Review Flamingo Scheermesjes 9 flamingo Review Flamingo Scheermesjes
Artikelen, Bad & Douche, Reviews

Review Flamingo Scheermesjes

Ik kreeg laatst een heel mooi pakketje met daarin twee houders voor scheermesjes in de kleur ‘Taro & Rosegold’ en ‘Pomelo & Silver’ van Flamingo, plus een doosje met daarin extra scheermesjes (navulling). Ik ben dol op felle kleurtjes dus de neon kleur heb ik mij direct toegeëigend. De mooie ergonomische vorm viel mij ook direct op dus dat beloofde veel goeds. Ik heb ze direct getest, benieuwd of ze net zo fantastisch scheren als dat ze eruit zien?

Review Flamingo Scheermesjes 11 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

Ik kreeg een hartstikke mooi en compleet pakket; een scheermes voor de dames, een voor Jeroen (of Tom), 2 ophanghang haakjes en een navul verpakking. De ophanghaakjes zijn eigenlijk zuignapjes van plastic met daarin een uitsparing om de houder erin te drukken waardoor je je scheermes na gebruik netjes kan ophangen. Ik heb de mijne in de slaapkamer op een kast geplakt zodat mijn scheermes op zijn kop hangend kan drogen. Het is beter om je scheermesjes te bewaren in een droge ruimte in huis, in een kleine badkamer zoals die van ons blijft het na het douchen te lang vochtig, wat niet goed is voor de kwaliteit van een mesje.

Flamingo

Flamingo, het baanbrekende-ontharingsmerk voor vrouwen uit de VS, wordt op 22 februari in Nederland gelanceerd. Flamingo biedt premium en bekroonde producten voor het verwijderen van lichaamshaar voor dagelijkse routines en selfcare-rituelen. Hoe deze er ook uitzien.

Flamingo is een ontharingsmerk voor vrouwen dat een reeks hoogwaardige, redelijk geprijsde producten biedt die de verschillende manieren waarop vrouwen ervoor kiezen om voor hun lichaam te zorgen ondersteunen. Daarnaast willen ze een ruimte te creëren waar vrouwen zich op hun gemak voelen bij het bespreken en verkennen van de mogelijkheden.

Whether you shave, wax, both, or
neither. Flamingo offers premium and
award-winning body hair removal
products for daily routines and self-care
rituals. Whatever they look like

Review Flamingo Scheermesjes 13 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

Het merk is twee jaar geleden opgericht in de Verenigde Staten en heeft in die korte tijd meer dan 4 miljoen scheermesjes verkocht. Flamingo biedt ontharingsproducten voor elke routine en helpt een diepere, positievere relatie met ons lichaam en persoonlijke routines te bevorderen.

De frustraties die veel Nederlandse vrouwen kunnen ervaren bij het scheren – zoals uitslag, sneetjes en snijwonden is een van de issues die Flamingo aan wilt pakken. Daarnaast zijn veel vrouwen niet tevreden over de gladheid na een scheerbeurt en is er een gebrek aan duurzaamheid – meeste messen blijven niet lang genoeg scherp. Flamingo streeft ernaar om van scheren weer een positieve ervaring te maken: een me-time moment om goed voor jezelf te zorgen.

Flamingo’s missie is diepgeworteld in keuzes; dit betekent dat ze vrouwen niet vertellen wat ze met hun lichaam of routines moeten doen – het merk is hier om geweldige producten te maken voor welke keuzes ze ook maken. Flamingo bestaat omdat er een geweldige kans is om een fris, ontwrichtend merk voor lichaamsverzorging op te bouwen. Te beginnen met ontharen.

Het merk is opgericht door vrouwen, voor vrouwen. Hun slogan is:

the products you want, for the hair you don’t.

Review Flamingo Scheermesjes 15 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

 

• Five German Blades, engineered for a really close shave
• A Flex Hinge, for a close glide
• Aloe Strip, for a smooth finish

Wat vind ik ervan?

Ik onthaar iedere dag even snel mijn onderbenen onder de douche. Ik ben gemiddeld 10 minuten of minder kwijt met een douche sessie. En dan was ik mijn haren ook nog in die tijd. Om de zoveel dagen scheer ik ook mijn oksels, maar mijn benen moet ik iedere dag doen anders gaan ze ‘s avonds zo jeuken omdat er dan weer haartjes tevoorschijn komen. (Goh, ik zou willen dat mijn nagels ook zo hard groeiden!)

Ik gebruik meestal die goedkope mesjes van LIDL maar nu ik deze van Flamingo scheermesjes gebruik merk ik wat een verschil dat is! De mesjes glijden moeiteloos over mijn huid en ieder haartje wordt pakt. Soms moet ik 2 keer scheren met budgetmesjes, met Flamingo gaat het een stuk sneller (mijn douchesessie duurt dan nog korter!). Het resultaat is werkelijk super, zo glad zijn mijn benen! De ergonomische vorm maakt dat mijn oksels scheren mij ook een stuk makkelijker af gaat, een fluitje van een cent. De grip is ook fijn, door de ribbels minder kans dat hij uit je handen schiet en hij ligt stabiel in de hand.

