Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 9 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.
Artikelen, Huidverzorging, Reviews

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor de verzorging van hun huid voor pure en zuivere producten, met zo min mogelijk overbodige ingrediënten. Nieuw op de Nederlandse markt is het van oorsprong Engelse SKINACADEMY. De PURE-lijn voor alle huidtypes is zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Deze lijn is volledig ontwikkeld zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, om de huid op een milde wijze optimaal te verzorgen en om huidirritaties te voorkomen.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 11 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

SKINACADEMY heeft als belangrijkste doelstelling om kwalitatief hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten te ontwikkelen voor een heel betaalbare prijs. Het Britse team van ontwikkelaars heeft diepgaande kennis ten aanzien van de meest nieuwe trends en ontwikkelingen in de dynamische werelden van de internationale schoonheid en huidverzorging.

Aloë Vera en Groene Thee als key ingrediënts

Omdat veel mensen gevoelig reageren op kleur- en geurstoffen in huidverzorgingsproducten, werd de heel pure en zuivere SKINACADEMY PURE-lijn ontwikkeld. De vijf producten uit deze lijn zijn 100% vrij van parfums en kleurstoffen. Deze zijn ontwikkeld met Aloë Vera en Groene thee-extracten als voornaamste ingrediënten.

Over Aloë Vera

De Aloë Vera is een groene cactusachtige plant met dikke sponsachtige stengels. Deze staat al eeuwenlang bekend als de medicinale apotheek van ‘Moeder Natuur’ en wordt ook wel de “plant van de onsterfelijkheid” genoemd. De oude Egyptenaren gebruikten Aloë Vera reeds zo’n 6000 jaar geleden voor het behandelen van klachten zoals maagpijn, jeuk, irritaties als gevolg van onder meer zonnebrand en voor een sneller herstel van wonden en schaafplekken. Voor de mythische schoonheidskoningin Cleopatra was het volgens de verhalen een geliefd ingrediënt voor het langdurig behouden van een jeugdige, perfect gave en stralende huid.

Rijk aan waardevolle voedingstoffen

De Aloë Vera bestaat voor ca. 99% uit water. Het overige gedeelte van deze bijzondere plant bevat een duizelingwekkend scala aan hoogwaardige nutriënten. De stengels van de Aloë Vera bevatten een soort dikke, doorzichtige gel.

Deze gel is uitzonderlijk rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals diverse vitaminen (o.a. A,B, C en E ), mineralen (waaronder zink,kalium, magnesium, selenium en calcium), enzymen (o.a. lipase en amylase), suikers (monosacchariden en polysacchariden)ontstekingsremmende planthormonen (o.a. gibberellinen), vetzuren en essentiële aminozuren. De wonderlijke genezende krachten zitten hem in de synergie van al deze ingrediënten tezamen. Voor de huid werkt Aloë Vera in de SKINACADEMY PURE-producten kalmerend, verkoelend en het helpt huidirritaties bij een gevoelige huid te verminderen en verzachten.

Groene Thee, de krachtige antioxidant in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering

Talloze wetenschappelijke studies hebben de bijzondere inhoudsstoffen en eigenschappen van groene thee aangetoond. Als je meer dan drie koppen groene thee per dag drinkt, zorg je niet alleen voor een goede hydratatie en een ontspannend rustmomentje, maar bevorder je tevens je gezondheid op meerdere vlakken. Groene thee is onder meer goed voor je immuunsysteem, werkt zuiverend en zorgt voor een goede bloedsomloop. Voor de huid werkt groene thee in de SKINACADEMY PURE-producten als een heel krachtige antioxidant in de strijd tegen een vroegtijdige huidveroudering. Het beschermt de huid bovendien tegen schadelijke externe invloeden.

