Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 9 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!
Artikelen, Gezondheid, Reviews

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

Niets is zo krachtig én persoonlijk als de invloed van geuren. Ze doen wat met ons brein en wekken een bepaalde emotie op. Ons zogeheten ‘limbisch systeem’ gaat ermee aan de haal zodra de geurmoleculen de neusgaten bereiken. Specifieke en zorgvuldig uitgekiende samenstellingen van geuren en dan met name biologische etherische oliën kunnen de geest echter ongelooflijk snel positief beïnvloeden. Tegen deze achtergrond zijn de nieuwe AromaSticks ontwikkeld.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 11 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

Geuren activeren dus het limbisch systeem in de hersenen. Dit is het gebied dat bepalend is voor de balans, stemmingen en emoties. Draaien, ruiken en genieten, dat is de basis van de AromaSticks. Het zijn neusinhalatoren met elk een unieke mix van uitsluitend 100% biologische etherische oliën. Elke Aromastick heeft zijn eigen uitwerking op lichaam en geest en bevat de geconcentreerde kracht van de natuur middels aromatherapie.

Hoe werkt aromatherapie?

 Aromatherapie is een samenvoeging van de woorden “aroma” en “therapie” en staat voor een therapeutische behandeling met behulp van geuren. Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van planten. Ze werken bij lichamelijke en mentale klachten. Ze ondersteunen het lichaam en de psyche op een holistische manier bij het zelfgenezend vermogen.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 13 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

Made in Zwitserland

De handige AromaSticks zijn afkomstig uit Zwitserland. Twee jonge Zwitserse ondernemers kwamen op het idee van een persoonlijke inhalator met geuren van 100% biologische etherische oliën. Ze ontwikkelden verschillende geuren en lieten deze ook wetenschappelijk testen, met positieve uitkomsten. Belangrijk was daarbij de hoge concentratie van de geuren. Want als je geur gewoon in de lucht spuit, is het niet meer dan aangenaam, het doet echter verder niets met je. Zo ontstond het idee van AromaSticks. Als je het inhaleert via de neus middels de stick inhalators, komen de geurmixen direct bij het limbisch systeem, om daar hun positieve werking te doen.

Gepatenteerde filtertechnologie met pure natuurkracht

Het stickmechanisme van de AromaSticks heeft een gepatenteerde filtertechnologie, waardoor de geconcentreerde geurmixen volledig geïnhaleerd worden. Dat gaat maar liefst drie keer effectiever dan de geuren in de omgeving. Daarom voel je meteen het positieve effect ervan op je emoties en dat werkt door in het lichaam. Met de AromaSticks heb je de kracht van de natuur altijd bij de hand. Ze zijn puur, effectief en heel gemakkelijk om onderweg mee te nemen en altijd bij je te hebben.

Er zijn zes verschillende AromaSticks. Drie versies hebben een ontspannend effect (Balance, Calm & Relax) en drie andere hebben een opwekkend effect (Focus, Energy & Refresh).

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 15 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick RELAX

Voel je de dagelijkse druk en wil je af en toe gewoon even lekker ontspannen? AromaStick Relax helpt je daarbij. Deze stick bevat een mix van biologische lavendelolie, mandarijnolie en vetiverolie. Deze combinatie zorgt voor positief denken, kalmte en innerlijke rust. Deze Aromastick is ook ideaal om vlak voor het slapen te inhaleren. Je wordt er rustiger van en het helpt daardoor bij het sneller inslapen.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 17 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick CALM

Er zijn van die dagen dat je tussendoor wel wat kalmering en rust kunt gebruiken. Daarvoor is de Aromastick Calm perfect geschikt. Deze bevat biologische bergamotolie, citroenolie, cederhoutolie,  Clary sage olie en vetiverolie. Door het kalmeren en gerust stellen van je geest, zorgt AromaStick Calm ervoor dat je onder alle omstandigheden rustig en beheerst blijft.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 19 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick BALANCE

Voel je je uit balans? AromaStick Balance helpt je lichaam en geest om als eenheid te functioneren en zo je innerlijke balans te bewaren. Deze mix met biologische pepermuntolie, cypresolie, geraniumolie en gemberwortelolie werkt tegelijkertijd stimulerend én ontspannend. Het zorgt voor rust, controle en evenwicht. Aanvankelijk overheerst de pepermuntolie, maar deze maakt je hoofd al snel fris, helder en daardoor meer ontspannen.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 21 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick ENERGY

Ben je futloos en heb je dus geen energie? Of wil je een extra boost tijdens het sporten? AromaStick Energy geeft je die extra stimulans dankzij biologische pepermuntolie, grapefruitolie en rozemarijnolie. AromaStick Energy zorgt ook voor meer energie, motivatie en mentale kracht.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 23 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick REFRESH

Niets verfrist de zintuigen meer dan de melange van eucalyptus en menthol in AromaStick Refresh. Deze Aromastick is ideaal in benauwde omgevingen, bij verkoudheid of bij koud weer. Het zorgt direct voor een gevoel van een koele, vrije ademhaling. De stick werkt verfrissend op de geest en verkoelend als deze oververhit is op drukke dagen.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 25 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

AromaStick FOCUS

Sommige momenten of activiteiten vragen je volle concentratie. Dan komt AromaStick Focus dus goed van pas. Deze stick met biologische pepermuntolie, rozemarijnolie en kaneelschorsolie helpt je om je aandacht aan te scherpen en je geest weer helder te krijgen. Hiermee houd je ze goed op een rijtje als het gaat om aandacht, helderheid en concentratie.

