Artikelen, Over mij

Recycled- Zijn linkshandigen onhandiger?

Ik ga af en toe een blogpost recyclen. Ik ben momenteel enorm druk met van alles (vooral in mijn hoofd). Als het chaotisch is om mij heen is concentreren niet mijn sterkste punt. Ik ben iemand die echt structuur nodig heeft.

Wat er allemaal aan de hand is ga ik jullie nog vertellen. Want ik heb eigenlijk heel goed nieuws, maar wil het nog niet van de daken schreeuwen. (nee, geen geld/prijs gewonnen… was dat maar waar!)

Ik ben linkshandig, is dat handig of juist onhandig?

Soms zijn de meest gewone dingen voor een linkshandige onhandig. Wij gaan ook een testje doen, om te kijken of je linkshandig bent, doen jullie mee?

 

 

Ik ben linkshandig. Waar val ik soms over?

 • Heb je net iets (netjes) opgeschreven, ga je met je hand eroverheen… inkt aan je hand en vlekken op je papier.
 • Een notitie/collegeblok met de ringen aan de linkerkant (en ik wil altijd alles aan de rechterkant schrijven)
 • Buiten de lijntjes knippen met een rechtshandige schaar

 

Gek genoeg heb ik niet met alles een probleem, een linkshandige muis lijkt mij een raar gevoel, met een dunschiller schil ik niet en werken met een gewone blikopener, tja… dat lukt ook prima.

Je hebt gitaren voor linkshandigen en je kan je drumstel ook anders opstellen, in mijn geval niet nodig. Ik denk zelfs dat mijn hersenen in de war raken.

1 op de 10 mensen is linkshandig. en er komen steeds meer bij. Vroeger was je op school verplicht om met rechts te schrijven.

 

Links of rechtshandig? Doe de test!

Ga rustig zitten en vouw je handen samen. Kijk vervolgens welke duim boven de andere uitsteekt. Bij rechtshandigen is dat normaal de rechterduim, bij linkshandigen de linkerduim. Bovendien groeien bij linkshandigen de nagels aan hun linkerhand sneller, bij rechtshandigen die aan hun rechterhand.

Bij mij klopt dat inderdaad, grappig!

Op YouTube staan zelfs filmpjes hoe je linkshandig moet breien. Ik heb vroeger weleens gebreid, maar ik heb geen idee of dat nu links of rechtshandig was.

Leonardo Da Vinci was linkshandig en schreef alles in spiegelschrift. Hoe ziet jouw naam er uit als Leonardo hem op zou schrijven?

Klik Hier

Mijn naam ziet er dan zo uit!

leonardo da vinci babs

 

 Andere beroemde linkshandigen:

 1. Johan Cruijf
 2. Jan de Bouvrie
 3. John de mol
 4. Robert de Niro
 5. Barack Obama
 6. Angelina jolie
 7. Lady Gaga
 8. Morgan Freeman
 9. Ophrah  Winfrey
 10. Bill Gates
 11. Paul Mc. Cartney
 12. Willem Alexander
 13. Maxima

Best een indrukwekkend rijtje, vinden jullie niet?

Ben jij links- of rechtshandig?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
6 jaren geleden

Ik ben ook linkspoot 🙂 wij zijn ook enorm creatief want inderdaad de wereld is nog steeds niet ingericht voor linkshandigen. Zo had ik eens een 3 daagse training in zo’n collegestoel dus met een plankje dat je omhoog kon doen om te schrijven. Ja hoor lekker dan als je links bent haha dat lukte dus niet. Ik heb ook geen linkshandige muis dat werkt niet 🙂 schaar draai ik meestal standaard om, knipt net even iets fijner. Nee hoor, ik kom er wel. En mijn zoon, ook linkspoot ook !!

Petra
6 jaren geleden

wat een leuke post om te lezen, ikzelf ben rechtshandig…en de duim aan mijn linkerhand ligt boven als ik mijn handen gevouwen heb…dus de test, ja geen idee….een klein eigenwijs mensje?of een dwars duimpje?

Saskia Hardeman
8 jaren geleden

Wat een leuk artikel. Vroeger was ik links en nu ben ik rechts. Alhoewel ik nog aardig wat met links doe.

Eva Vantieghem
8 jaren geleden

Ohnee, ik ben rechtshandig maar als ik mijn handen samenvouw is mijn linkse duim wel groter! haha :p oeps

Debbie
8 jaren geleden

Haha leuk, ik ben rechtshandig!