snail gel
Artikelen, Dr. Organic, Huidverzorging, Merken, Reviews

Review- Snail Gel Dr. Organic

Snail Gel a.k.a slakkenslijm….  “Iewwww!”piepte ik tijdens het persevent van Dr. Organic. Soms floep ik er te snel iets uit. Ongeveer een half jaar geleden riep ik nog dat als ik weer zo een grote naaktslak door mijn huis zou zien glijden, dan zou ik hem direct op mijn gezicht leggen. En dan kom je geen slak meer tegen, jokte ze. Nee, het stond mij toch wel tegen, om zo een beestje op te pakken. En ik denk dat het pure slijm niet zo lekker ruikt als de Snail Gel van Dr. Organic. Ik ga het jullie langzaam vertellen, op zijn slak’s…

snail gel dr. organic slak

 

Dr.Organic Snail Gel

Het klinkt best ranzig, wie smeert er nu slakkenslijm op zijn gezicht? Jawel, dat doe ik momenteel en het bevalt mij meer dan goed.  Ik ben natuurlijk naar meer informatie gaan zoeken over het product plus de ingrediënten en merk dat Snail Gel absoluut heel populair is.

De verpakking:

De Snail Gel zit in een doorzichtige, stevige glazen pot.

De geur:

Open je de pot, dan komt een frisse en krachtige citrusgeur je tegemoet. Eenmaal op de huid verdwijnt deze geur weer snel. Dus wie niet van citrus houdt, de geur verdwijnt daarna direct weer. Ik vind hem zomer fris en geeft je een instant happy gevoel. (tip: leg de pot in de koelkast, heerlijk verkoelend!))

De textuur:

Het is een doorzichtige gel, ietwat lobbig en trekt heel snel in. Je huid voelt even wat stugger, maar ook steviger aan, ook ietwat plakkerig. Daar overheen kan je natuurlijk daarover je gewone dagverzorging doen. Zelf gebruik ik daarna de Pomagrate anti-aging cream van Dr Organic.

 

Wat is Dr. Organic Bioactive Snail Gel ?

Dr Organic Slakkengel is een hydraterende, anti-aging gel die de verbazingwekkende voordelen van Helix Aspersa Muller slakkenslijm extract bevat, een unieke stof die de slak produceert om snel zijn eigen huisje en huid te repareren als deze beschadigd zijn.
Bevat Aloë Vera en een gepatenteerde mix van bioactieve ingrediënten die de huid effectief verzachten en hydrateren.
Uit laboratoriumanalyse van dit natuurlijk extract blijkt dat Helix Aspersa Muller een unieke samenstelling van heilzame bestanddelen bevat waaronder, glycolzuur, collageen, Elastine, allantoïne, vitaminen en mineralen.

Dr. Organic Snail Gel

Op de inci lijst staat o.a Aloë Vera (kalmeert en heeft een ondersteunende werking op het herstellend vermogen van de huid) en May Chang Oil.

Ik heb opgezocht wat voor ingrediënt May Chang oil is:

May Chang (Litsea cubeba) essential oil has a refreshing, stimulating uplifting action making it a useful oil for relieving fatigue and lethargy. It has a tonic effect on the nervous system and can help to provide clarity of thought when you are feeling nervous, stressed, anxious or confused. May Chang is known as an ‘oil of tranquility’ and is recognized for its powerful effect in terms of promoting physical relaxation and mental calm. It is recommended for those suffering from work related stress and an inability to switch off.

Bron

May Chang essential oil is also commonly referred to by the tree’s botanical name: Litsea.The essential oil is steam distilled from the seeds of a small tropical tree native to eastern Asia. Also known as mountain pepper, exotic verbena, and tropical verbena, the tree is known for its scented flowers and foliage, and small berries shaped like peppers. The aroma is often compared to Lemongrass, though it is considered by many to be finer, and may be the better choice from a purely aromatic standpoint.

Its antimicrobial properties are easily employed in blends for oily skin and acne care: use up to 5% in an astringent carrier oil such as Hazelnut or Grapeseed. It has a gentle cooling effect, and acts as an excellent overall skin tonic.

Bron

Aha!… Daarom krijg ik zo een prettig gevoel als ik snuffel aan de gel.*ruikt nu aan de pot, en smeert nog wat gel onder haar neus*

Dr. Organic Snail Gel

Ingrediënten Face & Body Snail Gel:

Aloe barbadensis leaf juice, snail secretion filtrate (Helix aspersia muller), Glycerin, Polyglyceryl-3 cocoate, Sodium hyaluronate, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Ethylhexyglycerin, Disodium ADTA, Sodium hydroxide, Litsea cucbeba oil, Cymbopongon schoenanthus oil, Citrus aurantifolia oil, Citral, Citronellol, Limonene, Geraniol, Linalool

 

In Chili heb je  “snail farms” en daar het viel op dat de handen van de boeren heerlijk zacht werden van het goedje wat de slakken uitscheiden. Om slakkenslijm te verzamelen lopen slakken, die een oogje op elkaar hebben,  naar elkaar toe op een glazen plaat en zo halen ze de secretie eraf om vervolgens te verwerken. Zoals jullie in het filmpje horen worden de slakken dus goed behandeld. Diervriendelijk. (Love the accent of that man in the video!)

Conclusie:

Ik ben zeker enthousiast over deze gel. Het is millimeterwerk, maar het lijkt alsof zelfs littekens vlakker worden. All-over ziet mijn huid er ‘rustiger’ en mooier uit. Ik denk dat mannen het ook fijn vinden voor na het scheren. Brengt de huid tot rust. Voor mij voelt het aan als een luxe serum.

De natuur is zo gek nog niet. Denk aan bloemen, planten, kruiden en dieren hoe zij zich wapenen tegen externe invloeden. Daar kunnen wij nog een hoop van leren!

Ik merk dat mijn huid heel goed reageert op deze gel, ik ben ervan overtuigd dat net zoals slakken hun huisjes ermee repareren, dat datzelfde proces ook werkt op mijn kleine littekens. Ik weet het, het is een boute uitspraak, maar onderschat de kracht va de natuur niet.

De pot met Snail Gel is nog lang niet leeg, maar op gaat ie. Snail gel is niet de goedkoopste(€25,99) , maar ook niet duur als ik zie wat hij voor mijn huid doet. Ik koop zeker nog zo’n pot als ze weer een leuke (kortings)actie hebben bij de Tuinen.

Zie ook Holland & Barret voor meer informatie.

approved by BeautyByBabs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
7 jaren geleden

Dat klinkt goed!
Iew als ik slakken buiten zie…… vindt ik ze zo erg vies.
Maar dit product lijkt me goed en fijn.

Annette - Ann Ages Gracefully

Klinkt weer als een prima product. Niet duur vind ik hoor, vaak heb je wel dat je met een pot snel te veel gebruikt dus heb ik altijd liever een pompje maar he, je kunt niet alles hebben!