Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review 9 squalan body Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review
Anti- aging, Artikelen, Huidverzorging, Merken, Squalan

Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik de Squalan Pure gezichtsverzorging heb getest en dat ik daar zo enthousiast over was? Ik mocht nu de Squalan Body testen en wat ik mij afvroeg was in hoeverre de body oil verschilde van de Pure. Zou het gewoon een grotere fles zijn maar met dezelfde inhoud? Want beide producten zijn 100% puur volgens de beschrijving. Of is er toch een verschil tussen die twee?

Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review 11 squalan body Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review

Wat is Squalaan?

Squalaan werkt verzachtend, kalmerend en herstellend. Squalan kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van je huid versterken en ondersteunen.  Het is een ingrediënt dat identiek is aan een stof die van nature in de huid voorkomt en met de jaren afneemt. Deze vetachtige substantie wordt door zowel mens als dier en plant geproduceerd. Bij de geboorte is het percentage in de huid hoog, maar dit neemt helaas met de jaren af. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint. 

Squalaan zorgt voor flexibiliteit en souplesse van de huid, is bijzonder hydraterend en dringt door tot diep in de huid. Squalaan maakt de huid zacht en glad zonder een vettige laag achter te laten. Bovendien werkt het verzachtend bij huidproblemen zoals eczeem en rosacea. De beschadigde huid knapt op en de natuurlijke elasticiteit blijft behouden. Het proberen waard! Het squalaan in onze producten is 100% afkomstig uit door ECOCERT goedgekeurd suikerriet.

Squalan Body

Squalan Body (€39,- 200 ml) is een lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten. Hoe gevoelig je huid ook is, Body zorgt ervoor dat je huid weer heerlijk zacht en gehydrateerd aan gaat voelen. De olie blijft niet op je huid liggen, maar het trekt gelijk in. Met maar vier ingrediënten is Body een van onze favoriete pareltjes.

De olie bevat:

  • squalaan
  • druivenpitolie
  • hibiscusolie en
  • kokosolie

Meer zit hier niet in; geen parabenen, geen conserveringsmiddelen, geen parfums, dus echt geen troep die je huid kan irriteren of verouderen. Alleen maar puur natuur. We zijn dan ook trots dat ook dit product de AllergyCertified en Vegan keurmerken mag dragen!

Wat vind ik ervan?

Zoals jullie hierboven zien bevat de body oil meer ingrediënten dan de Squalan Pure, daarin zat alleen de pure sqalaan. De olie zit in een plastic flacon met draaidop. Jammer dat er geen pompje op zit, dat vind ik meestal wel handiger, maar wellicht hebben ze een goede reden om niet daarvoor te kiezen. Ik bedenk mij dat het zomaar kan dat de prijs dan hoger wordt en zo houd je de prijs lager.

De body oil is iets rijker/ voller dan de facial oil, dus er is ook een voelbaar verschil. De olie is doorzichtig, zoals jullie zien zie je die nauwelijks op mijn hand haha! De geur is neutraal. De werking is fijn, trekt goed in mijn droge huidje en maakt mijn huid weer soepel en gehydrateerd.

Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review 13 squalan body Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review

Ik heb de body oil in mijn nu prachtige, nieuwe douche staan en als ik klaar ben met douchen dan droog ik mij af, maar zodanig dat mijn huid nog enigszins vochtig blijft. Daarna smeer ik de body oil op mijn lijf met als resultaat een heerlijke zachte en gehydrateerde huid!

Tip van mij! Leg een handdoek onder je voeten, mocht er wat olie op de grond komen dan komt het op de handdoek en voorkom je dat de vloer glad wordt!

Beautyhacks 

Leslie van der Meijden en Monique Hugen, founders Squalan: “Alle producten van Squalan zijn multi-purpose waar we heel blij mee zijn. Super gaaf vinden we het dat de fans van Squalan tips of creatieve toepassingen met ons delen over hun ervaringen en dus ook de verschillende manieren waarop ze onze producten gebruiken.

1. Aftersun
De omega vetzuren en vitamine E in de plantaardige ingrediënten van de Body maken deze olie de ideale aftersun. De olie voedt en hydrateert de huid en herstelt de verbrande huid sneller.

