jane iredale petal
Artikelen, Make-up, Oogschaduw, Reviews, Wenkbrauwen

Review- Make-up van jane iredale

Hi make-up lovers! Ik mocht 2 producten reviewen van jane iredale, namelijk de Smooth Affair® For Eyes en de Retractable Brow Pencil. Dit is mijn eerste kennismaking met jane iredale en ik ben onder de indruk van een van de twee producten. De ander vind ik wat minder, maar daarover later meer.

jane iredale 1

Retractable Brow Pencil Dark Brunette

Ik was heel blij dat ik deze toegestuurd kreeg. Mijn wenkbrauwen zullen waarschijnlijk een van mijn hangovers blijven totdat er permanente make-up (PMU) op gaat,.

Ik ben nog steeds geobsedeerd door mooie, volle wenkbrauwen of mensen die gewoon haartjes kunnen tekenen zonder dat het er over de top uitziet, maar heel natuurlijk. Gaat het mij nu lukken?

jane iredale Retractable Brow Pencil

 

Wat belooft de Retractable Brow Pencil?

 

  • Vult en definieert de wenkbrauwen op een vakkundige manier met de uiterst fijne uitschuifbare precisiepunt vam 1,7 mm, waarmee je precieze fijne lijntjes creëert
  • Een handig borsteltje aan de andere zijde om te shapen, te vervagen en te verzorgen.
  • Langhoudende waterproof formule die blijft zitten en niet uitloopt.
  • Beschikbaar in drie kleuren die een medium dekking bieden en die één worden met de natuurlijke haarkleur.

 

Wat vind ik van dit potlood?

Er zit een heel fijn puntje aan, mooi! Je draait aan de huls en zo komt het potloodje tevoorschijn en vice versa. als je klaar bent met tekenen draai je hem naar binnen. Voordeel is dat je nooit bang hoeft te zijn dat de punt per ongeluk in je tas afbreekt. (En ik ben een ramp met een puntenslijper, potloden breken constant af en dan blijft er een triest stompje over).

jane iredale Retractable Brow Pencil

Zo zie je goed hoe de kleur eruit ziet.

 

Dark brunette lijkt ietsiepietsie te donker. voor mij. Ik denk dat ik misschien beter de brunette versie kan gaan kopen, als deze niet te wam, te rood is. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit! Hij blijft ook  de hele dag mooi zitten.

 

Ik had ongeveer op hetzelfde moment de micro brow pencil van NYX bij Douglas besteld. Daar had ik al een tijdje mijn zinnen op gezet. Volgens veel bloggers de perfecte dupe van Anastasia’s brow wiz. Er volgt nog een review, maar ik vind dit potlood van jane iredale veel fijner! (De micro brow pencil heeft een hardere punt en werkt een stuk minder prettig voor mij)

wenkbrauwpotlood jane iredale

De prijs moest ik even opzoeken, want de Retractable Brow Pencil  is pas  in september verkrijgbaar. Tussen de €17 en €20 is wat ik erover heb kunnen vinden. Ik gok op €19,95

…..

Smooth Affair® For Eyes in de kleur petal

 

jane iredale Smooth Affair® For Eyes

  • Creëer een frisse, egale en super lang houdende ooglook!
  • Veelzijdige crème poeder formule die kan worden gebruikt als oogschaduw/primer, of als basis onder elk andere oogschaduw.
  • Innoverende Smooth Affair® formule bereidt de oogleden voor zodat oogmake-up gemakkelijker kan worden aangebracht en langer blijft zitten.
  • Vermindert fijne lijntjes zodat je ogen er de hele dag fris blijven uitzien.
  • De combinatie van glyceriden van kokos en minerale poeders resulteert in schitterende chique kleuren die afzonderlijk kunnen worden gebruikt of samen met de PurePressed®  Eyeshadow.
  • Verkrijgbaar in zes veelzijdige, boterzachte kleuren.

 

Wat vind ik ervan?

Boterzacht klopt helemaal. Vermindert fijne lijntjes… moeilijk te zien bij mij. Het traject fijne lijntjes ben ik allang gepasseerd, diepere rimpels zijn niet op te vullen. Behalve met fillers natuurlijk.