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 27 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

Check ook dit leuke filmpje!

 Wat vind ik ervan?

Calm is echt een rustgevende geur en van Energy krijg ik zeker een opkikker. Eigenlijk vind ik alle varianten wel lekker ruiken en met 1 keer inhaleren krijg je een pittige boost binnen. De AromaSticks zijn inderdaad heel geconcentreerd en dat merkte ik vooral toen ik ze achter elkaar ging ruiken om er een oordeel over te vellen. Bam! Die kwamen wel binnen en jullie snappen dat dat natuurlijk niet de bedoeling is, haha!

Ook door het formaat super handig om mee te nemen voor onderweg. Kom je halverwege de dag in een dipje, dan pak je de Energy erbij en heb je een belangrijke vergadering of les op school, dan pak je Focus erbij. Als ik een artikel ga schrijven is Focus my little helper. 😉

Leg Relax op je nachtkastje en Balance is ideaal als je een keer je dag niet hebt. Er is voor ieder moment wel een keuze, super fijn!

Ik heb ze in een lipstick/make-up houder gezet en zo heb ik ze allemaal bij de hand. Ziet er ook nog eens leuk uit met al die kleurtjes!

Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix! 29 aromasticks Review! AromaSticks- Voor elke ‘mood’ een passende geurmix!

Distributie, adviesverkoopprijzen en meer informatie:

De AromaSticks  worden gedistribueerd door VEDAX International B.V. uit Bussum.

Advies verkoopprijzen:

  • Losse AromaSticks: € 8,99
  • Set van 3 stuks AromaSticks (Relax, Calm en Balance of Refresh, Focus, Energy) € 19,99/set

De producten zijn verkrijgbaar via diverse drogisterijen en via: www.vedax.nl

  • deze producten zijn beschikbaar gesteld voor een review-

Welke variant zou jij het liefst willen hebben en waarom?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
2 jaren geleden

Ik gebruik de AromaStick sinds ik ze heb ontvangen eigenlijk elke dag, hele fijne ontdekking! x

Deb
2 jaren geleden

Ze zien er alleen al super en vrolijk leuk uit en hebben wel wat weg van een labello 😂. Ben wel benieuwd hiernaar en of het echt werkt. Ik zou dan voor energy gaan. Ik volg momenteel een training en halverwege de dag vind ik het moeilijk om geconcentreerd te blijven. In plaats van naar koffie zou ik naar zo’n aromastick kunnen grijpen

Tessa
2 jaren geleden

Dit klinkt erg interessant

chucky1012
2 jaren geleden

Het ziet er zo leuk uit.
Het valt door de felle kleuren goed op.
Ik ken dit niet.
Ben er zo benieuwd naar…..

Xoxo

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Wat apart, ik ken deze nog niet, heel benieuwd.
Als eerste zou ik relax wel willen proberen. Maar balance en enrgie lijken me ook fijn.

Edith-Sofia
2 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd naar calm, energy, relax en focus. Ik zag deze sticks van de week al op instagram voorbij komen. Had er nog niet eerder van gehoord. Ben benieuwd wat ze bij mij voor effect hebben.

Priscilla
2 jaren geleden

Oh deze zag ik voorbij komen ja! Ik ben er nu toch wel erg benieuwd naar geworden.

Rory
2 jaren geleden

Wat handig en leuk! Je hebt mij meteen ‘geinfluenced’ Babs. Ik heb mijn diffuser al een tijd niet gebruikt en nu net wat druppeltjes olie erin gedaan en aan gezet. Heeeeeerlijk. Ik koos overigens voor de geur ‘sensual’. Klinkt gek, maar daar ga ik als een tierelier op. Ineens kan ik veel werk verzetten (dit klinkt wel wat raar, hahaha. Maar goed, dat is blijkbaar het effect op mij, hmmmmm). Met sticks werkt het natuurlijk anders. Maar ik herken wel wat je zegt van het inhaleren. Ik heb – heel wat anders – zo’n stick van Vicks (voor als je… Lees verder »

Annette
2 jaren geleden

Ik heb er onlangs 1 gekregen bij een bestelling, fijn spul

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Ik denk dat ik de Relax, calm en balance set wel graag zou willen hebben. Lig ‘s nachts vaak een uur of 3 wakker vanwege pijn en denk dat zoiets misschien wel zou helpen. In ieder geval beter dan slaapmedicatie nemen want dan ben ik sowieso eens zombie tot 12.00 uur….Denk ook dat het meer effect zal hebben zo via je neus. Nu gebruik is vaak zo’n stifje met een balletje van Rituals of iets met een lavendelgeur. Jammer dat het zo prijzig is.