Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 9 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector
Artikelen, Foundation, Make-up

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Toen ik nog een tegoed had op mijn cadeaubon van de Bijenkorf besloot ik eindelijk om een foundation van Chanel aan te schaffen en daar heb ik absoluut geen spijt van. De Ultra Le Teint Velvet is by far de mooiste foundation die ik tot nu toe gehad heb. Fijne textuur, redelijk dekkend, geen uitvergroting van mijn rimpels en poriën en een zalig zacht huidgevoel. Ik laat hem aan jullie zien. Ook laat ik jullie de primer van Becca zien, maar dat was niet zo een succes…

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 11 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Ik volg al een tijdje YouTuber Angie van Hot & Flashy en zij zweert bij deze foundation van CHANEL. Het is haar all time favorite en zij blijft hem ook gebruiken. Angie test bijna iedere week wel nieuwe foundations maar toch komt zij steeds terug op CHANEL. Ik had al heel lang mijn zinnen erop gezet maar tja, die prijs… Hoewel hij niet eens idioot duur is en ik zeker geen grootverbruiker ben van foundations zal ik er ook nog eens lang mee doen.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 13 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

CHANEL ULTRA LE TEINT VELVET

ULTRA LE TEINT VELVET is een langhoudende foundation die de teint op natuurlijke wijze gladstrijkt en egaliseert. Het vervagende effect corrigeert alle imperfecties en biedt een make-upresultaat met een fluweelachtige matte finish.
De ultralichte, ultramatte, ultranatuurlijke foundation versmelt onmiddellijk met de huid voor een perfecte teint die de hele dag houdt.
Deze zachte emulsie is verkrijgbaar in 15 tinten* en past zich volledig aan de normale en gemengde huid aan voor een onberispelijk resultaat.

Samenstelling

• Het Perfect Skin Affinity complex, dat perfect op de huid is afgestemd, zorgt ervoor dat het stralende resultaat de hele dag houdt.
• De door de laboratoria van CHANEL geselecteerde poeders met “vervagend effect” vervagen onregelmatigheden in het huidoppervlak en strijken de poriën onmiddellijk glad.
• De unieke combinatie van twee semitransparante halfronde poeders, in het Perfect Light Control complex, egaliseert pigmentvlekken perfect en vervaagt rode vlekjes zonder dat het er al te opgemaakt uitziet.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 15 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

10 jaar ouder….

Ik heb best veel foundations en gek genoeg vond ik ze in eerste instantie heel mooi (zeker als iemand het bij mij opbrengt) maar daarna, als ik kijk in mijn 10 keer vergrotende spiegel of buiten in het felle daglicht dan schrik mij altijd een hoedje. Ik lijk dan pakweg 10 jaar ouder. Poriën worden uitvergroot en fijne lijntjes worden rimpels. Nu accentueren bijna alle foundations fijne lijntjes en rimpels, daar is weinig aan te doen, maar ik zoek dan toch een die zo een mooie textuur heeft dat ie de boel ietwat verzacht.

Een primer kan ook helpen, je hebt primers die de huid “blurren” en primers waardoor je make-up langer blijft zitten.

Vooral op mijn neus glijdt foundation er altijd zo vanaf, geen gezicht 2021, heeft de rest een tintje en is mijn neus nog bleekjes. Ik had daarom, eigenwijs als ik ben, een best dure primer erbij besteld. Eigenwijs, omdat ik eigenlijk de primer van IT Cosmetics op het oog had maar die is in Nederland (nog) niet te krijgen.

Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Ik koos voor Becca omdat een YouTuber daar best enthousiast over was.

Deze Ever-Matte Poreless Priming Perfector van BECCA Cosmetics is een gerichte oliecontrole primer die poriën voor gematteerde huid perfectioneert en minimaliseert. Zorgt voor een duurzame werking van uw make-up en pakt de oorzaak van make-up verschuivingen aan. Deze formule is specifiek gericht op oliegevoelige gebieden en fungeert als vloeibaar vloeipapier dat uw huid de hele dag fris en mat houdt.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 17 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Zij vergeleek de Becca primer met die van It Cosmetics en je raadt het al, die laatste vond ze toch beter. Het nadeel van de Becca primer vond zij dat het haar (donkere) huid grijzig van kleur maakte. Ik herken dat, ik zie dat ook bij de verkeerde kleur foundation, dan krijgen mijn sproeten zo een vieze grijze waas.

