keek op de week 22
Artikelen, Budget, Gezondheid, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 22- Ruggenprik, Lifestyle Hacks, Senior Zwemmen en Spinselmotten

Hi KeeKers! Deze week moest ik naar het ziekenhuis voor de ruggenprik wat niet bepaald een prettige ervaring was. Ik heb 2 leuke hacks voor jullie, iets handigs voor mijn werkkamer gekocht en volgende week ga ik met de senioren een duik in het zwembad nemen!

keek op de week 22

Foto: Shutterstock

Lifestyle Hacks

Een bak ijs verdelen: Soms kom je een leuke huishoudelijke hack tegen dus deze uitgeprobeerd. Als je een beker ijs wilt verdelen, schep je je soms een kramp om het harde ijs eruit te krijgen. Toen ik zag dat je zo een beker natuurlijk gewoon door kon snijden als je met zijn tweeën bent vond ik dat best een goed idee! Geen bakjes om af te wassen, je eet het direct uit het karton.

Oké, erg netjes ging het niet , maar het idee is leuk.

Al die kabels…

Ik word gek van alle kabeltjes die overal rondslingeren en als je zo een (schoenen) zak hebt met vakken, dan kan je ze daar ook in opbergen. Je kan hem daarna dubbelvouwen en in een la leggen of zoals ik gedaan heb, gewoon opgehangen. Ik had toevallig deze sieraden verdeler liggen en die gebruikte ik eigenlijk niet meer.

hack kabels

Spooky struik

In de poort staat deze struik vol met webben… Ik heb het opgezocht en er zitten dus spinselmotten in…Mijn katten lopen regelmatig door die bosjes… brrrr…

Leuke prik en enge prik…

Deze week kreeg ik een “leuke”prik waar ik nog alles over ga vertellen in een apart artikel, maar ik moest ook voor de ruggenprik naar het ziekenhuis.

Eerst naar de afdeling medicijnbeheer, daarna de intake met bloeddrukmeting (was goed) en toen moesten we op ons buik op een bed gaan liggen. Ik zeg “we” want er waren nog 4 andere dames.

Ik had niet te uitgebreid (ik wil niet alles weten anders word ik te zenuwachtig) opgezocht hoe lang zoiets zou duren en de ingreep zelf zou ongeveer een kwartier duren. Je zou onder een echo/röntgen komen te liggen, waardoor de arts precies kan zien waar hij de injectie moest toedienen. In het heiligbeen (bij je stuitje) zit een gaatje en via deze weg zou de vloeistof (corticosteroïden en verdoving) geïnjecteerd worden.

KeeK op de WeeK 22- Ruggenprik, Lifestyle Hacks, Senior Zwemmen en Spinselmotten 9 ruggenprik KeeK op de WeeK 22- Ruggenprik, Lifestyle Hacks, Senior Zwemmen en Spinselmotten

Na een half uur wachten kwam de arts eindelijk op zaal en voor mij waren eerst 3 andere dames aan de beurt. Zo te horen ging het snel, ik kon niks zien (op je buik en gordijntjes gesloten) en die dames gaven geen kik. “Mooi!” dacht ik… Totdat ik die prik kreeg. Allemachtig, wat deed dat pijn! De tranen sprongen in mijn ogen en ik kon ook niet ontspannen. Puffen, zei de verpleegkundige. Ik vond het hels, alsof er een bot mes doorheen ging en het leek eindeloos te duren!

Lage pijngrens?

Waarom zo pijnlijk bij mij? Heb ik zo’n lage pijngrens? Ik kreeg als antwoord dat mijn bekken misschien te nauw was? Ehm… kon hij het gaatje niet vinden of kreeg ik meer ingespoten?

Ik vond het ook zo lullig dat wij allemaal bij elkaar lagen. Was ik de eerste geweest dan zouden de andere vrouwen flink in hun rats hebben gezeten.

Een uur plat

Daarna moesten wij nog een uur op onze rug of buik blijven liggen. Mijn linkerbil en been voelde keihard en verdoofd aan. Ik voelde mij echt vreselijk, nooit, nooit meer dacht ik. Eén mevrouw kreeg die prik voor de derde keer, ik moet er niet aan denken. Geef mij alsjeblieft een roesje bij dit soort dingen. En er was geen röntgen apparaat, maar die conclusie trokken jullie waarschijnlijk al.

