carmen krullen
Artikelen, Carmen, Haarverzorging, Merken, Reviews

Review: Carmen True Curls krultang

Wat had ik mijn zinnen erop gezet toen ik het persbericht plaatste over de nieuwe krultang van Carmen: True Curls

Na mijn prachtige krullenbos bij JAEX was ik helemaal enthousiast over de tabs toelopende vorm. Ik heb altijd krultangen gehad waar je je haar tussen moest klemmen.

Nu draai je zelf jouw lokken eromheen en dan krijg je meer losse pijpekrullen.

Ik mocht hem testen van Carmen (thanks!) and here are the results!

Carmen True Curls

Deze kegelvormige krultang loopt taps toe, van 25 mm naar 13 mm. Je gebruikt de hele tang om je haar er als een spiraal omheen te draaien. Hierdoor is iedere krul bovenin breder en wordt naar onder toe steeds kleiner.

De warmte instellen

 

Je zet hem aan en je kan met het + en  – knopje eenvoudig de temperatuur instellen. (tot 200 graden). 160°C is geschikt voor dun haar.Mijn haar is wat dikker en in lagen geknipt, dus voor mij is 200°C de ideale warmte. Op het display wordt handig aangegeven welke stand het beste bij jou past.

carmen true curls temperatuur

 

Het snoer is heerlijk lang en raakt nooit in de war. Deze draait 360° om zijn as.dus die hoef je die achteraf niet te ‘ontkrullen’…. super! (Ik heb het altijd wel met mijn föhn)

Het is wel een handigheidje wat je moet leren en je moet zeker ook geduld hebben; Ik pakte eerst te dikke strengen haar en dan wordt het niet overal gelijk verwarmd. daar moet je echt even op letten.

 

Beginnersfoutje:

Te snel je haar krullen zonder in de spiegel te kijken. Soms gleed de tang er uit, of ik draaide de lok rond voordat ik hem om de tang wikkelde,waardoor de krul niet goed uitpakte. Hij krult heel erg snel, dus liever in één keer goed doen!

Ik draai de punten van mijn haar niet helemaal rond de krultang, want die zijn bij mij vrij dun en poreus. Gelukkig wordt het uiteinde van de tang niet heet, Je kan je vinger er gewoon ophouden. Toch altijd even oppassen dat je vingers niet brand.Dat geld voor alle krultangen, overigens.

Ik had nog de handschoentjes liggen die ik bij de oorwarmer-koptelefoon had gekregen en die zijn best handig. Je beschermt je vingers en als je ook met haarlak werkt, krijg je geen plakkerige handen!

Ook de hittebestendige etui die erbij zit is ideaal om de hete krultang er tussendoor op te leggen.

Verschil Carmen True Curls en Carmen 3 in 1

Ik heb even een vergelijkingstestje gedaan om te laten zien hoe mijn krullen uitpakken met de Carmen True Curls en de Carmen 3 in 1 Celebrity

Carmen krultang

 

Op de linkerfoto zie je het effect met de True Curls en rechts met de 3 in 1 Celebrity.

Tip! Langer plezier met je krullen door hairspray

Ik heb eerst een een heat protector gebruikt en op aanraden van Jamie van kapsalon JAEX ook haarlak gekocht. Gouden tip: Eerst wat haarlak erin spuiten voordat je de krultang erin zet en dan blijven je krullen veel langer zitten.

Zij adviseerde mij, omdat ik niet teveel geld wilde uitgeven, de Gliss Kur Silk & Shine van Schwarzkopf. Overal in de stad gezocht, maar kwam uit op Bol.com waar ik hem besteld heb. Totaal geen spijt van! Rechts bij het tabje BOL.com staat hij, dus wil je hem ook kopen, klik erop en je gaat direct naar het product! Ook de Carmen True curls staat erbij.

Deze haarlak ruikt zalig en zorgt ervoor dat mijn krullen ook mooi glanzen!

Carmen krultang True Curls

 

Eindconclusie

De Carmen True Curls is een welkome aanvulling op mijn andere Carmen krultang, die ik op de Libelle beurs gekocht had. Deze is meer geschikt voor een grove slag, de True Curls geeft meer een messy, effect. Een sexy beachlook!

En wat ik ook fijn vind is dat, in tegenstelling tot een krultang met een klep waar je je haar tussen moet klemmen, je de uiteinden/punten van je haar kan ontzien als ze erg gevoelig zijn. Als je de “klemtang” gebruikt, verhit ie juist de punten het eerst als je je haar indraait.

De Carmen 3 in 1 is mooi voor een grovere slag/krul, de True Curls geeft meer een springerige look,

Hij doet exact wat ik van hem verwachtte, so…

approved 2

 

♥ Carmen!

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette - Ann Ages Gracefully

Ziet er goed uit. Bij mij zakt het meestal snel uit maar op de I love Beauty deden ze mijn haar krullen en bleef het verdomd goed zitten. Leuk om te zien.