KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 9 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?
Artikelen, Events, Feestdagen, Food & Drinks, Keek op de Week, Kerst, Lifestyle, Marie en Toulouse, SPA

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Hallo KeeKers! Deze week ben ik naar de hypnotherapeut geweest en de vraag is: ben ik wel of niet gehypnotiseerd? Is het gelukt? Ook had ik een kerstborrel in een bruin café in Amsterdam. Eucalyptus krijgt een tweede kans, de leukste verassing in een perspakket en natuurlijk katten-pret!

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 11 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Deze week had ik een afspraak voor een 2 uur durende hypnose sessie voor chronische pijn. Of moet ik zeggen tegen chronische pijn? Vorige week had ik jullie verteld dat ik snel bij een hypnotherapeut terecht kon dus de afspraak gemaakt. Ik vond het best spannend, want hoe zou dat aanvoelen?

Wat is hypnose?

Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose is zelf geen therapie, maar wel een hulpmiddel om therapeutische doelen te bereiken.

Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt. De werkzaamheid ervan is wetenschappelijk goed onderbouwd. Vooral met behulp van MRI-scans en Elektro-encefalografie (EEG) zijn hersenfysiologische correlaties van trancetoestanden duidelijk aangetoond. Al door enkele hypnose-zittingen kunnen duidelijke veranderingen worden vastgesteld.

Hypnose kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de behandeling van depressie, verslavingen, spraakstoornissen, gevoel van eigenwaarde, stressvermindering of slaapstoornissen. Ook bij de behandeling van chronische pijn in combinatie met een kort gedragstherapeutisch programma kan vermindering van pijnintensiteit worden aangetoond. Mede daarom worden hypnose en aanverwante technieken wereldwijd meer en meer gebruikt in verschillende vormen van psychotherapie, waaronder regressietherapie. Bron: Wikipedia

Leuk weetje

Weet je dat je regelmatig zelf in een lichte staat van hypnose verkeert? Je bent ergens naar onderweg en vaak besef je dat plots dat je er al bent, zonder dat je bewust op je omgeving hebt opgelet. Of dat je helemaal “in een spannende of ontroerende film zit,” je wordt helemaal meegenomen in het verhaal.

Hoe ging het?

Ik mocht lekker onderuit liggen in een soort “stressless” stoel en eerst krijg je een intake gesprek. Daarna mocht ik mijn ogen dichtdoen en begon de sessie…

Je moet je volledig kunnen ontspannen en steeds dieper en dieper wegzakken in een soort trance. Lichamelijk voelde ik mij wel heel zwaar, loom en slaperig worden maar mijn hersenen bleven op volle toeren werken.

Toen zij bijvoorbeeld vroeg of ik mijn hand nog kon optillen lukte mij dat “met gemak,” zo ook het tellen tot 10. Ik kan mijn (analytisch volgens de therapeut) denken niet uitschakelen en ben snel afgeleid. Dan hoor ik geluiden om mij heen en let ik meer op hoe ze iets zegt dat wat ze zegt.

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 13 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Wel voelde ik mij heel “zwaar” in de stoel liggen en een lekkere behaaglijke warmte steeg op vanuit mijn voeten naar mijn rug. Normaal gesproken kan ik niet zo lang in die positie liggen (op mijn rug) zonder dat ik pijn in mijn rug/bekken krijg, maar ik had nergens last van. Dat vond ik wel heel bijzonder.

Ik durf niet te zeggen of ik echt onder hypnose was, voor mijn gevoel eerlijk gezegd niet. Ik kreeg wel tijdens de sessie een opdracht/intentie mee die ik thuis kon toepassen als ik pijn had. Ik moet mij dan ontspannen en in gedachten een bepaalde handeling uitvoeren. Dat probeer ik regelmatig te doen en misschien is het wishful thinking… Ik merk wel dat de pijn dan minder scherp wordt.

Kerst borrel Care Cosmetics

Deze week was ook de jaarlijkse kerstborrel van Care Cosmetics. Ditmaal werd het in een bruine kroeg gehouden. Eerlijk zeggen hoe ik het vond? Niet echt aan mij besteed. De muziek stond keihard waardoor je bijna moest schreeuwen om je verstaanbaar te maken. En het was zo druk en bloedheet binnen.

Gelukkig heb ik wel lol gehad met collega blogger Sonja van Beautysome maar ik hou meer van events waar je producten kan bekijken en een uitleg krijgt zoals laatst de speed date van Care Cosmetics.

Vroeger was ik niet weg te slaan uit de kroeg, haha! Maar ik merk gewoon dat ik de drukte en herrie niet meer trek. Het zal de leeftijd wel zijn. En te veel prikkels vrees ik.

