oil absolute filorga plus armband1
Artikelen, Anti- aging, Filorga, Huidverzorging, Merken, Reviews

Review- Filorga Oil -Absolute®

Na het event van Filorga kreeg ik deze bijzondere huidolie mee naar huis. Filorga Oil -Absolute®. Na alle informatie gehoord te hebben was ik zeer onder de indruk, wat een prachtige olie! Ik ga jullie vertellen wat ik mooi vind aan deze olie maar ook wat ik niet zo aantrekkelijk vind…

oil absolute filorga

 

Wat zegt Filorga over de huid?

 • Uitgeputte huid….. vermoeide cellen

Vanaf de leeftijd van 25 tot 30 jaar begint onze huid te verouderen. Dit komt door een verlaagde celactiviteit, blootstelling aan aanvallen van buitenaf en een verstoorde hormoonbalans. Het is onvermijdelijk dat een huid vermoeid raakt. Vermoeidheid heeft invloed op alle niveaus.

 •  Celuitdroging

Met de jaren worden talgklieren steeds minder actief. Het aantal talgklieren neemt af en de talgklieren atrofiëren.

Het resultaat: Gebrek aan talgafgifte, De beschermlaag van de huid wordt minder doeltreffend en er verdampt vocht uit de huid.

De huid droogt uit, ongeacht het huidtype!

 •  Weefselverzakking

De huid wordt blootgesteld aan aanvallen van buitenaf en raakt van binnenuit uit balans, waardoor ze overbelast raakt.

 • Overbelasting: huid burn-out

Vrije radicalen, die van nature in kleine hoeveelheden aanwezig zijn in de huid, zijn nodig om het zelfverdedigingsmechanisme van de huid te stimuleren. De huid is geprogrammeerd om vrije radicalen te weerstaan. Maar wanneer de huid wordt blootgesteld aan overmatige agressie, zoals vervuiling, uv-straling, weersomstandigheden, roken, stress en moeheid, versnelt de productie van vrije radicalen en kunnen deze niet meer onder controle worden gehouden. De huid kan de overvloed aan vrije radicalen niet weerstaan. De huid raakt overbelast en kan zichzelf niet meer beschermen. De huid lijdt aan een burn-out, wat leidt tot zeer veel schade…

 • Zelfregeneratie neemt af: de huid is uitgeput

Een deel van onze huidcellen is in staat zichzelf te vernieuwen. Bovendien kunnen ze gespecialiseerde cellen, zoals keratinocyten, aanmaken die het huidweefsel opnieuw helpen opbouwen. Dit zijn de stamcellen. In de loop van de tijd worden deze cellen minder doeltreffend. De huid kan zich niet meer efficiënt regenereren en wordt zwakker.

 • Huidslijtage

Rimpels, oneffen teint, verslapping, pigmentvlekken, doffe huid, huidtextuur.

Het jeugdkapitaal wordt aangevallen en schade van binnenuit wordt zichtbaar in de huid. De aanmaak van collageen en elastine vertraagd wat leidt tot het verschijnen van rimpels en huidverslapping. De melanineproductie raakt uit evenwicht, wat leidt tot pigmentvlekken. De vertraagde celvernieuwing maakt de huid dof. De huidtextuur verslechterd en wordt onregelmatig.

 

Over  Filorga Oil -Absolute®

oil absolute filorga 1

De huid is uitgeput, het is tijd om te reageren.

Het idee? De huid activeren en herprogrammeren om haar te redden van een burn-out.

 

1- Boostende formule – Waardevolle voeding

 • Vier bijzondere oliën (camelia + buriti + abrikoos + jojoba) voeden de huid intens en laten haar comfortabel aanvoelen.
 • Extra voordeel: Eternal Amber met uitstekende regenererende eigenschappen.

2- Cellen worden intensief geactiveerd

 • Polyfenolen stimuleren de natuurlijke celbescherming van de huid en herstellen haar van een burn-out.
 • Een hexapeptide herprogrammeert de stamcellen en herstelt het vermogen van de huid om zich te regenereren.

