Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!) 9 jay parfum Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)
Artikelen, Parfum

Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)

Ik kreeg een biologische Eau de Parfum van JAY Organic Fragrance toegestuurd en ik had geen idee wat ik mij erbij moest voorstellen. JAY is namelijk 100% biologisch en komt verrassend genoeg ook nog eens uit ons eigen land! In dit artikel lees je er natuurlijk alles over en ik kan al verklappen dat het een lekkere geur is, zeker voor de liefhebbers van bloemige, frisse geuren!

Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!) 11 jay parfum Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)

Biologische producten zijn booming business en steeds meer mensen kijken heel kritisch naar wat ze gebruiken voor de verzorging van hun lichaam. Men wil aantoonbaar zien dat een formule het liefst zo natuurlijk en zuiver mogelijk is qua gebruikte ingrediënten en hun afkomst. Dat dit ook kan voor de geur die je als vrouw gebruikt bewijst JAY, een 100% biologisch parfum dat een cadeau met een bijzonder achterliggend verhaal vormt voor Sinterklaas, Kerst of iemands verjaardag.

‘Groen’ is en blijft anno 2020 een belangrijk issue en het wordt ook steeds belangrijker. Opvallend veel merken ontwikkelen hun cosmeticaproducten op basis van 100% biologische grondstoffen. Producten die je gebruikt en aanbrengt op de huid, moet je bij wijze van spreken bijna kunnen eten. Een steeds groter wordende groep consumenten die duurzaam leeft, pakt vaker de fiets en ook in het boodschappenkarretje is de keuze voor ‘bio’ niet hip maar heel ‘logisch’. Natuurlijke parfums worden dan ook steeds populairder en de vraag ernaar neemt sterk toe.

JAY Organic Fragrance

Het 100% biologische Eau de Parfum van JAY Organic Fragrance is een verfijnd en chique parfum voor vrouwen met een verleidelijke bloemengeur. De biologische alcohol in dit unieke parfum is afkomstig uit granen en ook de bloemmelange is 100% van biologische kweek. De bladeren van de bloemen worden koud geperst. Op deze wijze wordt de etherische olie gewonnen. Deze wordt verdund met water en alcohol. Dit zorgt voor een rijke en intense geurbeleving.

Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!) 13 jay parfum Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)

De geuropbouw

JAY Organic Eau de Parfum opent met frisse  en sprankelende topnoten van fruitige Sinaasappel, Framboos en Neroli. Het hart ontluikt een weelderig boeket van Sinaasappelbloesem, Jasmijn en Gardenia, hetgeen zorgt voor een ultiem vrouwelijke en verleidelijke indruk. De basis is geraffineerd, sensueel en warm dankzij geurnoten van honing, patchouli en zoete noten.De biologische alcohol in de parfum is afkomstig uit granen en ook de bloemmelange is van biologische kweek. De bladeren van de bloemen worden koud geperst. Op deze wijze wordt de etherische olie gewonnen. Deze wordt verdund met water en alcohol. Dit geeft een heerlijke intense geur beleving.

 Over het ontstaan van JAY, made in Amsterdam!

JAY Organic Eau de Parfum is made in… Amsterdam! Dit bijzondere parfum is bedacht door een moeder en dochter die beiden een bovengemiddeld ontwikkelde reukzin hebben. De moeder komt uit de parfumeriewereld en had letterlijk een ‘neus’ voor geuren. Dit talent had haar dochter Jay, naar wie het eau de parfum is genoemd, ook en beiden droomden ervan om ooit een natuurlijke parfumlijn te laten ontwikkelen. In samenwerking met het bedrijf Vedax International B.V. werd JAY Organic ontwikkeld.

Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!) 15 jay parfum Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)

100% Biologisch als voornaamste uitgangspunt

Het was aanvankelijk een enorme zoektocht naar de juiste formule voor JAY Eau de Parfum, omdat het een 100% biologisch parfum moest zijn. Er is veel tijd in gestoken om de juiste mix qua ingrediënten te vinden en een geschikt laboratorium dat een 100% biologisch parfum kon garanderen en ontwikkelen. Veel laboratoria op dit gebied waren in de meeste gevallen gericht op chemische ingrediënten, en dat was nou precies wat ze niet wilden. Uiteindelijk werd ook de juiste producent gevonden en zag JAY Organic Eau de Parfum het levenslicht. Het werd bewust een eau de parfum omdat deze qua sillage* veel krachtiger is dan een eau de toilette en daardoor de draagster heel langdurig voorziet van een onweerstaanbaar parfum.

* De sillage van een geur wordt mede bepaald door de gebruikte parfumingrediënten en de mate waarin degene die deze geur draagt ermee omhuld wordt.

Wat vind ik van de geur?

Het is een lekkere frisse geur, een geur voor alledag. Hij is in het begin wel behoorlijk sterk en dat bevalt mij prima, want ik hou wel van een beetje een pittige “afdronk” ofwel die “oemph” factor zoals ik dat vaker beschrijf. Na een minuut of 5 meen ik jasmijn of gardenia te ruiken (in ieder geval heel bloemig) en daarna ontdek ik de geur van de zoete honing. Als er in een beautyproduct honing zit vind ik het eerlijk gezegd nooit zo lekker ruiken, die geur gaat mij op een bepaald moment tegenstaan. Maar in deze eau de parfum vind ik dat vleugje honing wel weer lekker ruiken en na lang snuffelen meen ik zelfs patchouli te ontdekken. Daar hou ik van!

