colors to cover kruidvat 1
Artikelen, Haarverzorging, Kruidvat huismerk, Merken, Reviews

Review- Kruidvat Colors to Cover, weg met die grijze uitgroei!

Spray, cover & go! Kruidvat lanceert Colors to Cover, dé oplossing om je (grijze) uitgroei tijdelijk te camoufleren. Ideaal voor een last minute check en touch up op weg naar een feestje, lunch met vriendinnen of belangrijke afspraak. De spray heeft een speciaal opzetstuk voor een snel en perfect kleurresultaat.

colors to cover kruidvat

 

Cover it up!

Breng de Colors to Cover aan op droog haar en spray op ongeveer 20-30cm afstand van de haarwortels voor een mooie, natuurlijke look. Het product droogt snel, is uitwasbaar en niet schadelijk voor het haar. Na gebruik kun je je haar in het gewenste model stylen.

De Kruidvat Uitgoeisprays Colors to Cover zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurnuances:

  • ‘Donker Blond’ (7-9) voor goud- en honingtinten;
  • ‘Midden Bruin’ (5-7) voor chocolade- en cappuccinotinten
  • ‘Donker Bruin’ (4-5) voor natuur- en kastanjetinten.

colors to cover range

 

Ik kreeg 2 flacons toegestuurd namelijk  “Midden Bruin” en “Donker Bruin”. Nu kon ik ook mooi vergelijken welk kleur het best met mijn haar ging matchen!

 

De test

Ik heb eerst wat  op een wit vel papier gespoten, zodat jullie ook goed de kleuren kunnen zien. Ik had eerst  verwacht dat de  kleur “Midden Bruin” wat meer naar rood zou neigen maar dat valt reuze mee. Hij is wel wat warmer dan de donkerbruine variant.

colors to cover

 

kleuren colors to cover

 

 

Het opspuiten op mijn haar lukte redelijk, maar ik denk dat als een ander het doet het beter verdeeld zal zitten. Op de foto’s zag ik pas dat ik nogal wat haartjes gemist had. (Ik ben vreselijk zuinig met mijn producten)

 

Midden Bruin (5-7) voor chocolade- en cappuccinotinten

middenbruin colors to cover kruidvat

Voor en na…

 

Donker Bruin (4-5) voor natuur- en kastanjetinten

donkerbruin haar colors to cover kruidvat

Grappig om te zien dat beide tinten eigenlijk goed matchen. In de zon (die dag was het licht anders) is mijn haar heel rood, op deze foto’s zie je dat in de schaduw mijn haar er weer veel donkerder eruitziet.

(wat zijn grijze haren toch weerbarstig, ze staan altijd recht overeind )

Prima resultaat!

De kleuren pakken goed, mijn haar voelde wel wat stugger aan op die plekken waar de Color to Cover zat. Je moet niet direct na het opspuiten met je handen in je haar gaan zitten want de kans is groot dat je handen dan ook (tijdelijk) een kleurtje krijgen. Later op de dag (ik heb mijn haar dan een aantal keer geborsteld) zit de kleur er nog goed op/in en geeft dan ook minder af.

 

Het uitspoelen gaat goed, maar niet super snel. Je moet je haar toch wel even lekker wassen met shampoo wil alles er weer uit gaan. Ik zie dat als een pluspunt, want mocht je een regenbuitje tegenkomen, dan wil je ook weer niet dat er bruine vloeistof over je voorhoofd of nek druppelt!

 

Conclusie:

Ideale camouflagespray voor uitgroei en het dekt grijze haren zeker heel goed. Handig als je geen tijd hebt om je haar uitgebreid te verven en zeker ook ideaal als je vet haar hebt. Zoals ik al eerder zei, na het sprayen voelt je haar steviger en droger aan.

Het Kruidvat is wat mij betreft geslaagd met deze camouflagespray. Handig!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kruidvat Uitgroeisprays Colors to Cover kosten €3,99 en zijn verkrijgbaar bij alle Kruidvat-filialen en via www.kruidvat.nl.

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heleen
Heleen
2 jaren geleden

Kruitvatmerk nog niet geprobeerd wel l’oreal. Ik heb een boblijn met midden scheiding en vind het ideaal spul.

Ik ga nu een week later naar de kapper om uitgroei bij te laten kleuren door l’oreal.

Ik ga met mijn hoofd naar voren, schudt het busje en spuit het op de scheiding, afstand ca 15 centimeter. Heb nog geen spetters op gezicht, handen of kleren gehad. Na het sprayen kan je beetje haarlak over het gesprayde gebruiken.

Als ik naar de kapper ga hoef ik het er niet uit te wassen, de verf pakt gewoon als anders.

Anneke van der Hoeven
Anneke van der Hoeven
3 jaren geleden

Als ik na gebruik van colors to cover van het Kruidvat na een paar dagen mijn haar wil verven, kan dat zonder eerst uit te spoelen?

Sonja
5 jaren geleden

Hmmmmm, ik ben denk ik te kritisch! Dit zou niet mijn ding zijn. Denk vroeger te vaak met Carnaval haarspray gebruikt 😜
Maar moet wel zeggen dat het een tijdelijke oplossing kan zijn voor dat ene feestje!

Donna
5 jaren geleden

Het doet me een beetje denken aan droogshampoo in de kleur van je haar!

Irene
5 jaren geleden

Wat een mooi resultaat. Lijkt me een erg handig product voor zo’n prijsje!

Annette
5 jaren geleden

Is het een beetje droogshampoo effect? maar dan met een kleurtje? best handig. Ik moet ook weer kleuren zie ook weer genoeg grijs verschijnen 🙂

Charel
5 jaren geleden

Bizar om zoiets te zien! Fijn dat het werkt! Als je echt nood hebt is dit best fijn!

Jolanda
5 jaren geleden

Mooi resultaat! Ik ben met dergelijke producten altijd bang dat het gaat jeuken.

Deb
5 jaren geleden

Jouw review komt precies op tijd! Mijn L’Oréal Magic Retouch is vandaag op gegaan! Ik denk dat midden bruin bij mij het beste past. Van L’Oreal heb ik donkerblond maar op de foto te zien is de Kruidvat versie wel erg blond. Handig dat je de kleuren swatched op papier, zo zie je de kleur tenminste goed. Wat ik wel minder vind aan dit spul is dat het op je handen komt (is geen ontkomen aan) en het spul van L’Oréal krijg je er lastig af. Ook spettert het. Ik heb helaas al verschillende spatjes op mijn kleding (kwam ik… Lees verder »

Deb
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik kwam er helaas pas later achter dat er spetters op mijn witte shirts gekomen waren. Echt balen. Sindsdien ben ik een stuk voorzichtiger geworden. 😅

chucky1012
5 jaren geleden

Wat is het verschil zeer goed te zien.
Zou er ook 1 zijn voor zwarte kapsels?