utsukusy hydrolaat 1
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Reviews, Utsukusy

Review- Utsukusy Oranjebloesem Hydrolaat

Een hydrolaat. Ik had er nooit van gehoord, maar als je dit leest wordt er een heleboel duidelijk. Ik ga het hebben over mijn oranjebloesem hydrolaat. Oranjebloesem hydrolaat wordt gewonnen uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom.  Het vermindert en verlicht nervositeit, stress en hartkloppingen. Ustukusy verkoopt hydrolaten van een hoogwaardige kwaliteit, ruiken jullie mee?

hydrolaat oranjebloesem

Geur het doet wat met je zintuigen. Geur speelt een rol bij emoties, herinneringen. Het geeft je een prettig, ontspannen gevoel maar kan ook walging opwerpen.

Reuk is het eerste zintuig dat je ontwikkelt. Slechts enkele dagen na de geboorte kan een baby de geur van haar moeder al herkennen.

Hoe beschrijf je een geur? Dat is best lastig. Neem bijvoorbeeld kokos. Ik lees vaak dat mensen kokos lekker vinden om te eten, maar de geur weer niet.

Ik zelf heb een zwak voor amandel, vanille, kokos en eucalyptus en sinds kort heb ik white lotus ‘ontdekt’. Er zijn veel geuren die ik eigenlijk heel lekker vind. Ik heb een massage olie waarin koriander zit, ruikt heerlijk, maar ik krijg koriander niet door mijn keel als het in een gerecht zit. Een zeepsmaak vind ik het hebben.

Hydrolaat

Bij de Sirtuina’s Homecare Pack van Utsukusy zat als extraatje deze oranjebloesem hydrolaat. Oranjebloesem? Een schot in de roos! Herinneren jullie mijn review van de argan olie met oranjebloesem? Die vond ik ook zo zalig ruiken!

Hoe wordt een hydrolaat gemaakt?

Met behulp van stoom worden bloemen en kruiden behandeld en ontstaat aromatisch water waarin de specifieke eigenschappen van de plant, zoals geur en kracht, behouden zijn.

Hydrolaten behoren tot de fytotherapie. Zij bevatten water oplosbare, vluchtige plantcomponenten die deze hydrolaten vaak de geur geven van de essentiële olie.

 

Oranjebloesem

Oranjebloesem is een geur die veel gebruikt wordt in andere culturen. Bij een huwelijk, voor de vruchtbaarheid en om traumatische ervaringen te verwerken. Het haalt het ‘randje’ eraf.

Gebruik hydrolaat

Een hydrolaat kan je gebruiken na het reinigen met de facial cleansing cream, een paar druppeltjes op een watje is meer dan genoeg. Ook kan je het gebruiken als huis- of gezichtsspray (aanrader!) of je voegt een paar druppeltjes toe aan je dag of nachtcrème..

Ik heb van die lege spray flesjes van het Kruidvat en daarin kan je perfect zo’n hydrolaat in doen. Tussendoor even lekker sprayen is absoluut een opkikkertje.

 

Het flesje

utsukusy hydrolaat

Het is een glazen flesje met een apothekers-achtige uitstraling. Weer iets gevonden die in mijn vitrinekast een mooi plaatsje krijgt!

Wat kan ik er meer over vertellen? Ik denk dat iedereen deze geur lekker vindt. Hij is zacht, totaal niet overheersend en last van stress? Gewoon lekker opspuiten of deppen.

 

Utsukusy aromatisch water kan dagelijks gebruikt worden. Zowel inwendig als uitwendig, verdund of onverdund. Deze lotion is geschikt voor de droge, gevoelige huid. 

Er zijn meer soorten hydrolaat te koop bij Utsukusy zoals:

 • Calendula (goudsbloem)
 • Cypres
 • Hamamelis (toverhazelaar)
 • Jeneverbes
 • Kamille
 • Lindebloesem
 • Meidoorn
 • Mint
 • Paardenkastanje
 • Rozemarijn
 • Rozen
 • Salie
 • Tijm
 • Viooltjes

Hydrolaten kan je met elkaar mengen. Je kan sommige ook als deodorant gebruiken, als after shave, bij vermoeide voeten, voor het aanstippen van doorkomende tandje bij baby’s en nog veel meer!

Hydrolaten zijn ook dus zeker geschikt voor kinderen. Het is heel leuk om te lezen waar de diverse hydrolaten voor gebruikt kunnen worden. Waarvoor men in het verleden deze kruiden en bloemengeuren gebruikten. Super interessante lees kost!

De oranjebloesem hydrolaat staat nu op mijn nachtkastje en voor het slapen gaan spray ik wat op mijn gezicht. I love it!

150 ml €18

 

approved by BeautyByBabs

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
6 jaren geleden

Ik heb altijd iets met geuren gehad. Soms mis ik bijvoorbeeld Turkije, omdat ik daar ook een groot deel van mijn leven heb doorgebracht. Ik kan de geur nooit beschrijven, maar als ik hem ruik krijg altijd meteen een warm gevoel. Zo mooi vind ik dat hoe je hersens kunnen werken en hoe je gevoel in contact is met geuren. Dit lijkt me echt een interessant product!

Annette
6 jaren geleden

Klinkt heerlijk zeg.

Jolanda
6 jaren geleden

Klinkt heel goed en de prijs is ook erg aardig voor je portemonnee. Ik heb voorheen wel al over hydrolaten gehoord. Interessant hè!

YuStSoMe
6 jaren geleden

Dat lijkt me heerlijk! Ik moet bij bloesem vaak niesen, dus ik hoop dat dit mijn neusje niet triggert!

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden

Lijkt me een heerlijk rustgevend hydrolaat! Zelf en ik ook niet bekend met dit soort producten, maar ik zou heel graag eens aan de geur willen snuffelen!

Natasja
6 jaren geleden

Wat een mooi veelzijdig product, ik had er nog niet eerder van gehoord. Oranjebloesem is ook één van mijn favoriete geuren.

Mariska
6 jaren geleden

Weet wat geleerd, wist helemaal niks over hydrolaten! Klinkt best wel handig.

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik moet in het begin ook informatie zoeken wat een hydrolaat precies is. 😉 Het is zeker een zeer handig product. Heel fijn weekend Babs. Geniet vandaag nog van de zon.

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Ik vond het eerst allemaal maar zweverig. Totdat ik het probeerde. En het geeft echt een fijn effect. Ik heb de Cypres die ik aanbreng na het reinigen en heb nog geen dag overgeslagen.

chucky1012
6 jaren geleden

Klinkt erg interessant!
Fijn artikel en zeer uitgebreidt.