 

Het ziet er prachtig uit, zacht met een mooi glansje. Ik heb wel een minpuntje… Het gaat in mijn crease zitten. en niet zo een beetje ook. Dus ik moet het alleen op mijn bewegende ooglid smeren en niet hoger gaan.

Oké, dat is te doen. Maar is het een goede primer? Want je ziet er natuurlijk weinig van bij mij. (overhangende oogleden)

jane iredale Smooth Affair® For Eyes

 

Nee, ook als primer vind ik hem ook ietwat tegenvallen. Ik vind mijn oogschaduw niet mooier met deze primer en het  blijft niet langer op zijn plek zitten Daar is deze primer volgens mij te romig, te vettig voor.

Ik heb van MAC een paintpot (in een tube weliswaar) en die blijft er muurvast op zitten. Bij een primer verwacht ik ook echt dat het wat toevoegt aan de houdbaarheid van de oogschaduw die je gebruikt. Of dat oogschaduw intenser van kleur wordt en van beide heb ik helaas niets gemerkt.

Ben ik te veeleisend? Nee hoor, gezien de prijs vind ik het behoorlijk duur (€35) Het is een potje van glas met een inhoud van 3,75 gram.

 

Conclusie:

Het wenkbrauwpotlood is een toppertje. Je kan goed kale plekjes in je wenkbrauw ermee opvullen en het potloodje is perfect qua hardheid! Echt extra haartjes/streepjes tekenen lukt mij maar niet… volgens mij ligt dat aan mijn huid, ik weet het bijna zeker..

De primer/oogschaduw is jammer genoeg niet zo een succes voor mij. Hij ziet er wel prachtig uit, dat wel. Wellicht kan ik hem beter gebruiken als highlighter of blush.

Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar, zie mijn persbericht over jane iredale Fall Collection.

Kennen jullie de make-up van jane iredale?

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
Deb
5 jaren geleden

Het brow pencil ziet er goed uit. Mooi resultaat ook, je brows zien er heerlijk ‘on fleak’ uit. Ik kende dit merk, tot jouw review (dus ik heb weer iets geleerd), nog niet.

Claudia
5 jaren geleden

Ik kende het merk nog niet! Ik vind de kleur van de potlood niet te donker. Staat je heel goed. En perfect geshaped wenkbrauwen. Jammer dat de primer wat tegenvalt!

Claudia
5 jaren geleden

Ik kende het merk nog niet! En ik vind de kleur je erg mooi staat! Perfect geshaped wenkbrauwen! Jammer dat de primer wat tegenvalt!

Jolanda
5 jaren geleden

Leuke review! Ik ken het merk wel, maar heb er zelf nog nooit mee gewerkt. Nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt

Annette
5 jaren geleden

Ik heb (nog) niets van dit merk maar vind het er wel allemaal mooi uitzien. De lipsticks lijken mij wel fijn.

Yust
5 jaren geleden

Ergens in wandelgangen wel van haar gehoord. Echter ik beken dat ik me daar ook niet verder in verdiept heb. Mooie review Babs, en je wenkies zijn weer top!

Yvonne
5 jaren geleden

Ja die Paint Peintures is een toppertje inderdaad. Mooie producten wel van Jane.

Melike
5 jaren geleden

Ik ken dit merk nog niet zo goed. Super leuk om er eens iets over te lezen. Ik vind het potlood er heel mooi uit zien op je foto. Niet te donker eigenlijk, volgens mij kan je dat best hebben;) Jammer dat de oogschaduw/primer tegenvalt. Als ik de kleur zo zie denk ik dat je idee als highlighter helemaal zo gek nog niet is. Hij lijkt daar wel heel mooi voor!

DisneyChicks.nl
5 jaren geleden

Wat leuk, een nieuw merk wat ik nog niet ken! Het wenkbrauwpotloodje lijkt mij erg fijn om in huis te hebben.

Mariska
5 jaren geleden

Ja Paint Pot is echt heilig voor mij 😛 Jammer van die primer/oogschaduw, maar dat wenkbrauwpotloodje is wel goed nieuws 😀