mastiha tandpasta treez
Artikelen, Reviews, Treez, Webshops

Review- Tandpasta met Mastiha

Ik had al eerder geschreven over de Mastiha bodybutter en shampoo met Mastiha. Mastiha, ofwel mastiek is een bijzonder Grieks product. Mastiek is de hars van de mastiek boom die alleen op het eiland Chios (Griekenland) groeit. Ditmaal mocht ik de tandpasta en de shower gel testen!

mastiha tandpasta en douchegel

Tandpasta met Mastiha

Tandpasta met Mastiha bevat naast de essentiële oliën van de echte Chios Mastiha, ook calcium, citroen en aloë vera extracten. De tandpasta bevat geen fluoride en is dus geschikt voor peuters en kleuters.
Deze tandpasta bevat geen perpermuntolie en kan veilig gebruikt worden met homeopatische geneesmiddelen.  Het is antibacterieel en remt de groei van organismen die tandvleesziekten als gingivitis en parodontitis veroorzaken.
Tandpasta met Mastiha bevat geen synthetische kleur- en geurstoffen, maar wel xylitol om tandplak te voorkomen. Zo zorgt het voor een heerlijk fris gevoel in de mond!

mastiha tandpasta

Wat vind ik ervan?

Deze tandpasta heeft een heel andere smaak dan wat wij meestal gewend zijn. De typische mastiek smaak. En hoe kan ik dat nu beschrijven… Moeilijk. Deze tandpasta bevat geen perpermuntolie en toch heeft ie een minty nasmaak.

Mijn tanden voelen prima schoon aan na het poetsen en gek genoeg begrijp ik ook het antibacterieel verhaal. Je hebt ook het gevoel alsof ze bacterie-schoon zijn, een soort ontsmettende sensatie geeft deze tandpasta.

Omdat ik ook last heb van parodontitis is deze tandpasta heel geschikt voor mij. Het gaat net een stapje verder dan de meeste andere tandpasta’s qua mondhygiëne.

 

Mini douchecrème met Mastiha olie en aloë vera

mastiha shower gel

Deze romige mini douchecrème met Mastiha olie en aloë vera heeft een langdurig hydraterend effect en zit boordevol antioxidanten die de natuurlijke veroudering van je huid vertragen.

Handig voor op reis samen met de mini shampoo of als bedankje.

Wat vind ik ervan?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze douchegel niet lekker vind ruiken. Zoals ook mijn zoon Tom beschreef: “Een beetje muf” . En wie mij volgt weet dat ik best van aardse geuren hou, maar nog meer van poederige, zoete geuren. En dan valt deze douchegel niet in mijn categorie “genieten”.

De shampoo met Mastiha vond ik daarentegen wel lekker ruiken, ik denk dat het komt door de Aloë Vera die in de douchegel zit. Aloë Vera kan soms ietwat weeïg ruiken.

Ingrediënten:

aqua (water), sodium laureth sulfate, sodium cocoyli, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, glyceryl oleate, pistacia lentiscus resin oil, aloe barbadensis leaf extract, acrylates copolymer, castoryl maleate, polyquaternium-7, cetyl palmitate, beheneth-10, hydrogenated castor oil, glyceryl stearate, arginine, guar hydroxypropyltrimonium chloride, hydrolized wheat gluten, lactic acid, sodium gluconate, phenoxyethanol, bodium Benzoate, potassium sorbate

Naast deze mini verpakking (€3,50) is er ook een flacon van 250 ml verkrijgbaar.

 

Over Mastiha

Mastiha (spreek uit als “Masticha”) is 100% natuurlijk. Het is de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Het wordt geoogst door inkepingen in de schors te maken waardoor de hars vrijkomt in de vorm van heldere “tranen” (kijk maar eens bovenaan op onze homepage bij de foto van de boomschors). Behalve in onze producten wordt Mastiha ook gebruikt in de farmaceutische industrie, voor de bereiding van kauwgom, dranken en voedsel.

treez-cosmetics.nl

Deze tandpasta met Mastiha is te koop bij webshop Treez Cosmetics en kost nu €5,70 (25% introductiekorting)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
5 jaren geleden

Voor alle zekerheid blijf ik toch liever tandpasta mét fluoride gebruiken. Ik heb begrepen dat wanneer je een tandpasta gebruikt zonder fluoride je een verhoogde kans hebt op gaatjes. Ik heb een vriendin die graag natuurlijke producten gebruikt, ook voor haar kinderen en een tandpasta van Weleda had zonder fluoride. Haar zoontje kreeg dus een aantal gaatjes (was toen 6 jaar oud) ook al poetste ze gewoon 2x per dag en daar heeft ze spijt van. Ik ga het risico daarom niet nemen, niet voor mezelf en ook niet voor mijn dochter. Naar de douchegel ben ik wel benieuwd.. die… Lees verder »

Annette
5 jaren geleden

Die tandpasta lijkt me wel wat. Ik heb van de week een review van de zonnebrand van dit merk 🙂

Sonja
5 jaren geleden

Oh heel apart,… vooral de tandpasta. Ik poets nog steeds met het poeder en mijn mondhygiëniste kon geen schade aan de tanden ontdekken. Een muffig geurtje vind ik zelf ook niet fijn. Moet dan aan ijn opoe denken, die kon muf ruiken 😀

Irene
5 jaren geleden

Ben heel benieuwd naar de tandpasta, ik gebruik altijd dezelfde en vind andere tandpasta snel vies.

Lonneke
5 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd naar de tandpasta. Ik ben eigenlijk alleen maar Prodent gewend.

chucky1012
5 jaren geleden

Dit merk ken ik niet en nu ik je review gelezen heb ga ik meteen in de webshop die dit verkoopt kijken.