Manuka Health – Wat maakt MGO® Manuka Honing zo speciaal en uniek
Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een effectieve en betrouwbare antibacteriële activiteit heeft.
In 2006 maakte Duitse wetenschappers een ontdekking dat deze uitzonderlijk hoge niveaus van Methylglyoxal in Manuka Honing uitsluitend verantwoordelijk voor de unieke en betrouwbare antibacteriële activiteit.
Manuka Health produceert Manuka Honing met verschillende sterktes, variërend van 30 mg/kg tot 550 mg/kg, zodat de consument zelf de producten kan kiezen. Hoe hoger het Methylglyoxal gehalte, hoe sterker de antibacteriële werking is.
Manuka Health was het eerste bedrijf in de wereld dat begon met het meten van het Methylglyoxal gehalte in Manuka Honing. Als voorbeeld; MGO® 100+ Manuka Honing is getest en gecertificeerd op ten minste 100 mg/kg Methylglyoxal, het minimum dat nodig is voor de unieke gezondheidsvoordelen.
De Wetenschappers aan het woord!
“Een gradatiesysteem dient wetenschappelijk goed in orde te zijn, gebaseerd op een methode die gepubliceerd is en toegepast kan worden in laboratoria. Dit is zeker het geval voor de MGO™ Manuka Honing classificatie.”
Professor Thomas Henle – ontdekker MGO – Universiteit van Dresden (Duitsland)
Professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden, toonde in 2006 aan dat Methylglyoxal als verbinding verantwoordelijk is voor deze unieke antibacteriële werking en dus kenmerkend is voor de unieke eigenschapen van Manuka Honing. Hij zegt ook dat het testen op Methylglyoxal niveaus in Manuka Honing een betrouwbare, kwantitatieve methode is. Zijn onderzoeksteam toonde aan dat de hoeveelheid Methylglyoxal in de honing direct gecorreleerd is met het niveau van deze unieke, hoogwaardige en bijzondere bio-activiteit en de unieke zeer krachtige antibacteriële werking. In 2008 nam Manuka Health het voortouw door het ontwikkelen van een nauwkeurige wetenschappelijke testmethode, gebaseerd op nieuw onderzoek, voor het meten van de natuurlijke aanwezigheid van Methylglyoxal niveaus in Manuka Honing.
“Het testen op Methylglyoxal is een duidelijke en ondubbelzinnige wijze om consumenten te laten weten dat de unieke hoge antibacteriële werking van deze honing echt, speciaal en uitsluitend van toepassing is op de MGO™ Manuka Honing.”
Professor Peter Molan – ontdekker UMF – Universiteit van Waikato (Nieuw Zeeland)
Professor Peter Molan, verbonden aan de Universiteit van Waikato onderzoekt sinds 1985 de unieke en bijzondere werking van Manuka Honing samen met de Waikato Honey Research Unit. Zijn baanbrekende werk resulteerde in talloze wetenschappelijke publicaties over de bijzondere werking van Manuka Honing; vooral op medisch vlak. Zijn publicaties zijn met name gericht op diverse aandoeningen en lichaamsvreemde bacteriën. Professor Peter Molan had een sterk vermoeden over deze unieke werking, echter konden hij en zijn team dat destijds niet identificeren.
Professor Thomas Henle en Professor Peter Molan werken momenteel samen aan verdere wetenschappelijke onderzoekingen en publicaties naar de unieke kwaliteiten van MGO™ Manuka Honing.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Manuka honing?
Kan eventueel de behandeling ondersteunen van:
- Maagzweren (zoals veroorzaakt door de bacterie H.Pylori)
- Spijsverteringsstoornissen inclusies het prikkelbare darmsyndroom
- Geinfecteerde wonden en zweren
- Bacteriële en virale infecties b.v verkoudheid en griep
- Het immuumsysteem versterken
Ik ken Manuka honing en heb het wel eens gekocht. Honing heeft veel goede eigenschappen. Inwendig en uitwendig.
Ik heb een potje honing ontvangen, heerlijk! En wist je dat Manuka ook beautyproducten heeft? Ik heb het Manuka Clear Mask ontvangen en De Manuka Clear Intensive BB gel, dus binnenkort lezen jullie er hier alles over!
Voor meer informatie: Manukahoning.nl
Verkooppunten: klik hier.
Gebruiken jullie vaak honing?
Ik ‘eet’ eigenlijk alleen altijd honing in mijn thee. Dit klinkt wel heel goed. Als ik een keer in de buurt ben van een van de verkooppunten ga ik dit toch eens meenemen.
Interessant stuk over deze honing. Dat honing antibacterieel is wisten we eigenlijk al, vanwege het feit dat honing veel bij keelaandoeningen gegeten wordt, of als je verkouden bent thee met honing. De koninginnengelei is ook een aanbevolen middel om de weerstand te verhogen.
Is het zo dat de prijs evenredig is met het gehalte Methylglyoxal?
Je schrijft er niet bij waar deze honing te verkrijgen is.
De betere reformzaak neem ik aan?
Dank je.De Nieuw Zeelandse bijen produceren honing en deze wordt van elke korf apart gemeten op Methylglyoxal. Zo kan het zijn dat 2 korven naast elkaar repectievelijk MGO100+ en MGO600+ produceren. De reden hiervan is onbekend.
Methylglyoxal is de bepalende factor als het gaat om de werking en prijs. Hoe hoger het Methylglyoxal gehalte, des te minder ervan wordt gemaakt door de bijen en waardoor de prijs hoger wordt. Er wordt nl. minder MGO500+ geproduceerd door de bijen dan MGO30+.
Ik heb een linkje in het artikel gezet voor de verkooppunten.
Daarom doen we honing in de thee als we ziek zijn.
Je mag het niet aan kleine kinderen geven heb ik ooit gehoord, pas na 1 jaar. Of dat waar is…??
Klinkt goed. Alhoewel het een fabel is dat je er hooikoorts mee geneest. Het immuunsysteem daar geloof ik nog wel in, door de antistoffen die je maakt.