3- Vergaande anti-verouderende correctie

 • Complex van 4 anti-verouderende actieve bestanddelen (gladstrijkend + verstevigend + vereffenend + oplichtend) waardoor alle tekenen van veroudering worden aangepakt.

4- Unieke sublimerende olie-textuur

 • Olie-textuur + fluwelig gevoelEen sterk voedende galenische formule met een niet vette, niet glimmende uitstraling voor een zintuiglijke ervaring

Waardevolle voeding

OIL-ABSOLUTE is de combinatie van vier sterk voedende oliën en Eternal Amber, die de vermoeide huid comfortabel laten aanvoelen en soepel maken.

 • Cameliaolie, het symbool van eeuwig leven in Japan, maakt de huid elastischer en steviger.
 • Buriti-olie: is rijk aan carotenoïden en tocoferolen, helpt de huid regenereren en voorkomt vorming van rimpels.
 • Jojoba-olie: is ontstekingsremmend en anti-uv-straling; beschermt de huid en helpt pigmentvlekken te voorkomen.
 • Abrikozenolie: zit vol essentiële vetzuren, vitamine A en E en laat de huid stralen.

 

Eternal Amber, een waardevolle stof

Amber wordt ook wel de “magische steen” genoemd en is fossiele boomhars die werd afgegeven door coniferen. Het wordt veel gebruikt in sieraden en decoraties. Het kan dieren en planten conserveren, waardoor het met eeuwige jeugd wordt geassocieerd. Alhoewel het vaak wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden (om bloedziekten, irritaties en gewrichtsproblemen te bestrijden), vind je het maar zelden in cosmetica. En toch is het een rijkdom voor de huid. Amber is geladen met negatieve ionen, vertraagd cel-oxidatie, stimuleert celregeneratie en activeert het metabolisme.

 

Cellen worden intensief geactiveerd

OIL-ABSOLUTE bevat twee actieve bestanddelen om de uitgeputte huid te doen opleven:

 1. Polyfenolen versterken de celbescherming: Polyfenolen staan bekend vanwege de anti-oxidanten. De polyfenolen die in OIL_ABSOLUTE worden gebruikt, gaan zelfs nog verder. Ze zijn in staat het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid te activeren. Daardoor kan de huid zich weer verdedigen en herstellen van uitputting. Extra voordeel: Ze herstellen schade en maken cellen beter bestand tegen oxidatieve stress, wat voorkomt dat de huid opnieuw uitgeput raakt.
 2. Hexapeptiden herprogrammeren stamcellen: DNA is de drager van genetische informatie, die naar messenger RNA wordt overgeschreven voordat het een proteïne wordt. Messenger RNA speelt dus een sleutelrol in onze cellen. Er is ook nog een andere vorm van RNA: microRNA. Deze kortere strengen kunnen zich binden aan messenger RNA en voorkomen dat RNA wordt vertaald naar eiwit. Het zijn belangrijke regelaars van gen-expressie en ze zijn de afgelopen jaren uitgebreid onderzocht. Dit leidde tot de ontdekking dat microRNA-145 de transcriptiefactoren van deze cellen onderdrukt. De hexapeptide in OIL_ABSOLUTE is een cosmetische innovatie die dit microRNA kan moduleren, zodat stamcellen zich weer kunnen regenereren en nieuwe keratinocyten aanmaken.

De huid wordt 17 jaar jonger!*

 * Test waarbij gedurende een periode van 8 weken 20 vrouwen tweemaal daags een crème met 2% hexapeptide aanbrengen. De huid vertoont de huidvernieuwing van een 17 jaar jongere huid.

 

Vergaande anti-verouderende correctie

OIL-ABSOLUTE bevat een shot anti-verouderende stoffen om alle tekenen van de tijd te bestrijden: rimpels, verslapping, doffe teint, oneffen huid, onregelmatige huidtextuur, pigmentvlekken:

Rimpels (diep + fijne rimpels): Een factie rijk aan tocoferolen en sesamine stimuleert het celmetabolisme om fijne lijntjes glad te strijken en de huid microverlichting te bieden.

Verslapping: De regenererende olie die de “crystal tear” (tranen van de mastiek boom) wordt genoemd, reactiveert de proteïnen. De fibroblasten worden weer geregenereerd en er wordt meer collageen aangemaakt. De huid wordt weer voller.

