oudere vrouw 1
Artikelen, Anti- aging, Medisch cosmetische behandelingen

Botox en fillers – Ben jij een sagger, sinker of wrinkler?

Als je ouder wordt gaat alles hangen. Of je krijgt veel rimpels, en/of je gezicht verliest volume.

Balen, balen, balen… als tiener ergerde je je aan je ronde toet en keek je vol aandacht naar modellen met ingevallen, geshapete wangen. Of ze hadden spannende hoekige kaken. Ik heb het hier over mijzelf, natuurlijk. Iedereen beleeft ouder worden weer anders.

Botox, fillers, liposuctie, Vampire facelift, draadjeslift (ik moet altijd aan draadjesvlees denken) … de mogelijkheden om er wat aan te laten doen zijn zo divers.

 

ouder worden

Foto: Shutterstock

Ik heb eigenlijk weinig te klagen, maar je ziet het toch gebeuren. Onvermijdelijk, of toch niet?

De Sagger

Een “sagger” is iemand bij wie alles zo een beetje gaat gaan hangen , denk aan een verslapte kaaklijn met de bekende hamsterwangetjes. Dan laat het als het ware ‘los’ van je bot.

De zwaartekracht speelt een spelletje met je…

babs blog rimpels, sagger of sinker

De Sinker

Bij een “sinker” wordt het volume in o.a de wangen minder. Zoals je een ballon doorprikt. phhhhhhhhhh…

 

De Wrinkler

De ‘wrinkler’ krijgt fronsrimpels, rimpels rond de ogen en mond. En overal waar je ze natuurlijk niet wilt hebben.

De ideale gezichtsvorm volgens het schoonheidsideaal dat nu heerst is de vorm van een (omgedraaid) ei.

ei

 

Zoiets dus…

omgekeerd ei

Foto: Shutterstock

 

Is het een ramp, welnee. Maar het mooie is dat je tegenwoordig zoveel kan laten doen. Ook met peelings bereik je heel veel. Zeker qua rimpels, pigmentvlekken, een doffe huid en bij diepere peelings wordt de huid ook strakker.

Ik zag op YouTube een beautyblogger van 71! jaar en zij vertelde wat slims. Waarom is het geaccepteerd als je een beugel neemt en toch vaak nog een taboe als je botox, fillers en dergelijke laat inspuiten?

Kinderen krijgen bijna steevast een beugel aangemeten. Behalve als er gebitsproblemen zijn, is het puur cosmetisch. Zij lopen later met een mooi recht gebit rond. Nu nemen volwassenen zelfs een beugel. Dat is heel gewoon en zelfs hip.

Maar andere cosmetische ingrepen, als je wat aan je gezicht laat doen, daar zijn veel mensen een beetje terughoudend in. Vreemd eigenlijk. Of wel iets laten doen, maar niet aan anderen vertellen.

Ja, en wat ben ik eigenlijk. Geen wrinkler, volgens mij. Meer een sagger en een sinker. Dus fillers zouden voor mij nu waarschijnlijk de oplossing zijn, mocht ik meer op een omgedraaid ei willen lijken 😉

 

Het klinkt bijna als een beroepskeuze vraag, maar ik stel hem toch:

Wat denk jij dat je later wordt? Een Wrinkler, een Sagger of een Sinker?

(p.s dit is een ouder artikel, maar nog steeds actueel)

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rianne
Rianne
4 jaren geleden

Hahah nooit van die termen gehoord. Definatly de wrinkler voor mij. Ik bene r in elk geval al wel mee aan de slag gegaan. Laats bij Ec van Goyen (ecjanvangoyen.nl) geweest om mijn rimpeltjes weg te laten werken met Botox. Ik ben ook superhappy en blijf lekker aan de Botox en fillers, ondanks de soms negatieve reacties in mijn omgeving 😉

Irene
4 jaren geleden

Wat een leuk artikel. Ik maak me niet zo druk over hoe ik er later uit ga zien. Veel mensen schatten me jaren jonger(dat is nu niet per se een voordeel). Toch hoop ik dat ik er later ook iets jonger uit ga zien als ik dan ben.

Sonja
5 jaren geleden

Ik zei het gisteren al, voor mij geen botox. Niet omdat ik het niet accepteer bij anderen, maar ik wil geen chemisch afval zijn. Op wat snijwerk heb ik niks tegen en inspuiten van fillers met eigen vetten of zo prima.
Als je mijn oma gezien hebt met 95? Daar teken ik voor!

Melissa Emigreren Gran Canaria

Wat een leuk artikel! Het is inderdaad jammer dat Botox en Fillers zo’n taboe zijn in Nederland. Ik ben 28 en heb vorig jaar mijn eerste fillers laten zetten toen ik in Gran Canaria woonde (extra volume in de lippen en fillers onder mijn ogen om die ‘sad lines’ weg te werken). Een kleine 2 weken voor het eerst Botox gedaan ter preventie van de eerste frons-tekenen 😉 Vooral door 3 jaar in Gran Canaria gewoond te hebben, merkte ik echt dat mijn huid er niet beter op werd. Ik ben hier heel open over, maar merk dat veel mensen… Lees verder »

bychristiana
5 jaren geleden

Haha, ik denk dat ik een wrinkler ben slash wordt haha;-) Leuk artikel! Wat ik me dan altijd afvraag met die rimpels is…op een bepaalde dag keek ik in de spiegel en toen waren ze er gewoon! Natuurlijk snap ik wel dat huidveroudering een geleidelijk proces is, maar met zulke dingen lijkt het toch op de een of andere manier zo plotsklaps te komen. Maar goed, wij smeren gewoon nog even lekker verder, wie weet kunnen we het wrinkle / sagger / sinker face nog even wat verder uitstellen.

chucky1012
5 jaren geleden

Hahahaha….
Ik ben denk ik een sagger 😉

Annette - Ann Ages Gracefully

Ik denk een sagger, beetje hamsterwangetjes en als ik naar de progressie kijk (zus is 5 jaar ouder, moeder en tot haar overlijden oma) hmmm wordt ik niet heel blij. Blijf dus voorlopig maar driftig smeren, weet dat dat niet echt zoden aan de dijk zet maar ik blijf hoop houden 🙂