Vichy Pureté Thermale 3 in 1 cleanser gevoelige huid- Review! 9 vichy Vichy Pureté Thermale 3 in 1 cleanser gevoelige huid- Review!
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Reviews, Vichy

Vichy Pureté Thermale 3 in 1 cleanser gevoelige huid- Review!

Een cleanser van Vichy heb ik nooit gehad. Wel kocht ik vroeger nog wel eens een crème van Vichy. Als ik toch bij de apotheek was voor mijn medicijnen keek ik altijd even of er weer wat nieuws was. Vichy is een merk dat gericht is op mensen met een gevoelige huid. Ons gezicht iedere dag schoonmaken is een must voor een mooie huid, dus vandaag deze3 in 1  cleanser in de test!

Vichy Pureté Thermale 3 in 1 cleanser

Over Vichy

Het merk Vichy bestaat al meer dan 80 jaar en sinds 1968 is Vichy ook in Nederland verkrijgbaar. In de loop van de jaren heeft Vichy een sterk merk gebouwd op het gebied van gezondheid en dermocosmetica. De verzorgingsproducten van Vichy staan garant voor comfort en genot, maar ook voor efficiëntie, een snelle werking en eenvoudig gebruik. Iedere huid is uniek!  Daarom heeft Vichy verschillende verzorgingslijnen ontwikkeld, die aansluiten bij iedere huid. De producten zijn geschikt voor de gevoelige huid, de efficiëntie is bewezen onder dermatologisch toezicht, ze zijn niet comedogeen en bevatten kalmerend Thermaal Bronwater van Vichy.

Van Viata.nl mocht ik ook deze cleanser testen. Ik had al die heerlijke crème douche van Roger & Gallet getest. Nu is de beurt aan…

Vichy Pureté Thermale 3 in 1 cleanser

Zoals gezegd is het een 3 in 1 product. Dat wil zeggen:

  • Een cleansing milk,
  • een toner
  • en eye make-up remover in één product..

Reinigt de huid en de ogen, verwijdert make-up effectief en verzorgt de huid. De huid voelt daarna zacht, fris en prettig aan.

Verrijkt met Captelae, een natuurlijk karitéboter-extract tegen vervuiling.

  • Voor gevoelige huid en ogen, ook voor lenzendragers.
  • Hypoallergeen.
  • Dermatologisch getest.
  • Met thermaal bronwater van Vichy.
  • Zonder parabenen.

De test; full make-up verwijderen…

Als cleansing milk voor foundation werkt hij prima, om mijn oogmake-up te verwijderen gaat iets minder vlot. Maar deze cleanser irriteert mijn huid en zeker mijn ogen niet!

De laatste tijd lijken mijn ogen gevoeliger te zijn voor irritatie van reinigingsproducten en crèmes. Soms loop ik met prikkende ogen de badkamer uit en vervolgens weer terug om een watje te pakken met water om alles nog grondig na te spoelen. Heel vervelend.

Wat ik heel erg goed vind van deze cleanser is dat ik na het reinigen ook geen trekkerig gevoel bespeur. En later zal ik in een artikel daar nog op terugkomen. Je grijpt niet als een ‘junk’ naar je moisturizer om dat huidgevoel weer te elimineren!

Vichy gezichtsreiniging achterkant
Geen parabenen

 

Samenstelling AQUA / WATER – PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL – ISOPROPYL MYRISTATE – POTASSIUM PHOSPHATE – CARBOMER – SODIUM HYDROXIDE – DIPOTASSIUM PHOSPHATE – DISODIUM EDTA – DISODIUM COCOAMPHODIACETATE – MYRTRIMONIUM BROMIDE – BUTYLENE GLYCOL – BUTYROSPERMUM PARKII SEEDCAKE EXTRACT / SHEA BUTTER SEEDCAKE EXTRACT – PARFUM / FRAGRANCE

Eindconclusie

Prima cleanser van Vichy! Het mooiste aan deze reiniger vind ik dat je daarna geen trekkerig, droog huidgevoel hebt.

Producten van Vichy zijn te koop bij Viata.nl de online apotheek. Zij hebben meer dan 25.000 producten in hun assortiment. Van verzorgingsproducten tot voedingssupplementen. Genoeg keus dus!

Prijs: €12,95

 

approved 2

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
6 jaren geleden

Ik heb deze reiniger ook wel eens gebruikt, hij is inderdaad echtwel heel goed. Ik heb een hele gevoelige huis en vichy is het merk waar ik altijd weer op terug komt. Na eindeloos verschillende cremes getest te hebben;) Het is dus een beetje mijn oude vertrouwde merk!

Melike
6 jaren geleden

Ik heb deze ook wel eens gebruikt, hij is inderdaad echtwel goed. Omdat ik een hele gevoelige huid heb is Vichy een merk dat bij mij altijd weer terug komt. Naar eindeloos verschillende cremes testen, kom ik altijd weer bij het merk terug. Dit is dus een beetje mijn oude vertrouwde merk;)

Annette
6 jaren geleden

Klinkt goed. Ik vind het ook belangrijk dat een product geen trekkerig gevoel achterlaat. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd 😉

Iris
6 jaren geleden

Ik ben dol op Vichy. Ik gebruik nu de Normaderm reinigingsgel 🙂

Yvonne
6 jaren geleden

Dit lijkt mij ook een fijn product, branderige ogen heb ik ook snel namelijk.

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden

Vichy is echt fantastisch voor een probleemhuid! Zelf heb ik ook altijd last van branderige ogen na het reinigen. Zo fijn dat dat bij dit product approved is. 🙂

jeapiebel
6 jaren geleden

Vaak als het om oogmake-up aan komt dat wordt moeilijker te verwijderen. Maar het feit dat hij niet irriteert vind ik al super fijn. Ik ben wel van plan in de toekomst eens van deze merk te proberen. 🙂 Meer dan 25.000 producten in assortiment. OMG ..top dit!

Yust
6 jaren geleden

Fijn dat het goed werkte. Ik heb ook een hekel aan prikogen. Maar ook te olie achtige substanties zijn irritant, je ziet zo wazig! ?
Ik zoek nog een die bij mij past. Tips welkom!

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden

Jammer dat het product niet in een pot zit.
Dan komt er al te snel veel créme uit.