Artikelen, Huidverzorging, Merken, Mineral Skin Cosmetics, Reviews

Review- XMinerals Night Cream & Mask

Klinkt handig, toch? Xminerals van Mineral Skin Cosmetics heeft nu een masker en nachtcrème in één potje. Op zich is het natuurlijk mogelijk, niet alle maskers drogen op tot een keiharde klei of zo’ n dun ‘filmpje’ die je eraf moet pellen. Jullie snappen vast wel wat ik bedoel. Je bent opgelucht als je het af kan spoelen zodat je weer je gezicht kan bewegen…(tenzij een overdosis botox al je mimiek heeft lamgelegd)

XMinerals mask en nightcream mineralskin (3)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit potje kreeg toegestuurd. En ik zeg het eerlijk, hij was ergens onderin mijn nog te reviewen bakje terecht gekomen. Maar uitstel is geen afstel natuurlijk.

Dus nu kunnen jullie lezen wat mijn ervaring is met dit masker/ nachtcrème!

Wat is eigenlijk de definitie van een masker en een nachtcrème?

Een masker is een instant oppepper voor de huid. Een nachtcrème is eigenlijk een verzorgende crème zonder SPF.

De Claim:

De formule van de nieuwe Xminerals Night Cream & Mask is een rijke nachtcrème die tevens als gezichtsmasker kan worden gebruikt. Deze heeft intensief voedende en verzachtende eigenschappen dankzij sheabutter, squalaan, teunisbloemolie, Dode Zeezout en algen.

De crème hydrateert, regenereert en revitaliseert de huid dankzij onder andere hyaluronzuur, collageen, peptiden, rijst-, zijde-, tarwe- en sojaproteïnen, panthenol, kamille-extract en aloë vera. De combinatie van vitamine E met ‘superfruit’-ingrediënten zoals granaatappel, duindoornolie, papaja-, malrove- en  mango- extracten heeft een uitzonderlijk krachtige antioxidantwerking en helpt daarmee een vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Alle formules van Xminerals zijn vrij van formalin, formaldehyde, parabenen, ftalaten, petrochemische werkstoffen, genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s), triclosan  en kleurstoffen. De producten zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen ingrediënten van dierlijke afkomst.

Als masker of als nachtcrème?

Heb je een huid die erg droog is en extra verzorging nodig heeft, dan kan je het de hele nacht op je toet laten zitten. (of je handen… mijn extra tip)

Wil je een snelle voedende en verzachtende oppepper, laat het dan een kwartier tot een half uur op je gezicht zitten. Daarna spoel je het af of verwijder je met een tissue de overtollige crème.

Als je een vette/ gecombineerde huid hebt, maar wel wat extra verzorging nodig hebt, dan zou ik voor deze optie kiezen. En we doen het nooit, maar waarom niet de t-zone vermijden? Smeer het op de wat drogere plekken. (wangen, en lekker op je hals/ decolleté)

mineralskin (4)

Wat vind ik ervan?

Een heerlijk romige structuur heeft deze crème. Ik heb het de eerste keer ‘s nachts gebruikt. De volgende morgen was mijn huid wel behoorlijk vettig. Zelfs als ik ‘s nachts niets op doe is mijn huid de volgende morgen altijd ietwat vet, dus deze crème is te rijk voor mij om ‘s nachts te gebruiken.

Dus nu gebruik ik het als een verzorgend maskertje. Voelt goed, ruikt goed…prima verwenmasker tussendoor. And no worries, als de postbode aanbelt, hoeft ie ook niet meer zo te schrikken! Je veegt zo de overtollige crème af.

Ik kan wel merken dat het meer een masker is dan een gewone nachtcrème. Het is vetter/romiger dan een nachtcrème en het blijft meer op de huid ‘zitten’.

Fijn product. niets negatiefs over te melden. Hebben jullie al die goede ingrediënten gezien? Top!

Maar heb je veel last van puistjes of een vette huid, dan zou ik deze toch overslaan. Voor de oudere dames met een droge huid is het zeker een aanrader!

€ 39,95/50 ml

Meer informatie over dit masker/nightcream? Check: NIEUW! XMinerals Night Cream & Mask

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
petra
5 jaren geleden

haha met een overdosis botox je mimiek lamgelegd…ik niet in elke geval, …dit klinkt erg fijn, maar net als jij, zou ik dit denk ik toch ook wel gebruiken als een masker…want miepje kan tegenwoordig wel eens patat bakken op haar huid ( zo voelt het in elk geval soms wel )

Annette
5 jaren geleden

Ik zie het steeds meer die overnight masks. Denk dat het voor mij ook een beetje te veel zal zijn maar als lekker oppeppertje en dus als masker klinkt ie prima.

jeapiebel
5 jaren geleden

Ik zelf ben altijd open en nieuwsgierig naar alle huidverzorging die mijn huid doet oppeppen. Wat bijzonder dat je huid nog vettig is na de hele nacht moeten doorstaan. Dit kan de crème voor mij zijn met mijn droge huid.

YuSt
5 jaren geleden

Dat klinkt goed, vooral voor mijn droog sahara gezicht!
Als je inzoomt zie je echt droge vlaktes 🙂
Bedankt!

chucky1012
5 jaren geleden

Wat een goede en duidelijke review!
Klinkt erg goed!

Fijne dag Xoxo