Nu afwachten of het werkt. Ik hoop het van harte, van de pillen word ik zo moe, ik kan de hele dag wel dutjes blijven doen. En wordt dan steeds wakker door pijn in mijn been. Het is nu de nacht na de injectie (dat ik dit stukje type) en ik heb één uurtje geslapen. Voel mij enorm rusteloos en kan de slaap maar niet vatten, dus maar wat “zinnigs “aan het doen, typen dus…

Het is echt lopende band werk. Blij dat ik dit achter de rug heb. En dan denk ik aan kleine kinderen in ziekenhuizen, die ook dit soort nare dingen moeten ondergaan, zo zielig…

Senior zwemmen

Ik heb diezelfde middag direct een proefles senior zwemmen aangevraagd bij van der Valk. Je mag ervoor en erna 30 minuten vrij zwemmen en volgens de website hangt het van jezelf af in hoeverre je je een senior voelt. Dus gewoon voor alle leeftijden. In ieder geval hoop ik dat het leuk is, en mijn idee erachter is dat ik rustig aan moet beginnen en daarna hopelijk richting aquarobics kan gaan. Ik ben benieuwd! 😉

Gekocht

Bij Kruidvat waren deze rekjes te koop met 50% korting! Voor €2,50 heb ik nu een handig raster aan de muur hangen, ik heb er zelf nog touwtjes aan gespannen en ik kan met kleine wasknijpers er nu mijn reminders en to-do lijstjes aan hangen.

KeeK op de WeeK 22- Ruggenprik, Lifestyle Hacks, Senior Zwemmen en Spinselmotten 11 ruggenprik KeeK op de WeeK 22- Ruggenprik, Lifestyle Hacks, Senior Zwemmen en Spinselmotten

Hitte

Marie zocht in de tuin een koel plekje op, vlakbij de plek waar Jeroen wat tegels eruit had gehaald. Volgens mij had ze best last van de hitte. (chagrijnig ook nog!)  Ook ‘s nachts lag ze in de tuin.

Dat was het weer voor deze KeeK!

Hebben jullie nog last gehad van de hitte?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Lianne
3 jaren geleden

Die lifehack met het ijsbakje is leuk! En wat een leuk rekje van de Kruidvat

Deb
Deb
3 jaren geleden

Jeetje Babs, het valt ook allemaal niet mee. Raar inderdaad dat het ziekenhuis ervoor heeft gekozen jullie bij elkaar op een kamer te zetten. Zal wel uit kostenbesparingsoverwegingen zijn, maar echt heel patiënt vriendelijk is het niet. Hopelijk gaat het straks wel voor je werken en heb je minder (of misschien geen) pijn en kun je eindelijk slapen. Heel veel sterkte ermee.

Charel
3 jaren geleden

Heftig hoor Babs! Klinkt niet heel fijn! Ik hoop dat het snel goed gaat. Ik vind dat ijs idee wel heel handig haha!

bychristiana
3 jaren geleden

Oh vreselijk zeg die prik. Bah, ik voel echt met je mee….Wat pijn betreft zou ik zeker geen vergelijking met anderen maken hoor. Iedereen ervaart én verwerkt pijn toch op zijn of haar eigen manier. Ik hoop in ieder geval dat je er baar bij hebt. Ieuw die ‘spinselmotten’. Ik zie het dus ook heel vaak bij ons de buurt als wij rond wandelen. Ik vroeg me dus ook altijd al af wat dat nu eigenlijk was. Het ziet er inderdaad spooky en een beetje Halloweenachtig uit haha;-)

Annette
3 jaren geleden

Slapen is altijd lastig als het zo warm is, probeerde ramen tegen elkaar open te zetten maar er was geen wind haha dus hielp niets. Ik hoop ook dat de injectie je zal helpen brrr moet er niet aan denken. Skoet had ook last van de warmte en verloor ook hele plukken vacht, ging lekker in het zwarte zand liggen tussen de planten en vervolgens op de bank pffff

chucky1012
3 jaren geleden

Zo dat was een vervelende ervaring voor jou!
Ik hoop dat het snel beter met je zal gaan.
Dit is niemand niet gegunt.

Sterkte en beterschap Xoxo