2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen? 9 bloggers 2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen?
Artikelen

2 Vragen voor bloggers en ICT’ers- Wie kan/wil mij helpen?

Hi lieve blogcollega’s! Ik heb 2 technische vragen en ik hoop dat een van jullie mij ermee kan helpen. Zoals jullie weten probeer ik alles zelf te doen en soms kan ik wel iets oplossen maar het komt ook vaak voor dat ik er niet uitkom. Dan zit ik urenlang YouTube filmpjes te kijken waar “deskundigen” uitleggen hoe je een WordPress probleem kan oplossen. Of lappen tekst met ingewikkelde, enge codes waar ik mijn handen weer niet aan durf te branden… Wie kan mij helpen? Ik zou zo dankbaar zijn, misschien zijn het heel kleine aanpassingen, maar ik kan ze maar niet vinden…

2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen? 11 bloggers 2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen?

Het comment formulier

Ik gebruik Jetpack voor het formulier waar je je reactie kan achterlaten. Het werkt op zich goed, maar ik heb het idee dat als ik jullie beantwoord, jullie geen notificatie per mail krijgen. Ik heb dus heel lang terug gereageerd (2.223 keer!) zonder dat jullie het lazen. (Tenzij iemand weer naar die post gaat om te kijken of ik een reactie heb achtergelaten)

Ik abonneer mij bij anderen vaak op “reply only on my comment”of zoiets dergelijks zodat ik een bericht krijg als jullie mijn reactie beantwoorden. Volgens mij werkt die plugin bij mij niet.

Jetpack of Thema WordPress?

Het onhandige is dat ik Jetpack heb en natuurlijk mijn native comment formulier. Ik heb van alles geprobeerd, bij de een de instellingen uitgezet en vice versa. Maar dan verdween weer de tekst dat men akkoord moet gaan met de “opslag en verwerking van de gegevens”.

Een lezeres wees mij er laatst op dat zij steeds een mail kreeg dat zij zich moest abonneren op reacties (jullie zullen hem ook vast wel gehad hebben) en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vaak gebeuren er vreemde dingen als er weer eens een update van WordPress is of als ik een plugin moet updaten.

Ik heb ooit een plugin geïnstalleerd dat  “subscribe to comments reloaded” heette maar volgens mij ging er iets toen helemaal mis. Dus durf ik het niet zo goed om deze plugin er nogmaals erop te zetten. Ik zit ook te denken aan “Disqus.” Misschien is dat een optie?

Iemand een idee?

2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen? 13 bloggers 2 Vragen voor bloggers en ICT'ers- Wie kan/wil mij helpen?

Backups draaien

Ik heb wel eens een plugin gebruikt (ik ben de naam vergeten) om mijn afbeeldingen te verkleinen en dat was een ramp. Hij ging toen mijn verticale afbeeldingen een ander formaat geven waardoor die foto’s helemaal blurry zijn geworden. Dat is echt verschrikkelijk want ik steek ook zoveel tijd in mijn foto’s en het terugdraaien lukte niet.

Nu moet ik toch foto’s en bestanden zien te verkleinen want mijn diskruimte op de server is steeds zo vol omdat ik al vrij snel te weinig ruimte heb bij mijn hosting om überhaupt een back-up te draaien. Dan wordt hij halverwege afgebroken… Geen ruimte genoeg.

Eigenlijk moet ik van hosting gaan veranderen zodat ik meer diskruimte heb, maar vooralsnog zoek ik een plugin die alles kan verkleinen. Ik verklein mijn foto’s altijd vooraf met tinypng.com. Misschien kennen jullie die, met dat leuke koala beertje.

Als iemand een gouden tip heeft dan zou ik zo blij zijn! Het scheelt mij dan enorm veel tijd en ik wil het liefst alleen maar leuke reviews schrijven i.p.v puzzelen hoe ik dat nu weer moet oplossen. En ik ben weer met een nieuw schilderij bezig, dus heb ik daar ook meer tijd voor. (En niet te vergeten dat mijn dag altijd een stuk “korter” is door die vervelende chronische pijn)

Zit jij bij een hosting waar je een onbeperkt limiet hebt voor een niet al te groot bedrag of wat gebruik jij om je bestanden en foto’s zo klein mogelijk te maken?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Wat slim om je vragen in een artikel te zetten! Ik heb er ook totaal geen verstand van. Hopelijk krijg je je antwoorden!

Jasmijn Bult
2 jaren geleden

Hi Hi,

Ik zit zelf met de hosting bij Transip! Vindt het ontzettend prettig werken, en goede service. Ik weet niet of je in het bezit bent van photoshop? Ik heb laatst een artikel geschreven hoe je je foto’s internet proof kan maken ☺️, zo kosten ze nog maar enkele kb/mb op je website!

Mariska
2 jaren geleden

Ja de SImple comment reply notification plugin heb ik ook en werkt volgens mij perfect 🙂

bychristiana
2 jaren geleden

Oh Babs, wat slim om het op deze manier aan te pakken. Ik heb van dit soort dingen ook zo geen kaas gegeten. Ik weet inderdaad hoe frustrerend het is om je bezig te moeten houden met zulke technische dingen terwijl je gewoon het allerliefst lekker creatief bezig wilt zijn. Ik ben blij om te zien dat Deb en Natascha je (zo te zien) al een eind op weg hebben kunnen helpen.

Natascha - Beautyopinie
2 jaren geleden

Ik ga je even een prive berichtje sturen! En als ik het vergeet haha (sorry, baby) herinner je me er dan aa? Dan help ik je!

Rory
2 jaren geleden

Ai, ik ben eerlijk gezegd niet zo technisch. Op de laatste vraag heb ik wel een antwoord. Ik gebruik de plugin ‘insamnity’ om de foto’s kleiner (automatisch) te laten maken.

Annette
2 jaren geleden

Ik krijg inderdaad geen bericht als je mijn comment hebt beantwoordt. Ik heb er helaas ook de ballen verstand van 😉 veel success en hoop dat iemand je kan helpen.

Deb
2 jaren geleden

Hey Babs, ik gebruik deze plugin: “Simple Comment Reply Notification plugin” en die werkt heel goed en raad ik je aan. Wanneer je bij mij een reactie plaatst en als ik dan reageer krijg jij daarvan een notificatie. En daar reageer je ook wel eens op 😊. Qua foto’s verkleinen heb ik geen tip, maar ik zit wel bij een goede provider (One.com) waar ik zeer veel ruimte heb. Of dat onbeperkt is moet ik even navragen. Daar kom ik later nog even over bij je terug.

Deb
2 jaren geleden
Reply to  Deb

Wat betreft opslagruimte hangt het af van welk pakket je afneemt, ik zou gewoon ff kijken op de site van one.com als het je wat lijkt.