Oneffenheid + pigmentvlekken: Hopextract reguleert de aanmaak van melanine om hyperpigmentatie te verminderen. Donkere vlekken worden lichter, de teint word weer egaal.

Doffe huid en huidtextuur: De formule is verrijkt met NCTF. Dit revitaliseert de huid en laat haar stralen. De huidtextuur verfijnd en de huid straalt.

 

oil absolute filorga 2

Gebruiksaanwijzing: Het massageritueel

Volg het bijbehorende massageprotocol om optimaal te genieten van OIL-ABSOLUTE

 1. Druppel ’s ochtends en ’s avonds voor de dag- en nachtcrème twee tot drie druppels van het product in de handen over elkaar om het product op te warmen.
 2. Breng de formule aan door de handen tegen de hals te drukken en werk naar boven over het gezicht naar het voorhoofd.
 3. Maak lichte knijpbewegingen met uw vingertoppen van het midden van het gezicht naar de buitenkant om de huid wakker te maken. Werk hierbij van de hals naar het voorhoofd en geef extra aandacht aan rimpels.
 4. Strijk met de handen van het midden van het gezicht naar buiten.

Zichtbaar effect al na 7 dagen

Klinisch onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk centrum.

ingredients filorga oil absolute

Wat vind ik ervan?

Duizelt het jullie ook wat hierboven staat? Mij in ieder geval wel. Ik heb al vaker vermeld dat Filorga altijd pittige claims heeft met een behoorlijk wetenschappelijk/technisch verhaal. Ik ben ook zo vrij geweest om alle uitroeptekens te verwijderen die achter vrijwel iedere zin stond. Nergens voor nodig, Filorga.

Is het goed, dan is het goed.

Ik kreeg na het event (de lancering van Oil -Absolute) een flesje mee naar huis en had het gevoel dat ik met een flesje vol met goudstof liep. Als je leest wat het gaat doen voor je huid dan krijg je het idee dat dit de beste oil ever is.

De verpakking

Het is een prachtige glazen fles in een prachtige verpakking; ik neem aan dat jullie het daarmee eens zijn. De manier van opendraaien is heel apart, je draait aan de bovenkant van de dop waardoor er een “geheim dopje” naar boven komt, die de pipet vol zuigt. Is dat high- tech of niet?

Review- Filorga Oil -Absolute® 10 filorga Review- Filorga Oil -Absolute®

De goudgele olie is natuurlijk vet van structuur zoals oliën zijn, dus moet je echt heel zuinig doseren. Een druppeltje is meer dan genoeg. Hij trekt dan wél goed in de huid maar niet zo snel als een droge olie. Resultaat: Een mooi glansje en optisch direct een gladdere huid.

Geur

De geur is hemels, als ze ooit een parfum uit zouden brengen die deze geur zou hebben, dan sta ik bij wijze van spreken vooraan. Zoet met Oriëntaalse invloeden, kortom, heerlijk!

Maar nu die claim. Ik moest het 3 keer lezen. 17 jaar jonger? Filorga bedoelt dat de huid de huidvernieuwing van een 17 jaar jongere huid gaat vertonen. Ik kan niet begrijpen waarom Filorga altijd dit soort uitspraken heeft. Ik kan dat niet anders controleren dan kijken of mijn huid er ook 17 jaar jonger uitziet. En om nu te beweren dat mensen mij op straat aanhouden en mij plots 17 jaar jonger inschatten. Dat is (nog) niet gebeurt en ik vrees dat dat niet zal gaan gebeuren ook.

Ik kan wel zeggen dat ook de Oil-Absolute een weldaad is voor mijn huid en ik geloof zeker dat er heel goed over nagedacht is over de ingrediënten.

Het is wel een beauty feestje, deze oil. De geur is heerlijk, en mijn huid is dankbaar voor deze verwennerij. Ik kan alleen niet hardmaken dat mijn huid er ook jonger uitziet. Mijn huid is vrij dun en heeft droge plekjes. Niet zichtbaar, maar ik merk het als ik foundation opbreng, dan pakt die niet overal lekker. Ik denk dat deze olie een uitkomst is voor die probleemgebieden.

