Artikelen, Reviews

Review! Wilkinson Sword Hydro 5 scheermes

Door Jeroen IJkelenstam

Allen die willen te kaap’ren varen moeten mannen met baarden zijn.

Ik wil niet op de kaapvaart en hoewel gezichtsbeharing weer helemaal in de mode is, hoef (en wil) ik dus ook geen baard.

Toen mij werd gevraagd om het scheermes van  Wilkison Sword Hydro 5 te testen was dat dan ook helemaal geen probleem. Ik ben een vrij “basic” scheerder. Babs heeft er al een persbericht over geschreven: Mannen scheren momenteel steeds langer en meer..

Wilkinson Sword HYDRO 5

Ik heb geen ritueel what so ever. Gewoon inzepen, scheren en de zeepresten afspoelen. Geen after-shave, geen verzachtende cremes of andere poespas.
De Wilkinson scheert prettig. Geeft geen irritatie op de huid na het scheren en het scheerresultaat is gewoon goed. Ik hoef niet als een bezetene met het mes aan de slag om een glad resultaat te krijgen en dat levert tijdwinst op.

hydro 5

Klein minpuntje:

Eén dingetje vind ik wel jammer. Ik heb eerder Wilkinson scheerapparaten gehad en die hadden een extra mesje. Met dit extra mesje kon je heel makkelijk de moeilijke plekjes nog wat extra nascheren. En dit is erg handig want sinds er 3, 4 of vijf mesjes in de scheerkoppen zit, is de scheerkop zo breed geworden dat ik mijn mondhoeken niet perfect kan scheren, wat met het extra mesje op de oude Wilkinsons wel kon en dat mesje mis ik bij dit scheerapparaat wel. Verder is de Wilkinson Hydro 5 een goed scheermes dat zijn werk meer dan naar behoren doet.
Ik blijf hem gebruiken!

UPDATE

“Lezen! Je moet lezen!”, zegt mijn moeder altijd.

Naar aanleiding van mijn opmerking op het ontbrekende extra mesje (voor de moeilijk bereikbare plekjes) kreeg ik per e-mail reactie dat het hydraterende gel-reservoir, dat in de kop van het scheermes zit, terugklapbaar is. Hierdoor zijn de anders moeilijk bereikbare plekjes makkelijk en goed te scheren. De mogelijkheid om het reservoir terug te klappen is een slimme en handige oplossing die prima werkt waardoor ik het extra mesje waar ik het in de review over had, totaal niet meer mis. De Wilkison Sword Hydro 5 was zonder de mogelijkheid om het gel-reservoir te te kunnen klappen al een heel goed scheermes en deze toevoeging maakt het scheermes nog completer en beter!

In het begeleidend schrijven dat ik bij het Wilkison Sword Hydro 5 scheermes ontving, stond de terugklap-feature ook uitgelegd en dat had ik natuurlijk niet gelezen.

hydro 5 uitgeklapt

“Lezen! Je moet lezen!”, zegt mijn moeder altijd. En ook met betrekking tot mijn review heeft zij weer eens helemaal gelijk!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
Mari
7 jaren geleden

Heb de review gelezen. Ach lezen kunnen mannen niet toch ( grapje ) Jaren geleden, ik was nog jong, had ik scheermesjes waar die tralies voor zaten. Dat scheerde perfect en ik had nooit een wondje. Ik meen dat die ook van dit merk waren. Helaas werd dat type die uit de handel genomen, jammer want ik was er blij mee. Daarna van alles geprobeerd, tot wegwerpmesjes toe maar altijd weer die wondjes. Nu gebruik ik de Fusion al weer wat jaren. Scheren goed dus tot nu toe erg tevreden. Maar je weet hoe mannen zijn, iets nieuws dan proberen.… Lees verder »

Ceetje
8 jaren geleden

Fijne review Jeroen. Mij vriend heeft m ook gekregen en moet m nog testen.