor mij geen optie was omdat dit een toxine(gif) is! Een aantal dagen geleden dus deze behandeling laten doen, waar ik last van had was dat overtollige huid( bovenooglid) vooral ‘s avonds en bij moe zijn op mijn wimpers hing. Ook een paar vetbultjes op wangen en neus konden verwijderd worden! Ik kreeg een verdovende creme op de plaatsen waar de puntjes gezet werden. Eigenlijk komt het niet op de huid maar word het iets boven de huid gehouden en… Lees verder »

Mira
5 jaren geleden

Heeft er al iemand de plex r behandeling laten doen? Ik ben namelijk erg benieuwd naar de ervaringen.

Mira
5 jaren geleden

Wie heeft de plex r behandeling al laten doen? Ik ben namelijk erg benieuwd naar de ervaringen.

Diana
5 jaren geleden

Nou dat ziet er veelbelovend uit . Ik heb natuurlijk geen idee wat zoiets kost maar als het zonder snijden kan en het resultaat blijft ook een aantal jaar dan zou ik zeker de oogcorrectie laten doen. Ik moet eerlijk zeggen dat de lijn op de wang op foto 3 er ook heel netjes uit ziet . Sterk verminderd. Ik zelf zou als ik het financieel zou kunnen betalen en het niet voor maar een korte periode is zeker allemaal overwegen. Zelf heb ik echt moeite met mijn diepe lijnen van neus naar mond. Ze maken je gezicht toch een… Lees verder »

chucky1012
5 jaren geleden

Wat fijn dat dit alles zonder operatie ook kan!
Het resultaat is zo mooi.