2. Na het scheren
Zeker een gevoelige huid kan slecht tegen scheren. Krijg jij vaak bultjes na het scheren of voelt je huid branderig aan? Wissel dan wat vaker van scheermesjes én smeer je huid na het scheren goed in met de Body.

3. Bij droge plekjes
Heb je last van droge plekjes, op je ellebogen, je scheenbenen of waar dan ook op je lichaam? Smeer ze ’s ochtends en ’s avonds in met de Body. Je huid wordt snel weer zacht en soepel.

4. Op droge of geïrriteerde babybilletjes
De Body bestaat uit vier natuurlijke, zachte ingrediënten zonder toevoegingen. Daarom kun je deze olie ook gebruiken voor kinderen en zelfs voor baby’s. Pak deze verzorgende olie als je kleine last heeft van luieruitslag of andere irritaties.

5. Op droge voeten en eelt 
Als er één olie is die je huid zacht, soepel en gehydrateerd maakt, is het wel de Body. Het is precies wat droge voeten nodig hebben. Smeer je voeten ’s avonds rijkelijk in met de olie en trek sokken aan om vlekken in je beddengoed te voorkomen. Je zal ’s ochtends merken dat je voeten veel zachter aanvoelen.

6. Als massageolie 
Onze Body is een ideale massageolie. Het smeert makkelijk uit, trekt snel in en maakt de huid soepel. Eindelijk een massageolie die écht iets doet voor je huid, en niet alleen dient om de massage goed uit te kunnen voeren.

Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review 15 squalan body Squalan Body, lichaamsolie met alleen natuurlijke ingrediënten- Review

Over Squalan
Squalan is verkrijgbaar via squalan.com en een groot aantal (online) winkels.
Klik hier voor meer informatie over de achtergrond van Squalan.
Volg Squalan op Instagram en Facebook #squalan.

Smeer jij je ook regelmatig in met een crème of olie na het douchen?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
5 maanden geleden

Oh jee, al die merken die alles wat niet natuurlijk is direct ‘troep’ noemen, hm, ik vind dat toch altijd een beetje jammer…Maar goed, hij klinkt wel prima. Ik gebruik ook graag bodyproducten na het douchen, maar zeker niet elke dag. Met gezichtscreme ben ik wel heel trouw, want ik voel het direct aan mijn gezicht als ik geen creme gebruik. Toevallig vanochtend weer mijn zalige Collistar creme gebruikt op mijn benen, Sketch weet dan ook niet hoe snel ze bij mij moet komen om de creme weer van mijn benen af te likken hahaha;-)

Annette
5 maanden geleden

Je weet het bij mij – vast recept – babyolie na het douchen maar ik smeer dit voordat ik me afdroog dus echt op de natte huid. Heerlijk zacht huidje en vrijwel nooit bodylotion nodig. Ik zweer erbij

Rory
5 maanden geleden

Jaaaa, hij is fijn hè? In corona-tijd – toen ik nog veel te veel mijn handen waste en desinfecteerde – was dit ideaal als een extra manier om de huid van je handen soepel te houden. Dat was mijn ‘hack’. En voor de volledigheid, ik ben nog steeds heel secuur met het reinigen van mijn handen. Maar destijds was het echt té veel. Zoveel dat mijn vriendin de apotheker zei: “Realiseer je jezelf dat als je de beschermlaag van je huid weghaalt, dat bacteriën er helemaal makkelijk in kunnen trekken?”.

Ilona
Ilona
5 maanden geleden

Ja ik probeer dat wel te doen als mijn huid nog vochtig is maar vergeet het even zoveel keer, haast, haast. Vroeger had je van die bodylotion voor onder de douche. Douchen, bodylotion, afspoelen en dan afdrogen. Volgens mij was het van Fa. Ik vond het destijds heel handig. Ik gebruik nu net na het douchen soms Dry oil van Therme (Zen white Lotus). De meeste “gewone” bodylotions trekken mij niet snel genoeg in. Tips welkom, ha, ha. Fijne dag!

chucky1012
5 maanden geleden

Mooi…….
Ik moet wel met mijn kurkdroge huid……

Xoxo