niks doen relaxen
Artikelen, Fashion, Kleding, Lifestyle

Tijd zoeken om te niksen

De zomer is het moment bij uitstek om te ontstressen, lekker op vakantie te gaan, even volledig weg uit de drukte van het normale leven en alles los te laten. Een vakantie is maar tijdelijk, dus moet je er voor zorgen dat je helemaal ontspannen in het dagelijkse leven staat. Ik geef toe, daar heb ik het soms ook wel lastig mee. Las ik nu net dat het Amerikaanse Time Magazine ons “oerhollandse” niksen als nieuwe levenskunst omarmt. Blijkbaar vinden Amerikanen het een vreemd concept. Denk er maar eens over na, hoe zeg je niksen in het Engels? Maar dat niets doen iets typisch Hollands was, dat wist ik niet. Ik moet het dan ook dringend wat meer toepassen. Want er is niets gezonder dan alles loslaten en helemaal tot jezelf te komen en dat weten ze nu ook aan de andere kant van de oceaan!

niks doen relaxen

Stock Photo from Olga Danylenko/ Shutterstock

Tijd besparen

Je denkt misschien dat je helemaal geen ruimte hebt in je drukke schema om even te niksen. Echter, wist je dat de gemiddelde vrouw 55 minuten per dag bezig is met haar uiterlijk! Omgerekend is dat bijna een werkweek per jaar. Daar valt dus wel wat tijd te winnen. Handig daarbij kan het zijn om op zondag bijvoorbeeld je outfits al samen te stellen voor de rest van de week. Zo is je kast lekker georganiseerd, heb je wat zondags plezier voor de spiegel en spring je elke morgen lekker makkelijk je kleren in. Maar waarom zelf doen wat een ander misschien beter kan? Een tijdje terug testte ik de zalon box al uit. Ik vond het toen heerlijk om met een zalon stylist te werken en samen af te stemmen welke outfits bij me passen.

kleding passen

Stock Photo from Africa Studio/ Shutterstock

Tijd terugwinnen

Tijd en vooral verloren energie kan je terugwinnen. Hierbij helpt het niks doen dus. Heb je net als ik moeite om uit jezelf 10 minuten los te komen van die smartphone? Niet getreurd, je mobieltje kan je eigenlijk helpen om te mediteren. Er zijn heel wat apps op de markt die je begeleiden tijdens een mindful moment, zoals Headspace. Ik vind deze app heel fijn, omdat de oefeningen goed uitgelegd worden en gepaard gaan met leuke en frisse illustraties. Dat vind ik nou net belangrijk, dat de meditatie toegankelijk is. Zo wordt het veel makkelijker om even die tijd voor jezelf te nemen en dus echt te gaan niksen!

headspace

Stock Photo from Leszek Glasner/ Shutterstock

En jij? Vertel me in de comments wat jij doet om tijd te vinden om lekker te niksen.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Ik doe het veel te weinig, maar de afgelopen dagen (of eigenlijk anderhalve week) in Frankrijk heb ik daadwerkelijk zitten niksen. Een voorbeeld? Een boek of tijdschrift lezen vond ik al teveel. Ik genoot van de spaarzame momenten dat ik op mijn stoel gewoon even ‘keek’. Naar buiten, naar de vogels, naar Mila. Of letterlijk gewoon even niets deed. Inmiddels heb ik de laptop er al weer bijgepast en dat vind ik stiekem wel weer heel jammer.

Deb
3 jaren geleden

Blijft lastig om te niksen. ‘S avonds kijk ik vaak Netflix en ik pak regelmatig een boek dat is misschien niet helemaal niksen, maar zie het wel als ontspanning.

Tessa
3 jaren geleden

Ik vind heerlijk nietsen fijn, maar ik voel me ook wel eens schuldig als ik dat doe. Want tjsa, mijn huishouden moet nog gedaan worden en dit en dat en zus en zo….

Annette
3 jaren geleden

Het lukt mij steeds beter om te niksen, heerlijk gewoon even lekker in de tuin zitten, een boek lezen of een beetje tv kijken. Ik raak dat opgejaagde steeds beter kwijt. ach, zal de leeftijd ook wel zijn dat je je toch wat minder drukt maakt om bepaalde dingen

Petra
3 jaren geleden

Het is zo moeilijk om eens gewoon niets te doen, zeker met die smartphone in de buurt idd!
Maar ga het deze zomer toch eens wat meer proberen, genieten buiten in de zon, heerlijk ogen dicht en efkes denken aan niets!

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Ben en blijf altijd wel bezig…..
Kan niet tegen niets doen.
Ga het deze holiday wel proberen……

Xoxo

bychristiana
3 jaren geleden

Pfff, ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst genikst heb;-) Ik ben best een bezige bij. Ik vind voor mezelf ook altijd wel dingen om te doen. Dat wil niet zeggen dat ik niet genoeg ontspan. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om lekker te lezen, te wandelen, te Netflixen….;-) Maar ja, dat is niet ‘niksen’.