Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 9 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)
Artikelen, Bad & Douche, Huidverzorging, Merken, Reviews, Rituals

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

In februari liet ik aan jullie zien wat ik allemaal voor mijn verjaardag had gekregen. Ik kreeg een badjas en een giftset van Rituals. Ik ben dol op Rituals en vaak heb ik het over douchefoams die voor mij de “oemph beleving” moeten hebben wil ik ze een 10 geven. Nou, Rituals is voor mij een merk met “OEMPH”, in hoofdletters dus! Ik laat jullie de zalige Hammam producten  zien die in de giftset zaten. Kijk je mee?

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 11 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

The Ritual of Hammam

The Ritual of Hammam stelt een van de oudste reinigingstradities ter wereld centraal. In het Oosten wordt de authentieke stoombadervaring, genaamd Hammam, al eeuwenlang gebruikt voor een grondige zuivering van zowel lichaam als geest. Deze eeuwenoude traditie inspireerde ons om een collectie te ontwikkelen die tegemoetkomt aan de behoeften van nu. Sluit je ogen en ervaar de warmte van je eigen Oosterse wellnessceremonie.

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 13 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

De giftset die ik kreeg bestaat uit 5 producten:

  • Hammam Handwash 300ml
  • Hammam Foaming Shower Gel 200ml
  • Hammam Hot Scrub 125g
  • Hammam Body Cream 70ml

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 15 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Handwash 

Geniet van een zuiverende en verfrissende sensatie met deze handzeep van The Ritual of Hammam. Deze zeepvrije formule is verrijkt met de authentieke hammam-geur van eucalyptus en rozemarijn en hydrateert en beschermt je handen tijdens het wassen. In combinatie met de handbalsem uit dezelfde collectie heb je een stijlvolle set voor op een van onze luxe trays.

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 17 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Eucalyptus: De eucalyptus is een aromatische boom. De eucalyptusolie staat bekend om zijn verkwikkende en frisse geur.

Aan eucalyptus wordt een helende werking toegeschreven. Eucalyptus werkt stimulerend op lichaam en geest. De olie wordt in de Arabische en Turkse badhuizen (hammams) gebruikt in water- en stoombaden. Daarnaast wordt het gebruikt voor de luchtwegen door middel van inhaleren.

Rozemarijn: De essentiële oliën van rozemarijn worden gebruikt om hun aromatische geur en hun revitaliserende en verwarmende werking. Het kalmeert en ondersteunt het herstellend vermogen van je huid.

Wat vind ik ervan?

Een heerlijk geurende handwash. Als je je handen ermee wast (en nu doen wij dat vast allemaal vaker!), dan ruikt je badkamer heerlijk naar de geur van eucalyptus en rozemarijn. De (plastic) flacon ziet er ook nog eens mooi uit in je badkamer.

Foaming Shower Gel

Doucheschuim op basis van verfrissende eucalyptus en revitaliserende rozemarijn. Kan niet missen natuurlijk…

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 19 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Wat vind ik ervan?

Wat een z-a-l-i-g-e geur! The real “oemph” sensation! De eerste keer vond ik dat er maar weinig uit de bus kwam, dus pompte ik lekker een hand vol met het goedje… Het ziet er in eerste instantie niet uit als schuim maar het is waterig van substantie. Maar zodra het op je huid komt onder de douche wordt het plots een berg met romig schuim! Omdat het dan in contact komt met water. Het romige schuim blijft ook langer op je lijf zitten dan andere douchefoams die ik ken en spoelt niet direct door het putje. Tip: heb je een date en ga je samen onder de douche, zet deze dan maar klaar. 😉 Succes gegarandeerd!

Hammam Hot Scrub

Voedende bodyscrub op basis van zuiverend zeezout met verwarmende gember en verfrissende eucalyptus. Een intens zuiverend en voedend scrubeffect waar je huid heerlijk van gaat tintelen. Na het scrubben voelt je huid heerlijk zacht en fris aan, en ervaar je een warme sensatie die onmiddellijk je vermoeidheid reduceert. Reduceert direct vermoeidheid en verbetert je stemming.

Bevat gember en eucalyptus: In de Oosterse geneeskunde wordt gember aanbevolen vanwege de verwarmende eigenschappen en het stimulerende effect op de bloedsomloop. Volgens de Chinese cultuur bevat gember Yang-energie die het lichaam verwarmt.