Review Flamingo Scheermesjes 17 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

Ik hou van budget producten, maar als je deze Flamingo scheermesjes gewend bent wil je eigenlijk niets anders meer. Ook gaan zij langer mee waardoor ze relatief ook weer een stuk zuiniger zijn. Een budget mesje moet ik eigenlijk na ongeveer 3-4 dagen vervangen want dan is hij niet meer scherp. Dan raakt mijn huid geïrriteerd en gaat alles weer jeuken. Met een Flamingo mesje doe ik iets meer dan een week en dan pas vind ik dat hij aan vervanging toe is.

En de kleurtjes zijn helemaal leuk!

Je gezicht scheren…?

Tegenwoordig scheer ik ook af en toe mijn gezicht. Nee, ik krijg geen baard of een sierlijke snor, maar ik zie wel regelmatig wat lelijke donkere haartjes bij mijn bovenlip. Ook aan de zijkant van mijn gezicht, zo bij mijn bakkenbaarden scheer ik graag het pluishaar weg. (En stiekem denk ik dat door het scheren ook je huid sneller vernieuwd. Ik ken geen man die rimpels bij zijn bovenlip heeft). Jij?

Review Flamingo Scheermesjes 19 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

Over Flamingo

Flamingo is een baanbrekend-ontharingsmerk voor vrouwen dat in 2018 is opgericht in de VS en sinds 22 februari 2021 ook in Nederland (bij Etos) verkrijgbaar is. Flamingo biedt premium en bekroonde producten voor het verwijderen van lichaamshaar voor dagelijkse routines en selfcare-rituelen. Hoe deze er ook uitzien. Flamingo biedt ontharingsproducten voor elke routine en helpt een diepere, positievere relatie met ons lichaam en persoonlijke routines te bevorderen.

Het merk heeft in korte tijd meer dan 4 miljoen scheermesjes verkocht. Flamingo heeft 5 belangrijke schoonheidsprijzen gewonnen in de VS; waaronder Allure’s Best in Beauty, Cosmopolitan’s Holy-Grail Beauty Award, Essence’s Best in Black Beauty, Glamour’s Reader’s Choice Award en Self’s Healthy Beauty Award.

Productinformatie & prijzen

Flamingo heeft haar eigen scheermesfabriek in Duitsland en de scheermessen zijn speciaal ontworpen voor de rondingen van vrouwen. Het handvat is ergonomisch ontworpen voor een vrouwenhand met de ideale vorm, grip, gewicht en balans.

Review Flamingo Scheermesjes 21 flamingo Review Flamingo Scheermesjes

Flamingo gelooft in het leveren van producten van de hoogste kwaliteit aan hun klanten tegen de eerlijkste prijs:

  • Pomelo Razor * – 11 euro
  • Taro Razor * – 11 euro
  • Navulling voor scheermesjes – 4 stuks – 13 euro
  • Navulling voor scheermesjes – 8 stuks – 25 euro

* De winkelverpakking bevat 1x scheermesje. 1x mesje met 5 blades. 1x douchehouder.

De producten van Flamingo zijn exclusief te koop bij 413 Etos winkels en via etos.nl.

Wat gebruik jij voor het ontharen? (Wax, scheermesjes, IPL, crème etc.)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
1 jaar geleden

Wat een leuke, vrolijke producten. Ik kende dit merk niet, maar nu wil ik het proberen 🙂

Priscilla
1 jaar geleden

Ik ben hier heel erg benieuwd naar. Mijn huid reageert heel slecht op de meeste scheerproducten, dus ik gebruik al jaren hetzelfde.

Deb
1 jaar geleden

Ik vind de vormgeving alleen al prachtig en zoals je weet heb ik ook met Flamingo’s dus toen ik deze mesjes voor het eerst zag was ik meteen al nieuwsgierig. Ik heb er dan ook een gekocht (wit met rosé goud) en ben er enthousiast over. Alleen werkt het zuignapje niet.. hij knalt steeds naar beneden. Niet zo best voor het mesje dus die droog ik na het douchen eerst en leg ’em daarna in de kast.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik scheer al jaren met de wegwerpmesjes van Gilette. Die bevallen prima en dus kijk ik eigenlijk nooit naar een ander merk. Maar hier heb ik al wel diverse enthousiaste reviews van gelezen. Ik vind ook altijd wel dat je goed het verschil kunt merken tussen echt budget mesjes en iets duurdere mesjes. Vroeger kocht ik wel eens budget mesjes maar daarmee krijg je je benen toch niet zo (makkelijk) glad!

Annette
1 jaar geleden

Ik gebruik altijd de mesjes van de DM omdat – zoals zoveel producten het in Duitsland zoveel goedkoper is dan de scheermesje bij ons. Dit ziet er goed uit en ook de prijs is niet al te gek.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Mooie kleurtjes en klinkt goed. Voor mijn onderbenen gebruik soms zo’n eplleerding en daarna scheren. Haal meestal die Venus mesjes bij de AC-tion. Oksels scheer ik daar ook mee en bovenlip met hars. Heksenhaartjes, soms eentje op mijn kin, brrrrrr. met een pincet. Deze zou ik wel willen proberen maar wacht ff tot ze in de aanbieding zijn.