Tweede kans

Helemaal hip: Hang wat eucalyptus takken in de douche en dan ruikt je hele badkamer ernaar…?

De eerste keer dat ik eucalyptus takken ophing in de douche was geen succes. Ik rook helemaal niets. Blijkt dat je dus verse eucalyptus nodig hebt, helemaal niet bij stil gestaan! En die verkochten ze gewoon bij de bloemenzaak hier. Toen ik ze ophing rook ik na een uurtje al die heerlijke frisse geur!

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 15 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Na het douchen leek het weer weg te zijn, maar kwam daarna het weer terug. Dus de stoom deed niks… Omdat de takken aan het uitdrogen waren heb ik ze maar in een vaas met water gezet. Maar ik vrees dat ze nu alweer te droog zijn. (Ik hoop overigens dat de woningbouw een keer de douches gaat verbouwen, het is zo een douche met toilet anno 0)

Leukste kerstpakket/perspakket van 2019!

Wat een geinige rendieren heeft Spa ervan gemaakt! Dat moet heel wat creatief kluswerk zijn geweest!

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 17 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 19 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Marie en Toulouse

De doos is dan weer een cadeau voor mijn 2 bengels. Altijd leuk om in en op te spelen!

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 21 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 23 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

Tot de volgende KeeK en een fijne zondag!

KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose? 25 spa KeeK op de WeeK 50- Kerstborrel, Eucalyptus, Spa Rendieren en onder Hypnose?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Hypnose lijkt me doodeng om eerlijk te zijn, maar ik snap dat je alles probeert om minder pijn te krijgen! Ik was helaas ziek tijdens de Care Cosmetics kerstborrel. Volgende keer beter!

Priscilla
2 jaren geleden

Oh dat pakketje van Spa, súperleuk! Dat vind ik nou altijd geweldig, als een prbureau haar best doet er iets extra leuks van te maken!

Babs
2 jaren geleden

Als het goed is zou het direct moeten lukken. Het klopt inderdaad, sommige mensen zijn er minder gevoelig voor. Ik zou het graag nogmaals willen proberen, misschien was ik te nerveus. En ik had ook hoofdpijn, ik hoorde de hele tijd dat “geklop” achter bij mijn hoofd. Dat leidde ook enorm af…

bychristiana
2 jaren geleden

Volgens mij heb ik wel eens gelezen dat de ene persoon makkelijker onder hypnose te brengen is dan de ander. Ik denk sowieso dat ontspannen ‘goed’ is wanneer je vaak last hebt van pijn, hoe moeilijk dat dan ook is. Vaak ben je heel erg gefocust op de pijn waardoor je alles behalve ontspannen bent dus door te ontspannen kun je het wellicht even ‘loslaten’ Niet zo makkelijk als het lijkt, natuurlijk;-( Oh jee, ik kan me het lawaai in die kroeg enigszins voorstellen. Ik ben dit jaar niet naar events geweest (op die in het voorjaar na natuurlijk) maar… Lees verder »

Deb
2 jaren geleden

Wat fijn dat de pijn wat minder scherp wordt wanneer je de oefeningen doet. Jammer dat de hypnose niet gelukt was. Of gebeurt dat vaker dat het de eerste keer niet lukt? Mooie foto van jou bij de Kerstboom trouwens! Heel leuk Kerstpakket, hebben ze creatief gedaan met die flesjes. Fijne zondag 😘

Sonja
2 jaren geleden

Wat leuk dat je mij vernoemd Babs! Ja gelukkig stond ik ook uit de drukte! Ik krijg daar ook kriebels van! Wellicht toch dat ouder worden ons meer in het nu zet!
Wat knap dat je hypnose gedaan hebt, dat zou ik dus niet durven! Controle loslaten!

Tessa
2 jaren geleden

Bijzondere ervaring lijkt me dat, hypnose. Ik hoop dat het gaat helpen. Dat pers pakket is echt super schattig

Mariska
2 jaren geleden

Wat een superleuk perspakket heb je ontvangen! En het was inderdaad wel druk, maar vond het wel een erg gezellig event. Leuk je weer heel even kort gezien te hebben 🙂

Irene
2 jaren geleden

Ik heb weleens dat ik niet meer weet hoe ik thuisgekomen ben. Zou dat ook hypnose zijn? Ik weet trouwens dat Victor Mids van Mindfuck ook veel gebruik maakt van hypnose. Ik ben heel benieuwd hoe het voor jou gaat uitpakken.

Aan de ene kant wil je graag dat je douche opgeknapt wordt, maar ik ken iemand waarbij de woningbouw ging opknappen en die persoon kon 3 weken niet douchen 😳

Irene
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik douche ook iedere dag en ik moet uitkijken dat ik er niet te lang onder sta 😂