The Rawlicious Food Boerenkool Chips Double Pepper
Artikelen, Food & Drinks, Lifestyle, Reviews

Review: Boerenkool Chips!

Ja, het bestaat echt! Chips gemaakt van boerenkool!

Eindelijk een gezonde lekkernij die ik absoluut wil proeven. so in a hurry naar de Albert Heijn.Dat was best wel een queste; De AH waar ik normaal gesproken naartoe ga had ze nog niet, gelukkig het andere filiaal wel. Bij de ‘normale’ knabbels,zoals aardappel-chips en borrelnootjes vond ik het niet, maar in een apart (biologisch) schap bij de kassa.

Welke zal ik kiezen? De Double Pepper, Indian Spice of Thai Chili?

 

boerenkoolchips

 

 

Ik ging op ‘safe’ en kocht de Double Pepper.

De Verpakking:

Zoals ik al verwachtte zat er niet heel veel in, en net zoals in pakken chips ook heel wat lucht. Waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de chips heel blijven en niet breken.

Helaas waren veel boerenkool chip-jes verkruimeld, Ik had ook gehoopt dat ze wat groter zouden zijn. Maar oké, we gaan voor de smaak.

The Rawlicious Food Boerenkool Chips Double Pepper

De Geur:

Het eerste wat ik thuis hoorde was: “Ik krijg spontaan zin in rookworst” en Tom vond het niet echt lekker ruiken.

Ik vond ze gewoon naar boerenkool ruiken.

De Smaak:

Ik vond ze heerlijk! Lekker snacken zonder schuldgevoel. 

Omdat ze niet goedkoop zijn (€ 3,49/40 g) is het een goede tip om de boerenkoolchips te verwerken bij een lunchgerecht of het avondeten, om het een lekkere ‘bite‘ te geven. Daar zijn ze ook perfect geschikt voor.

Mijn zoon Tom stelde voor om het zelf te maken, dus een poging gewaagd. Boerenkool in de oven en met peperkorrels besprenkeld. Nee, ik vond het geen culinair hoogstandje, maar ik ben, zoals jullie vast nu wel weten, totaal geen keukenprinses. De ene helft verbrandde, de hele flat kon meegenieten.

En als je ze dan niet direct opeet, worden ze ook weer slap… niet meer knapperig dus.

Conclusie:

Een gezonde snack die de moeite waard is om eens te proberen. Deze RawLicious biologische Boerenkool Chips zijn gezond, knapperig en zeer voedzaam en zijn gemaakt van gedroogde biologische boerenkool. In 2013 won deze chips het predikaat “Best New Food Product” tijdens de Natural & Organic Europe Awards in Londen. De chips bevatten meer calcium dan melk, zijn laag in calorieën en bevatten weinig tot geen vet. RawLicious Boerenkool Chips bevat naast de vitaminen A en C tevens vitamine en E, calcium, kalium en foliumzuur. Het is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je ogen, huid en botten.

Ik wil ook de andere varianten gaan proberen. Ik hoop dat AH zo lief is om voor deze gezonde snack een leuke hamster-actie te organiseren! Tip mij zodra ze in de aanbieding zijn, dan ga ik dus…. Hamsteren! 🙂

approved by BeautyByBabs

 

 

 

 

 

 

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
7 jaren geleden

hier heb ik al zoveel over gelezen en zal het ook eens gaan kopen.
Waar vindt ik dit in de supermarkt?
In welk schap?