Review- BIOMED Body Firmer 9 biomed body Review- BIOMED Body Firmer
Artikelen, Huidverzorging, Reviews

Review- BIOMED Body Firmer

Een crème die je lichaamshuid verstevigt, werkt dat?

Mijn derde product alweer van de 4 producten die ik van BIOMED mocht testen. Toen ik deze Body Firmer zag dacht ik direct aan mijn bovenarmen. Ik zie mijzelf niet meer in de sportschool aan de gewichten hangen, wat ik overigens op een blauwe maandag wel gedaan heb, dus dit zou de perfecte oplossing kunnen zijn voor deze oudere, ietwat luie dame. Laten we gaan kijken of er een resultaat te bespeuren valt…

biomed body firmer

De claim:

Vanaf de leeftijd van 25 produceren de cellen in ons lichaam minder collageen, elastine en talg; hierdoor droogt de huid uit, wordt het dunner en verliest het zijn elasticiteit.

Het nieuwe actieve ingrediënt Dermochlorella DP (microalg Chlorella vulgaris extract) is rijk aan aminozuren en oligopeptiden. Het geeft het collageen, de elastine en het talg een nieuwe impuls, en helpt u er jonger en frisser uit te zien.

De unieke triple action formule van BIOMED Body Firmer werkt als volgt:

  • Verstevigend: Dermochlorella DP verhoogt de aanmaak van collageen en maakt de huidstructuur hechter;
  • Hydraterend: Shea butter, Avocado olie en Aloë Vera  hydrateren de huid;
  • Elasticiteit: Cacao boter, in combinatie met de Dermochlorella DP geven een elasticiteitsboost om striae te verminderen en te helpen voorkomen.

Vitro test laten zien dat Dermochlorella DP de aanmaak van collageen tot wel 333% verhoogt. Klinische testen laten zien dat strakkere huid en striemen tot 66% verbetering zien, en het vervagen van striae tot 32% verbetering.

facebook_studie_gestraffter_koerper_dermochlorella

 

De tube:

biomed body firmer tekst

 

Strak wit met groene en zilverkleurige en grijze letters, heel basic en fris. Het zilveren kruis geeft het direct een apothekers-waardige en betrouwbare uitstraling.

De tube heeft een inhoud van 150 ml en handige klikdop. Ik hou van klikdoppen, want hoe vaak zoek ik mijn ongans naar een weggerolde dop of vergeet ik het gewoon om hem er weer op te draaien…(denk aan tandpasta, wat dat betreft ben ik net een man… 😉

De geur…

Deze geur is net als de peeling van BIOMED die ik getest had niet de meest aangename, vind ik. Het is natuurlijk heel persoonlijk,  maar ik vind hem te ‘medisch’ ruiken. Maar omdat het een product is zonder overbodige toevoegingen, mag ik daar eigenlijk niet over gaan zeuren.

Dus gaan we kijken naar waar het om draait:

Ziet mijn huid er ook beter uit?

Ik heb trouw iedere avond mijn armen ermee ingesmeerd. de bedoeling was slechts mijn bovenarmen, maar deze crème smeert heel goed uit. Dus werd het mijn hele arm.

De crème trekt niet snel in, dus je moet rekening houden met een plakkerige huid.

BIOMED body firmer hand

Eindconclusie:

Mijn huid voelt wel na het opbrengen ietwat steviger aan. Maar dan heb ik het over de oppervlakte, de buitenkant. Dit kan natuurlijk ook komen doordat de crème wat stroef en voelbaar op de huid blijft plakken. Helaas zien mijn bovenarmen er nog net zo ‘flubberig’ uit. Als je op de website van Biomed kijkt, dan zie je de resultaten van de klinische onderzoeken en die zien er toch goed en hoopvol uit.

Verwacht geen instant wondermiddel bij deze (en andersoortige body firmers), oppervlakkig voel je dat de textuur van je huid steviger en egaler wordt, wat natuurlijk mooi is meegenomen.

Een goede bodycrème die je huid lekker soepel houdt is zeker de moeite waard, en deze body firmer is dan een goede optie. Ga je voor een lekkere geur, dan zou ik deze weer niet aanraden.

Ingredienten:

Aqua, glycerin, aloe barbadensis, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcoholglyceryl stearate, glyceryl stearate citrate, persea gratissima, sodium stearoyl lactylate, butyrospermum parkii butter, theobroma cacao seed butter, levulinic acid, panthenol, xanthan gum, glyceryl caprylate, potassium sorbate, chlorella vulgaris extract, tocopherol, helianthus annuus seed oil, sodium hydroxide, parfum,

150 ml €14,99 Te koop bij Viata.nl

Voor meer nieuws check De Facebookpagina van BIOMED en wil je meer informatie over deze producten, kijk dan op de website van BIOMED. Daar vind je ook de resultaten van de klinische studies die uitgevoerd zijn.

Hebben jullie wel eens een verstevigende body crème gebruikt? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen? 

 

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
5 jaren geleden

Zelf heb ik altijd een beetje mijn bedenkingen bij producten die eventueel de huid verstevigen…het Kleine verschil doet denk ik wel heel wat “wonderen” doen bij vrouwen die behoorlijk wat jonger zijn dan ik…bij dames van middelbare leeftijd denk ik toch dat die gewoon te laat zijn voor dit soort middelen…( ik kan er weinig meer aan doen, vermoed ik zo …buiten de vraag of ik dat echt zou willen natuurlijk, ook ik heb wel een beetje een luie inslag)…ik vraag mij wel af hoe het resultaat zou zijn als je met halters gaat spelen en die body fimer aanbrengt…

Natascha
5 jaren geleden

Wat een fijn verhaal heb je erover geschreven. Ik verwacht stiekem toch altijd wonderen bij zo’n product haha en dat kan natuurlijk helemaal niet.

Annette
5 jaren geleden

Ik ben niet zo’n smeerder dus denk niet dat dit wat voor mij is. Volgende week komt mijn review online over de Cleanser en het detox masker, beiden vind ik zeer ok moet ik zeggen 🙂

Annette
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

klopt dat gebruik ik altijd inderdaad maar bodylotions, butters etc ben ik nooit weg van 🙂

chucky1012
chucky1012
5 jaren geleden

Klinkt goed!
Jammer dat het plakkerig is als men het product op het lichaam heeft gesmeerd.
Fijne en eerlijke review.