Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 9 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo
Artikelen, Haarverzorging, Reviews

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Onlangs plaatste ik het persbericht van Africa Organics hair care en vertelde ik jullie dat ik 2 shampoos uit deze lijn ging testen. De Marula shampoo en de Boabab shampoo. Het mooie van deze lijn is dat de formules 100% natuurlijk zijn en heel mild voor haar en hoofdhuid. Alle shampoos en conditioners bevatten geen siliconen of synthetische polymeren. Lees je mee wat ik ervan vind?

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 11 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

De formules zijn 100% natuurlijk, uiterst mild voor haar en hoofdhuid en bevatten geen conserveringsmiddelen. Omdat de shampoos en conditioners geen siliconen en synthetische polymeren bevatten, schuimen zij minder intensief dan we gewend zijn. Het kost ook iets langer om de textuur uit te spoelen.

Certified Organic

Africa Organics is gecertificeerd biologisch door EcoCert, een van de strengste keurmerken voor biologische cosmetica. EcoCert voert jaarlijks controle uit op zowel het productieproces, de grondstoffen en hun herkomst als de verpakkingen.

Vegan & Cruelty-Free

Alle producten vegan en daardoor geheel vrij van dierlijke grondstoffen. Zowel de eindproducten als alle grondstoffen die gebruikt worden zijn nooit getest op dieren. Africa Organics is internationaal PETA approved.

Marula Shampoo: vederlichte formule voor normaal tot vet haar

De Marula shampoo is gebaseerd op Marula-olie uit de zaden van de Marulavrucht. Het heeft een lichte textuur die je haar verzorgt maar ook versterkt waardoor het minder snel afbreekt. De Rooibosextract (anti-oxidant) zorgt ervoor dat je haar en  hoofdhuid wordt beschermd tegen schade van buitenaf.

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 13 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Wat vind ik ervan?

De shampoos komen in een flacon/tube met een dop die je naar beneden moet indrukken waardoor er een opening ontstaat waaruit de shampoo komt. De geur is heel apart, een beetje noot-achtig met een vleugje munt waardoor de geur wat frisser wordt. Zoals gezegd schuimen deze shampoos nauwelijks en dat is in het begin altijd even wennen. Ook kost het wat meer tijd om de shampoo uit te spoelen maar je moet alle shampoos natuurlijk goed uitspoelen dus vind ik dat geen punt.

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 15 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Resultaat

Mijn haar is na de wasbeurt weer lekker schoon en voelt wat stugger aan dan als je een shampoo met siliconen zou gebruiken. Nu heb ik vrij dik haar en leek het eerst lastig om het te kammen en in model te brengen maar dat viel 100% mee.

Ik was namelijk stiekem geneigd om toch een conditioner te pakken maar die heb ik bewust niet gebruikt. Mijn haar is zoals jullie weten een stuk korter en compacter, maar aan de voorkant heb ik nog steeds een lange lok. Zo een zogenaamde side swept bang, een zoekwoord wat ik vaak op YouTube invoer als ik wil weten hoe je die kan knippen of mooi kan föhnen. Welnu, de haarborstel ging ook met gemak door die side swept bangs en ik gebruik voor mijn natte haar altijd eerst mijn Tangle Teezer.  Ondanks het stugge gevoel dus geen klitten in mijn haar. Top!

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 17 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Mijn haar was ook makkelijk te föhnen en in model te brengen zonder dat ik een mousse nodig had. Zo heerlijk, ik hoef mijn pixie cut in principe nooit meer te föhnen, het droogt razendsnel en zit direct goed!

Consumentenadviesprijs: € 13,- (210ml)

Baobab Shampoo: verzacht en verzorgt droog en beschadigd haar

De Baobab shampoo is ideaal voor droog, beschadigd en gestrest haar. De shampoo verzacht en verzorgt het haar direct en geeft het weer een gezonde glans dankzij Baobab en Inuline. Marula-olie zorgt ervoor dat het haar sterk wordt en niet uitdroogt. Baobab shampoo kan ook worden gebruikt als 2-in-1 shampoo & conditioner voor normaal haar.

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 19 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Wat vind ik ervan?

Net als de Marula shampoo vind ik ook deze shampoo heel fijn! Mijn haar voelt ietsje zachter aan dan bij de Boabab shampoo en is ook makkelijk in model te brengen. De verkwikkende geur van sinaasappel maakt dat hij ook heel lekker ruikt!

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 21 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Beide shampoos bevallen mij prima, mijn haar voelt sterker aan en ik heb zelfs het idee dat er minder haren in mijn haarborstel achterblijven (ook rekening houdend dat ik nu kort haar heb, dan valt het natuurlijk ook minder op). Ik mis de siliconen helemaal niet, al heb ik ook geen bezwaar als deze er wel in zouden zitten. Voor de mensen die siliconen juist willen vermijden zijn deze shampoo’s zeker het overwegen waard!

Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo 23 marula shampoo Review Marula Shampoo & Baobab Shampoo

Consumentenadviesprijs: € 13,- (210ml)

Voor productinformatie, consumentenadviesprijzen en verkrijgbaarheid: Africaorganics.nl

Vermijd jij liever siliconen of vind je het geen probleem?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Ik heb zelf ook de shampoo en conditioner van Baobab ontvangen en ik ben er heel blij mee. Momenteel heb ik veel last van een geïrriteerde hoofdhuid en deze producten voelen zowel op mijn hoofdhuid als haren heel fijn aan. Ik ervaar dat iets stuggere haar na het wassen wel (noem het altijd ‘squeeky clean’ 😉 maar ik gebruik ook de conditioner en dat werkt heel fijn.

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

De shampoo met de sinaasappel spreekt mij erg aan vooral om de geur. Gebruik al sinds 204 Mediceuticals van de kapper omdat ik destijds heel veel last had van haaruitval. Gebruik dat nu nog steeds omdat de shampoo wel bevalt maar de geur wat “medisch” is. Een mens (en zeker ik) wil ook wel eens een lekker ruikende shampoo. Fijn en duidelijk review overigens!

Annette
2 jaren geleden

Ik heb ook geen problemen met siliconen in shampoo, aangezien ik altijd enorm last heb van klitten heb ik het soms liever met dan zonder maar de shampoo’s van de DM zijn ook over het algemeen siliconen vrij 🙂 Ik heb nu ook een shampoo die minder schuimt en wat lastiger uit te spoelen is, ik merk wel dat het mijn geduld een beetje op de proef stelt haha

bychristiana
2 jaren geleden

In principe probeerde ik siliconen wel te vermijden. Ik ben echter laatst toch haarverzorging met siliconen gaan gebruiken (van Maria Nila) en aangezien ik helemaal niet merk dat mijn haar nu opeens weer sneller vet wordt (wat de reden was voor de overstap naar natuurlijke shampoo en conditioner) blijf ik ze heerlijk gebruiken;-)