valentijn wijnglazen ditverzinjeniet
Artikelen, Food & Drinks, Lifestyle, Reviews, Webshops

Review- Tip voor Valentijn: Turbulence decanteer wijnglazen

Van de webshop “Dit verzin je niet!” mocht ik wat leuks voor Valentijn uitzoeken. Ik had al over die leuke Air Amp Smartphone Speaker geschreven, maar dat was nog niet alles, ik kreeg nog een cadeau! Wat dat was ga ik jullie nu vertellen…

valentijn wijnglazen

Valentijn

Wat is nu echt een toepasselijk Valentijns cadeau? Wat dachten jullie van wijn? Samen genieten van een glas goede wijn, voor de open haard, na een lange, romantische wandeling langs het strand als de zon ondergaat, blosjes op je wangen en dan ren je in slow-motion naar elkaar toe… Ho, stop! Mijn fantasie slaat op hol!

Heb ik te diep in het glaasje gekeken door al die wijn? Nee, ik heb het hier over 2 heel bijzondere glazen!

wijnglazen ditverzinjeniet

 

Wijn is lekker. Wijn is gezond. Van wijn val je af. In wijn zitten anti-oxidanten. Wijn hoort bij lang tafelen. Wijn drinken ze in mediterraanse landen de hele dag. Wijn is gewoon goed voor de mens en ik moet nodig weer eens een glaasje nemen, echt!

Mooie vormgeving

Wijn kan je drinken uit kleine (limonade) glaasjes, maar ook uit van die grote mooie glazen op een poot. Ik vind een klein glas ook gezellig drinken en bij een uitgebreid diner kies ik voor die grote ‘bellen’. (niet tot de rand gevuld natuurlijk) Dat vind ik zo lekker drinken. Nou ja, nippen eigenlijk…

Deze  glazen die je wijn decanteren vielen mij direct op bij de webshop Dit Verzin Je Niet. Wat een bijzondere vorm. en ik hou van anders dan anders.

Over de Turbulence wijnglazen:

Als je een echte wijnliefhebber bent, dan weet je dat een wijn voller van smaak wordt als je hem decanteert. Hierdoor komt er zuurstof bij de wijn, die voor een betere geur en smaak zorgt. Met de Turbulence decanteer wijnglazen bereik je hetzelfde effect, zonder de wijn eerst te decanteren. Aan de binnenkant van de glazen zitten namelijk ribbels, die ervoor zorgen dat er zuurstof bij de wijn komt. Door het glas zacht rond te draaien in je hand wordt de wijn nog lekkerder dan hij al was.

  • Wijnglazen met ribbels die je wijn decanteren
  • Door de ribbels komt er meer zuurstof bij de wijn
  • Geeft je wijn meer smaak en aroma
  • Set van twee
  • Drie verschillende formaten glazen
  • Voor de echte wijnliefhebber
  • Gemaakt van loodvrij kristalglas

Over decanteren:

Decanteren is het overgieten van de wijn vanuit de fles in een karaf. Dit gebeurt of bij jonge wijnen als deze veel tannines bevatten en door de zuurstof de smaakstoffen vrijkomen (ook wel karaferen genoemd), of bij oude wijnen om de droesem van de wijn te scheiden. Bron

Ik draai ook altijd eerst mijn glas rond zodat de smaak volledig tot zijn recht komt, dus dit wijnglas vind ik een leuke ‘uitvinding’.

 

wijnglazen decanteren

Leuk Weetje…

Leuke tip van mijn zwager die in de wijn business zat: een glas rode wijn kan je bij de kelk vasthouden; omdat rode wijn vaak op kamertemperatuur gedronken wordt. Koude witte wijn kan je het beste bij de steel van het glas vastpakken, dan wordt de wijn niet warm. Zie foto 🙂

 

wijnglazen dit verzin je niet webshop

 

Ik ben geen echte wijnkenner om een echt verschil te proeven, maar ik begrijp de gedachte en het idee erachter. Ik vind deze glazen heel erg mooi en “Tinggg”! Ze klinken ook echt als kristal.

Zoek je lastminute nog een romantisch valentijnscadeau? Ik weet uit ervaring dat je je bestelling in no time in huis hebt, helemaal prima dus!

Prijs: €26,95 voor 2 glazen. Proost!

 

Ditverzinjeniet.nl is uitgeroepen tot Beste Kadowebshop 2015.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mariska
5 jaren geleden

ha, daar is wel goed over nagedacht! Ik drink geen wijn, kan ik ook mijn sinaasappelsapje decanteren? 😛

jeapiebel
5 jaren geleden

Het zijn zeker leuk wijnglazen. Ik drink zelf geen wijn, mijn partner wel. Ik drink alleen rode druivensap maar als ik dat in een wijnglas schenk zal niemand het weten. De tips van je zwager zijn zeker handig.

debby
5 jaren geleden

Oh wat een leuke glazen zeg! Ik hou van grote wijnglazen heeft altijd iets cheques

debby
5 jaren geleden
Reply to  debby

chiques

chucky1012
5 jaren geleden

Mooie en aparte wijnglazen!
Leuk om kado te geven.

Xoxo