De fles van glas heeft een mooie en strakke uitstraling en ligt door de rechthoekige vorm ook lekker in de hand.

Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!) 17 jay parfum Review JAY Organic Eau de Parfum! (En Win!)

Win!

Ik kreeg drie flesjes toegestuurd, waaronder 1 flacon voor in je tas. En die ga ik verloten!

Wat moet je ervoor doen:

Heel simpel, laat een reactie achter dat je meedoet. Ik zal deze winactie ook delen op Instagram en je vrienden taggen etc is prima, als je maar hier op mijn blog vermeld dat je meedoet. Is voor mij ook overzichtelijker.

Volgende week kies ik de winnaar en die krijgt van mij een mailtje voor de adresgegevens.

Eindconclusie

Ik ben blij verrast door deze organic eau de parfum, zeker omdat ik bloemige geuren eigenlijk niet zo bij mij vind passen maar deze mag er zeker zijn!  (Ik hou meer van zware en zwoele geuren zoals La Nuit Trésor).

Hoe langer ik hem draag hoe lekkerder de geur wordt en hij blijft ook nog eens lang hangen. Een fijne ontdekking, ik ga hem dagelijks gebruiken!

‘Bio’ voor de geur die je draagt? Heel ‘logisch’ met JAY Organic Eau de Parfum! 

Een succes verzekerd-cadeau!

JAY Organic Eau de Parfum vlekt niet op kleding en irriteert de huid niet dankzij de milde, natuurlijke samenstelling. Naast de grote flacon van 50 ml is er de 30 ml, alsmede een handige tasverstuiver van 10 ml. Jay staat garant voor een eigentijds, biologisch succes verzekerd-cadeau in de schoen dankzij de Sint, onder de kerstboom namens Santa of als verjaardagscadeau.

Distributie, adviesverkoopprijzen en meer informatie:

De producten van JAY worden gedistribueerd door VEDAX International B.V. uit Deventer.

Advies verkoopprijzen:

  • JAY Organic Eau de Parfum € 15,95/10 ml – € 24,95/30 ml – € 44,95/50 ml

De producten van JAY Organic zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen/parfumerieën en via: www.vedax.nl

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Marieke
Marieke
1 jaar geleden

Maakt me nieuwschierig! Lijkt me een lekker geurtje, ik waag graag een kans😍

Jolijn
Jolijn
1 jaar geleden

Heel leuk, ik maak graag kans!

Tineleke
Tineleke
1 jaar geleden

. . 🌼❤️🌸Dag Babs🌸❤️🌼 . Nou heeft het even geduurd maar ik had wat te schrijven hier….Want ja, voor zò een mooie prijs doe ik graag een extra inspanning. Ik heb er een ludieke twist aan gegeven 😍..Dit is dus mijn creatieve bijdrage voor jou: een Jay-parfumgedicht🤞🏻⤵️ . Ik wil ruiken als de beste, elk parfum wil ik wel testen 🌸 ‘n couturejurk kan ‘k niet betalen dus ‘n geurtje wil ‘k wel halen 🌺 Een sensuele geur, flacon in mooie kleur 🤩 niet te zwoel maar ook niet zoet, dit parfum ruikt reuzegoed!🧼 Het zou mijn wens vervullen, me… Lees verder »

Deb
1 jaar geleden

Klinkt als een geur voor mij, mooi dat ie natuurlijk is. En hij komt ook nog eens uit Amsterdam. La Nuit Trésor heb ik ook, maar laat ik meestal in de kast liggen (maar misschien pak ik ’em er vanavond wel bij speciaal voor Halloween) omdat ik meestal voor lichtere geuren kies zoals de laatste tijd veel voor Amazing Grace van Philosophy die is poederig en bloemig. Je hebt me in ieder geval benieuwd gemaakt dus ik doe zeker mee aan je winactie!

Elice
Elice
1 jaar geleden

Wat een superleuke winactie! Lijkt me heel tof om deze geur te winnen en uit te proberen!

Marian B
Marian B
1 jaar geleden

Het maakt me erg nieuwsgierig! Het klinkt in ieder geval erg lekker. Ik laat me graag verrassen met een biologisch parfum.

Ellen
1 jaar geleden

Wat interessant om te lezen! Ben zelf veel bezig met natuurlijke huidverzorging zonder schadelijke stoffen. Mijn parfum is bijna op en zat er net over na te denken hoe kan ik parfum vervangen door iets ‘groeners’. Nou zo dus! Leuk ook dat het een Nederlands merk is!

Last edited 1 jaar geleden by BeautyByBabs
Ingrid
Ingrid
1 jaar geleden

Klinkt heel lekker. Parfums waren eerst allemaal natuurlijk, totdat ze synthetische parfums ontwikkelden die goedkoper waren. Ben erg benieuwd naar deze geur, klinkt in ieder geval erg lekker.

Petra
1 jaar geleden

Bloemig, fris en sinaasappelbloesem, klinkt helemaal iets voor mij! Benieuwd naar de geur van deze!

Sonja
Sonja
1 jaar geleden

Ik ben benieuwd!! Zoals je het beschrijft is het mijn geuren pallet.