De SKINACADEMY PURE-lijn bestaat uit de volgende producten:

Een effectieve en vooral heel snelle manier van het zorgvuldig reinigen van het gezicht is die met behulp van een Micellair Water. SKINACADEMY PURE Cleansing Micellair Water is een reiniger op waterbasis die ‘micellen’ bevat. Dit zijn microscopisch kleine structuren die overtollig talg en vuildeeltjes aan zich kunnen binden. De samenstelling is vrij van kleurstoffen en parfums. Deze bevat Panthenol, Aloë Vera en Groene Thee-extract die de huid perfect reinigen en verzorgen. De formule kalmeert en verzacht de huid en is geschikt voor alle huidtypes.

  • SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Wash (€5,99/150 ml)

SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Wash is een milde, kleur- en geurstofvrije gezichtsreinigende gel voor het moeiteloos verwijderen van make-up en onzuiverheden. De toegevoegde Aloë Vera en Groene Thee kalmeren en verfrissen de huid.De samenstelling bevat tevens verzorgende werkstoffen zoals Panthenol, Glycerine en Keratine. In contact met water vormt deze gel zich tot een zacht schuim dat de huid perfect fris en schoon achterlaat.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 13 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Wat vind ik ervan?

Zo een reinigingsgel is het fijnst om onder de douche te gebruiken. Althans, dat vind ik. Met water spetteren om mijn gezicht nat te maken doe ik het liefst niet boven een wasbak, omdat ik er een hekel aan heb als mijn armen en mijn ellebogen onder de waterdruppels komen te zitten. Ik vind dat zo een vervelend gevoel. Dus bij de wastafel liever een micellair water, of een reinigende milk/crème om mijn gezicht te reinigen. Met watjes uiteraard. Minder gespat.

Volgens de beschrijving kan je je make-up ook met deze cleansing facial wash verwijderen, en met make-up op spring ik nooit onder de douche, dus ditmaal boven de wasbak gebruikt.

Mijn make-up verwijdert hij best prima, zelfs mijn mascara. Eerst heb ik het gewoon met de gel en water gedaan, daarna toch maar een watje gebruikt. Ik moet wel zeggen dat het even in mijn ogen prikte. Om te checken of mijn huid echt schoon was heb ik daarna  nog een watje met micellair water eroverheen gehaald. Er kwam toch nog wat make-up mee. Dus op zich kan het (als je het wellicht 2 keer achter elkaar doet), maar ik vind het geschikter om je make-uploze gezicht op te frissen.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 15 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

  • SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Scrub (€5,99/75 ml)

Door de huid 1 á 2 maal per week tot in de diepte te reinigen met SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Scrub, worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid mooi glad, zacht en beter ontvankelijk voor de opname van overige PURE-producten. Aloë Vera en Groene Thee-extracten helpen bij het hydrateren en kalmeren van de huid. De toegevoegde Glycerine en Panthenol verzorgen de huid en helpen de uitdroging van de huid te voorkomen. Ook dit product is 100% kleur-en geurstofvrij.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 17 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Wat vind ik ervan?

Dit is een fijne scrub voor je gelaat, de korreltjes zijn heel klein, je voelt ze nauwelijks. Maar voor een gezichtsscrub ga je natuurlijk niet scrubben met een grove korrel. Mijn huid voelt daarna lekker glad aan, precies wat je van zo een scrub verlangt. Prima dus!

  • SKINACADEMY PURE Cleansing Micellair Water (€5,99/200 ml)

Door de huid 1 á 2 maal per week tot in de diepte te reinigen met SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Scrub, worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid mooi glad, zacht en beter ontvankelijk voor de opname van overige PURE-producten. Aloë Vera en Groene Thee-extracten helpen bij het hydrateren en kalmeren van de huid. De toegevoegde Glycerine en Panthenol verzorgen de huid en helpen de uitdroging van de huid te voorkomen. Ook dit product is 100% kleur-en geurstofvrij.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 23 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Wat vind ik ervan?

Ja, goed spul! Reinigt heel zacht, zonder plakkerig of trekkerig na-gevoel. Deze ga ik vaker kopen!