Zij vond die van Becca meer geschikt voor een vette huid en daar ging ik dus ook de fout mee in. De T-zone is soms wat vet bij mij maar eigenlijk is mijn huid vochtarm/droog en dan is Becca een slechte keus. Het geeft wel een blurring effect, de primer is wat pasteus en vult eigenlijk gewoon je poriën op waardoor alles egaler lijkt.

Niet mooi…

Zoals jullie op de foto zien maakt deze primer mijn huid heel droog (links) en alles wordt geaccentueerd. Dit heb ik dus ook met de meeste foundations. Hoe vaak heb ik niet een foundation opgebracht en vlak voordat ik de deur uitging alles weer snel weer verwijderd. Heel vaak!

Links zien jullie de primer plus de foundation van Chanel, rechts heb ik alleen de foundation opgebracht. Ik heb beide alleen op mijn wangen opgebracht.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 23 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Jullie zien het links al, de foundation wordt er niet mooier op. De adviesprijs van deze primer is €35,37 (40ml). Ik heb maar een beetje gebruikt, wie hem van mij wil overnemen voor de helft van de prijs mag hem hebben!

BB of CC Cream?

Omdat alle foundations toch een cakey uitstraling krijgen besloot ik dan maar te gaan voor een BB of CC cream. Minder dekkend, maar die egaliseren ook redelijk tot goed. De BB crème (met ginseng) van Erborian (Koreaans) is overigens een hele mooie. Deze is ook behoorlijk duur, de adviesprijs voor 45 ml is €41,95.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 25 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Textuur

De ULTRA LE TEINT VELVET  heeft een dunne textuur en je verdeelt hem met gemak met je vingers, geen spons of kwast nodig. Ik heb op de gok voor de kleur BR32 gekozen, die wordt aangeraden voor lichte tot medium huidjes met een roze ondertoon. En gelukkig matcht deze prima met mijn huid Je moet voor gebruik altijd even het flesje schudden, er zit ook iets van een balletje in.

Je ziet deze foundation nauwelijks op de huid zitten en op foto is het nog lastiger om te laten zien. Wat op zich natuurlijk goed is.

Links op de foto, mijn wang met de primer (ziet er afschuwelijk uit) en rechts alleen Chanel op mijn wang. Het ziet er een stuk smoother uit, heel mooi!

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 27 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Parfum

Chanel heeft altijd iets van parfum erin zitten en persoonlijk vind ik dat zalig. Echt zo een zachte, ietwat bloemige CHANEL geur. Maar vermijd je liever parfums dan is deze foundation niks voor jou vrees ik.

De foundation dekt imperfecties prima, zonder dat het cakey eruit gaat zien. Het allerfijnst vind ik dat je huid daarna een fluweelachtig zachte uitstraling krijgt. Een matte finish, zonder dat ie droog aanvoelt.

Ik heb hem vergeleken met deze sample die ik erbij kreeg van Lancome en die is overigens ook heel mooi. Een beetje dezelfde textuur alleen voelde die ietsjepietje sticky/plakkerig aan op de huid en Chanel heeft die mooie fluweelachtige finish.

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 29 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector 31 chanel Review CHANEL Ultra Le Teint Velvet Foundation & Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector

 

Eindconclusie

Ik had deze foundation veel eerder moeten kopen, wat mij betreft is het een blijvertje! Helaas is de primer van Becca niet geschikt voor mijn droge huid. Toch maar afwachten tot de primer van IT Cosmetics hier verkrijgbaar is, ik ben te nieuwsgierig hoe deze is!

Chanel Ultra Le Teint Velvet is verkrijgbaar in 15 tinten. Bij Douglas adviesprijs 30ml/ €45,94 (nu tijdens dit schrijven met korting €36, 27).

Alles klopt wat Angie en anderen ervan zeggen, niets dan lof en liefde voor deze prachtige foundation!

