glycofruit renova pot en serum 1
Anti- aging, Artikelen, Belnatur, Huidverzorging, Merken, Reviews

Review: Glycofruit serum en crème

Exfolieren en hydrateren met Glycofruit

Toen ik “winterjas uittrekken” las, was mijn belangstelling gewekt. Als je ouder wordt moet je je huid een handje gaan helpen. Mijn velletje vernieuwt zich niet meer zo spontaan, dus ik wil alle laagjes oud kwijt en nieuw weer terug.

Belnatur glycofruit gaat mij daarbij helpen!

belnatur glycofruit

 

Ik kreeg van Belnatur het serum en de dagcrème toegestuurd. Wat is exact de Glycofruit lijn van Belnatur? Je hebt producten voor salon- en voor thuisgebruik. Ik kreeg vanzelfsprekend de laatste. Het hele persbericht kan je nog teruglezen als je dat wilt: 
‘Lente-fitness’ voor de verdikte winterhuid dankzij 100% natuurlijke, diepwerkende hydroxyzuren en Papaya-fruitenzymen!

glycofruit belnova

Serum

BELNATUR GLYCOFRUIT SERACTIF is een serum voor thuisgebruik, geschikt voor alle huidtypen. Deze rijke formule hydrateert de droge huid en vermindert de vette glans bij een vette huid. De samenstelling bevat een mix van vijf botanische extracten, te weten bosbes, sinaasappel, citroen, rietsuiker en ahorn suiker, die stuk voor stuk een hoog gehalte aan natuurlijke fruitzuren bevatten. Het serum bevat tevens amandelzuur en salicylzuur (BHA). De toegevoegde mucopolysacchariden zijn suikermoleculen die de vochthoudende substantie in de huid vormen. Deze moleculen kunnen tot wel 1000 keer hun gewicht aan vocht vasthouden en zorgen op die manier voor een goede hydratatie van de huid.

glycofruit seractif

Wat vind ik ervan?

Wat ik als eerste kan concluderen is dat het bomvol fruit zit. Maar dit is natuurlijk geen drankje, de fruitzuren zorgen ervoor dat dode huidcellen optimaal verwijderd worden.

Exfolieren vind ik altijd de stap 2 voor een comlete huidverzorging. De eerste stap is natuurlijk grondig reinigen, daarna doe je je huid een plezier als je nog een stapje verder gaat. Even dat oude laagje zoveel mogelijk verwijderen, zodat alle goede ingrediënten in de daaropvolgende stap hun werk effectiever kunnen doen.

Het flesje en de geur:

Het serum zit in een matglazen flesje met een pompje. Een druppel is meer dan voldoende voor je gezicht. De geur is fris fruitig (hoe kan het ook anders), maar zeker niet overheersend.

Het serum voelt behoorlijk plakkerig aan op de huid. (De suikermoleculen?) Dus het is prettig om daarover een crème aan te opbrengen, dan verdwijnt het weer.

Het resultaat van het serum op mijn hand!

Wat ik heel opvallend vind is dat de huid er direct egaler en meer gehydrateerd uitziet. Bijzonder!

 

glycofruit op hand 1

 

Ik hoef er niet bij te vertellen op welke hand het serum zit, toch?

 

De crème

BELNATUR GLYCOFRUIT RENOVA (met SPF 15) is een intensief exfoliërende en hydraterende huidvernieuwingscrème voor thuisgebruik door de consument. Deze rijke crème op basis van sheabutter en vitamine E is geschikt voor de droge en de gecombineerde huid die neigt naar droog. De formule bevat een mix van vijf botanische extracten te weten bosbes, sinaasappel, citroen, rietsuiker en ahorn suiker. De samenstelling is ook rijk aan natuurlijke fruitzuren (glycolzuur, melkzuur, citroenzuur, appelzuur en wijnsteenzuur) en Exfolactive®. De werkstof Structurine® bevat  witte Lupine-extract. Dit bevordert de synthese van epidermale lipiden en eiwitten, waardoor de samenhang van nieuwe huidcellen wordt verbeterd.

Wat vind ik ervan?

De crème zit in een plastic pot. De geur? Ook heerlijk fris fruitig, en de crème is zachtgroen van kleur.

Deze crème voelt wat vettiger aan dan de gemiddelde dagcrèmes die ik gebruik. Wat voller.

Ik heb beide producten alleen ‘s nachts gebruikt, ondanks de SPF 15 die in de Renova zit. Waarom, zal je denken? De producten gingen ietwat rullen. Of het nu de crème is of het exfoliërende effect, dat durf ik niet te zeggen. Het is natuurlijk ook een heel rijke crème en wat te vettig voor mij als basis voor make-up.

Maar ik zit daar niet mee, iedere crème mag bij mij ook ‘s nachts zijn werk doen!

 

Belnatur renova

 

Eindconclusie:

ik vind dat deze producten mijn huid even lekker oppeppen. Ik zie natuurlijk geen dode huidcellen op mijn kussen liggen maar ik heb het idee dat die grauwsluier nu al een stuk minder is.

Ik vind de 2 crèmes samen een goede combi, zij vullen elkaar perfect aan.

Belnatur Glycofruit is volgens mij ook geschikt voor de meer gevoelige huidjes, een milde manier om die winterjas eraf te halen. Ik zelf zou het liefst de wat meer krachtige salonbehandeling willen ondergaan, maar dat heeft ook met mijn oudere velletje te maken. Die mag wat mij betreft nog pittiger aangepakt worden…

approved by BeautyByBabs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annemieke
Annemieke
6 jaren geleden

Mooie recensie: mijn ervaring in het begin was ook dat het wat ging rullen. Ik breng nu het serum aan en laat dat een paar minuten inwerken: ondertussen bijv. Kopje koffie zetten. Dan breng ik de Renova aan: het gaat dan niet rullen en mijn huid voelt super verzorgd aan.

Melike
6 jaren geleden

Dit ziet er echt goed uit. Ik heb nog steeds een behoorlijk koppig winterhuidje dat niet weg wil. Dit wellicht een goed optie zijn!

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Ik ben momenteel met hetzelfde setje bezig en ik vind ze beiden erg fijn! Vooral de volheid van de crème vind ik erg fijn.
Vind de verpakkingen ook erg fris en fruitig (zowel letterlijk als figuurlijk) om te zien!

Jolanda
6 jaren geleden

Klinkt heel interessant. Ik kende het merk nog niet, maar houd van serums. Wat ik niet zo fijn vind is dat het wat plakkerig aanvoelt. Met een crème erover ben ik bang dat je toch nog dat gevoel ietwat blijft houden.

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden

Dat ziet er goed uit en is het nieuwe scrubben van tegenwoordig zonder srubzout.
Ik moet dit eens nodig zelf testen.