Kortom, een heel luxe oil voor je gezicht, pure verwennerij! (En dan wel een uitroepteken, want hij is heerlijk)

Deze prachtige armband kreeg ik erbij, wat een beauty!

armband filorga

 

Roségoud…

armband filorga 1

 

119 euro – 30 ml

 

Filorga- Het eerst Franse laboratorium voor esthetische geneeskunde

Filorga ontwikkelt al meer dan 35 jaar hoogwaardig medische injecties die gebruikt worden door de grootste esthetische artsen en dermatologen.

De Medi-Cosmetique: een anti-ageing behandeling op basis van actieve bestanddelen die voorheen alleen te vinden waren in NCTF injecties. NCTF (New Cellular Treatment Factor) is een unieke biorevitaliserende formule op basis van 50 ingrediënten en Hyaluronzuur van zeer pure kwaliteit.

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Gusone Sophie
Gusone Sophie
5 jaren geleden

Very nice review but what about ingredients ? Can you add a pic of its full ingredient list please ?

Gusone Sophie
Gusone Sophie
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Thanks so much Babs !! A very nice & complete review right now…I love it !
It’s very important to know the full ingredient list of a beauty product…thanks again !

Sophie

Annette
5 jaren geleden

Ik word soms ook een beetje moe van alle marketingclaims die ze verzinnen of hele ingewikkelde namen aan producten gaan geven. Gewoon lekker, of niet lekker, goed of niet goed (al zullen ze dat zelf niet zeggen natuurlijk).

Rory
5 jaren geleden

Goede review! Ik hou wel van directheid en ik denk dat dat juist ook heel goed is. Want het zorgt ervoor dat ik juist meer geïnteresseerd ben in deze olie. Maar wow, wat een prijs. Al klinkt het wel als een goede verzorging. Ik zit alleen met dat ‘vette’ van olie. Juist daardoor kamp ik nog steeds met die huidontsteking die eigenlijk een zusje van eczeem is. Vettige producten (ja, ook zonnebrandmiddelen, wat prettig is – maar niet heus – want binnenkort met vakantie en lager dan factor 50 smeer ik vanaf nu niet meer) doen het niet goed op… Lees verder »

Sonja
5 jaren geleden

Het klinkt als het verjongingswater uit die bron der eeuwige jeugd! Echter wij weten dondersgoed dat dit iets af te remmen is maar nooit helemaal. En eerlijk? Ik wil ook niet met een jong hoofd op een oud lijf.
Laat mij maar gewoon gezellig oud worden. En gezien mijn voorouders heb ik niets te vrezen, prachtige vrouwen. Ik koop voor dit geld wel een leuke outfit!

Iris
5 jaren geleden

Wat grappig, 17 jaar jonger. Ik zag de olie ook al voorbij komen en was wel meteen geïnteresseerd, maar wat een prijs joh! Je denkt echt dat je goud in handen hebt 😉

Gonny
Gonny
5 jaren geleden

Ik vind het Time Zero serum en de Hydra Filler super fijn voor mijn droge gevoelige huid. Ben best benieuwd naar deze oil

bychristiana
5 jaren geleden

Interessant review, en het klopt; Filorga heeft altijd vrij pittige claims. Ik zie na het gebruik van producten van dit merk ook geen spectaculaire veranderingen, maar ze zijn inderdaad heerlijk in gebruik. Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij deze lancering, ik ben er nu wel erg benieuwd naar geworden, ook naar de geur. Ik vind de geur van de meeste Filorga producten namelijk heel erg op elkaar lijken en allesbehalve zoet;-) Benieuwd of dit nu gewoon een heel andere geur is. Super om te lezen dit!

Wendy
Wendy
5 jaren geleden

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Maar het lijkt me toch een mooi product zo te horen. Ik heb n vraag; wat is de prijs van dit product? En is het de prijs waar om m een te probeten?

chucky1012
5 jaren geleden

Dit klinkt erg interessant!
Prachtig sieraad.
Volgens mij willen alle vrouwen er toch heel veel jaren uit zien……
Goed en zeer uitgebreid artikel.

Fijne dag Xoxo