  • SKINACADEMY PURE Daily Moisturiser SPF 15 (€6,99/50 ml)

Voor de dagelijkse verzorging en langdurige hydratatie van de huid is er de SKINACADEMY PURE Daily Moisturiser met SPF15. Naast Aloë Vera en Groene Thee bevat deze kleur- en geurstof vrije dagcrème een mix van verzorgende en intensief voedende ingrediënten waaronder Glycerine. Panthenol en Sheabutter. Bisabolol en Kamille-extract kalmeren de huid, verminderen roodheid en verzachten huidirritaties. De UVA- en UVB filters met SPF 15 beschermen de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon en helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Wat vind ik ervan?

Een luchtige moisturiser met een neutrale geur. Verdeeld goed, trekt redelijk snel in. Deze mosturiser voelt niet vet aan (meer zo een water/gel-achtige substantie), ik vind hem daarom heel erg geschikt voor de zomer. En natuurlijk goed dat er een SPF in zit.

  • SKINACADEMY PURE Moisturising Eye Cream (€6,99/25 ml)

Voor de tere en gevoelige huid rondom de ogen is er de kleur- en geurstof vrije SKINACADEMY PURE Moistursing Eye Cream.Deze milde, niet-vette oogcrème hydrateert en verzacht de oogcontouren op basis van Aloë Vera, Groene Thee, Vitamine E, Jojoba Olie en Bisabolol. De formule kalmeert de ooghuid, vermindert vochtophopingen rondom de ogen en zorgt voor een opvallend frisse en uitgeruste blik.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 33 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Wat vind ik er van?

Deze eye cream is vrij dun van substantie. Persoonlijk hou ik meer van wat vollere, rijkere oogcrèmes. Maar verder voelt hij prima aan en belangrijker, de crème irriteert mijn ogen niet.

Je moet wel heel voorzichtig doseren omdat het een vrij dunne substantie is. De kans is dan ook groter dat je teveel uit de tube drukt. Dat overkwam mij constant… Wat teveel was smeerde ik gewoon over de rest van mijn gezicht uit. De oogcrème trekt snel in en voelt comfortabel aan. Deze oogcrème gaat niet op mijn nachtkastje maar bij mijn make-up. Ik vind het ideaal om rond mijn ooggebied te smeren voordat ik mijn foundation en (under eye) concealer gebruik. Dan is mijn huid goed gehydrateerd en er is minder kans dat mijn foundation zich ophoopt in de lijntjes.

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 35 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Grappig detail: Je ziet op de foto hieronder dat er nog restanten van de scrub op mijn hand zitten. Zo zie je goed dat het inderdaad heel kleine korreltjes zijn!

Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen. 37 skinacademy pure Review: SKINACADEMY PURE Pure-Zuivere gezichtsverzorging, 100% zonder kleur- en geurstoffen.

Eindconclusie:

Een fijne geurloze, niet geparfumeerde zachte lijn voor mensen met een gevoelige huid. En prima prijsjes!

Nog even alle verkoopprijzen op een rijtje:

  • SKINACADEMY PURE Cleansing Micellair Water €5,99/200 ml.
  • SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Wash €5,99/150 ml.
  • SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Scrub €5,99/75 ml.
  • SKINACADEMY PURE Daily Moisturiser €6,99/50 ml.
  • SKINACADEMY PURE Moisturising Eye Cream €6,99/25 ml.

De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij Etos vanaf week 16.

 

-deze producten heb ik gekregen-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Amelie van Writings by Amelie

Ik ken het merk niet, maar het lijken me goede producten. Wie weet test ik ze ook eens uit voor mijn blog!

R&R
3 jaren geleden

Klinken als fijne producten!

Robin
3 jaren geleden

Ik ben deze producten ook aan het uittesten ik ben benieuwd of ik ze ook zo fijn ga vinden.
X Robin

chucky1012
3 jaren geleden

Mooie huidverzorgingslijn…..
Ik zal dit zeker kopen…..

Xoxo