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 21 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Wat vind ik ervan?

Hou je van scrubs met een heel grove korrel dan zit je zeker goed met deze van Rituals. Er is wel een klein nadeel, het verdelen gaat wat lastiger. Voordat je het weet vallen wat korrels op de vloer wat natuurlijk zonde is. De tip die Rituals geeft vind ik heel slim bedacht. Je brengt de scrub aan over de zwarte zeep van The Ritual of Hammam en ik denk dat het dan meer kleefkracht krijgt.

De geur is natuurlijk helemaal Hammam en tijdens het scrubben voel je de warmte door de gember. Mijn huidje is daarna zijdezacht.

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 23 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Die zwarte zeep wil ik binnenkort gaan kopen, die lijkt mij ook top!

Hammam Body Cream

Zuiver en verfris je huid met deze bodycrème van The Ritual of Hammam. Door de revitaliserende geur van eucalyptus en rozemarijn lijkt het wel een authentiek Turks stoombad, maar dan comfortabel in je eigen huis. Deze rijke bodycrème voedt en verzacht je huid met een heerlijke geur.

Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!) 25 rituals Review Rituals Hammam Giftset (Ja, die ik voor mijn verjaardag kreeg!)

Wat vind ik ervan?

De body cream die in de giftset zit is in een tube van 70ml en is de kleinere versie van de pot (220ml). Ideaal voor mensen die niet van crèmes in potten houden vanwege de hygiëne of voor onderweg. Zelf ben ik dol op grote potten met dit soort romige crèmes, om lekker een dikke klodder op te lepelen met mijn vingers en dan smeren maar! Het uitlepelen komt vast nog uit mijn kinderjaren; ik mocht altijd de kom uitlikken waarin het beslag van een cake zat. En inderdaad, dan schraapte ik hem helemaal uit met mijn kleine handjes. (En nooit ziek van geworden, wel dikker ;))

Vaker naar Rituals!

De douchefoam is bijna op (snik) maar het smaakt absoluut naar meer. Toch best lang mee gedaan, vanaf 12 februari tot het moment van schrijven en dat is op 5 maart. (Ik vermoed dat zoonlief hem ook gebruikt heeft)

Heerlijk om weer eens wat van Rituals in huis te hebben, ik geniet er nog steeds van!

Welke lijn van Rituals kunnen jullie mij nog meer aanraden?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
2 jaren geleden

Dit is één van de lekkerste Rituals lijnen 🙂 Volgens mijn dochter (zij is de Rituals fan hier in huis) zijn de witte en oranje lijnen ook top x

Mariska Rietveld
2 jaren geleden

Prachtige set! Ik kan niet door het scherm heen ruiken, maar geloof dat het met de geur wel goed zit 😀

Deb
2 jaren geleden

Jij bent inderdaad gek op eucalyptus dus dit is helemaal jouw lijn! Dit is ook de favoriete lijn van mijn man, hij is vooral dol op de shower gel. Die krijgt hij standaard met Vaderdag en Kerst en als ie op is koopt ie ’em zelf hihi. Hij moet altijd zo’n fles in de kast hebben. Ik vind deze geur voor mezelf net iets te sterk en houd meer van The Ritual of Sakura lijn, die is een beetje zoet en bloemig. Echt een lente geur trouwens. Ik heb de zwarte zeep trouwens, maar vind ’em niet geweldig. Vind ’em… Lees verder »

bychristiana
2 jaren geleden

Oh jee, dit is precies een van de geuren van Rituals die ik zelf niet lekker vind;-) Ik ben meer van de wat zoetere geuren. Ayurveda vind ik bijvoorbeeld heel erg lekker. Maar ik moet zeggen dat ik inmiddels al een tijdje niet meer bij Rituals geweest ben. Ik weet niet goed welke geuren er momenteel allemaal zijn.

Marsha
2 jaren geleden

Mooi pakketje zeg! Ik ben ook gek op rituals!

Tessa
2 jaren geleden

wat een prachtig set is dit. geniet er van

chucky1012
2 jaren geleden

Prachtige giftset 😍
Mooie en zeer fijne producten.
Leuk artikel 👌🏽
Ben nu ook héél benieuwd naar de badjas….
Hihihi…. fijn dat je zoon misschien ook hiervan gebruik had gemaakt.

Happy Friday Xoxo