Trouwringen met hartslag 9 trouwringen Trouwringen met hartslag
Artikelen, Winkelen

Trouwringen met hartslag

Vanaf 17 november 2014 is het bij een aantal juweliers mogelijk om relatie- of trouwringen te ontwerpen met een heel persoonlijke touch van je geliefde in de ring verwerkt, namelijk zijn of haar hartslag. Insignety lanceert hiervoor een nieuw platform waarmee, geheel naar eigen wens, de ringen samengesteld kunnen worden. Insignety is ontwikkeld door Mark Bos, edelsmid, en Marc Grootjen, softwareontwikkelaar.

ring met hartslag

Het idee achter Insignety ontstond zeven jaar geleden. Mark Bos kwam met het idee om een hartslag te vereeuwigen in een ring. Het heeft een tijd geduurd voordat het technisch mogelijk was om dit idee gemakkelijk uit te voeren. Nadat Mark en Marc elkaar een jaar geleden tegen kwamen, is alles in een stroomversnelling gekomen. Mark Bos: “Samen hebben we speciale software ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de hartslag, na het opnemen hiervan, te integreren in de zelf ontworpen ringen.” De samenwerking tussen een edelsmid en een softwareontwikkelaar geeft nagenoeg onbeperkte mogelijkheden bij de ontwikkeling van innovatieve sieraden.

Het ontwerpen van de ring vindt plaats bij de juwelier. Met behulp van het ontwerp programma worden eerst de vorm, de dikte, het materiaal en de afwerking van de ring bepaald. Vervolgens nemen de klanten zelf hun hartslag op en kiezen ze het mooiste moment van de meting uit. Dit moment wordt aan de binnen- of buitenkant van de ring vereeuwigd. Om de ring nog persoonlijker te maken kan er ook tekst in een bijzonder lettertype worden meegegoten in de ring. “De ultieme liefdesverklaring”, aldus Mark Bos.

In het ontwerpprogramma is een interactief prijskaartje zichtbaar, dat precies de prijs van de ringen weergeeft en mee verandert met elke wijziging. Het speciale productieproces zorgt ervoor dat het toevoegen van de hartslag en tekst de ring niet duurder maakt. Het zichtbare prijskaartje zorgt ervoor dat iedereen de ring kan ontwerpen die hij of zij wil, binnen de gewenste prijs.

Insignety ringen worden niet op een traditionele manier vervaardigd. Elke Insignety ring wordt op maat gegoten en bestaat dus uit een stuk materiaal. De hartslag en tekst worden als relief meegegoten, waardoor de persoonlijke eigenschappen zich dieper in de ring bevinden en levenslang zichtbaar zijn. Dit productieproces geeft de ringen de hoogst haalbare kwaliteitskenmerken. Insignety geeft derhalve ook levenslange garantie.

Insignety ringen zijn te ontwerpen bij verschillende juweliers in Nederland. Op de website van Insignety staan alle aangesloten juweliers vermeld. Mark Bos: “Iedereen kan geheel vrijblijvend een ringen ontwerp bij de juwelier maken. Enkele ogenblikken na het ontwerpen ontvang je de 3D foto van de ringen in je mailbox, zodat je er thuis nog even rustig naar kan kijken.”

Bron : Insignety

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
7 jaren geleden

Prachtig, zelf zal ik niet (meer) trouwen 😉 maar deze zijn net even anders en echt leuk.