Welke foundation is voor jou een blijvertje en heb jij een goede tip voor een mooie primer!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Manuela
Manuela
11 maanden geleden

Leuke review… wat kan je blij zijn met een nieuw ontdekte favoriete foundation he? :-)Dit is ook mijn all time favourite! Ik heb hiervoor ook vanalles uitgeprobeerd, zoveel verschillende foundations gekocht en eigenlijk alles accentueerde mijn porien! Nu gebruik ik deze van Chanel al jaren en ik wil niks anders meer. Dit is echt de beste foundation bij grove poriën en ouder wordende huid met lijntjes & rimpels, oogt het natuurlijkst van alles! Ik doe deze foundation met een kwast op, met de expert face brush van Real Techniques, werkt bij mij toch beter dan met de handen, maar dat… Lees verder »

Manuela
Manuela
11 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

Oh ik ben nu nieuwsgierig geworden naar die concealer. Hopen dat die snel hier verkrijgbaar is dan kunnen we ‘m uittesten. Ik moet echt weer vaker gaan kijken naar Angie’s kanaal, zo handig haar reviews en heel leuk om naar te kijken. Ja ik ga toch na een paar uur een beetje glimmen en ik wilde geen poeder meer met een kleur (hiervoor altijd de Mac mineralize skin finish gebruikt, was ook mooi maar ik vind voor nu een translucent nog mooier. Ik heb ook andere geprobeerd: van Laura Mercier, Charlotte Tilbury….. maar voor mij werken die niet. Hopelijk gaat… Lees verder »

Petra
1 jaar geleden

Ik heb deze foundation ook nog liggen denk ik, maar nog niet gebruikt. Ik ben tegenwoordig best fan van minerale foundation, voelt heel natuurlijk en fijn aan!

Deb
1 jaar geleden

Wat fijn dat de foundation goed bevalt en zijn geld dubbel en dwars waard is. Jammer van de primer, hopelijk kun je met jouw miskoop nog een ander blij maken. Gelukkig heb je ze met een bon gekocht. Zelf gebruik ik heel weinig foundation. Ik doe meestal een paar druppeltjes van mijn vloeibare bronzer in mijn dagcreme en klaar is kees ;-). Ik heb nog wel een foundation van Lancôme liggen (teint idole ultra wear nude). Deze moet heel subtiel zijn (vind ik wel fijn met mijn sproeten) en wil ik toch binnenkort eens uitproberen na het lezen van jouw… Lees verder »

Tessa
1 jaar geleden

Die foundation klinkt goed. Jammer dat de primer niet zo goed uitpakt op jouw huid. Zelf gebruik ik graag hydratouch van NYX. Perfect voor de droge huid

rory
1 jaar geleden

De CC-crème van Payot vind ik ge-wel-dig! Echt de ontdekking van de eeuw voor mij. Nu ik wat bruiner ben – en ik iedere dag in de zon zit trouwens – gebruik ik alleen een zonneproduct met SPF 50 (Vichy en La Roche-Posay trouwens. Beide enorme aanraders) voor mijn gezicht. Ik vond de foundation van No7 heel fijn, maar mijn absolute topper is momenteel die van Clinique (Even Better Clinical Serum), in combinatie met de concealer helemaal fijn. Qua primer vind ik die van LooKx heel fijn en er is er nog eentje die waanzinnig fijn is maar die heb… Lees verder »

bychristiana
1 jaar geleden

Mooi, de foundations van Chanel. Ik was altijd enorm fan van een tint uit de Les beiges collectie, maar helaas is die lijn helemaal veranderd. Ik gebruik nu een foundation van Lancome, ‘Skin feels good’ Ik denk dat je daar ook wel tevreden mee zult zijn, deze is namelijk heel geschikt voor een droge huid.

Annette
1 jaar geleden

Ik ben nu de glow primer van Elemis aan het testen en vind hem echt heel erg fijn! Moet nog even doortesten maar zelfs zonder er daarna foundation of gekleurde dagcreme overheen te smeren is hij erg mooi (ik draag op het moment alleen de primer ivm het warme weer). Ik laat het weten maar eerste indruk na 1 week gebruik is top!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Prachtig die foundation. Gebruik zelf eigenlijk al een hele tijd geen foundation meer omdat ik er niet mee om kan gaan. 10 van de 10 keer haal ik de hele boel er weer af omdat het er zo maskerachtig uitziet. Soms een BB-cream met de E.L.F. primer (die ik ook wel gebruik zonder daarna make-up). Kan het nu bijna niet zien door die vervelende staar en zal blij zijn als ik geopereerd kan worden. Moet maar eens een lesje foundation aanbrengen bij je volgen Babs:-)

Ilona
Ilona
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Weet ik niet maar staar is (gelukkig) niet levensbedreigend. Autorijden mocht ik toch al niet met dat ene oog maar ik durf nu ook niet meer te fietsen. Hoop op december….En ja ze stellen zeker dingen weer uit wegens corona mijn moeder moet naar de neuroloog en dat kan pas over 6!!maanden.